Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Váltott valaki gyengébb...

Váltott valaki gyengébb minőségű pelenkára, hogy gyermeke hamarabb legyen szobatiszta?

Figyelt kérdés

Ha kényelmetlennek érzi a pisis pelust, hamarabb szóljon például.

Azért kérdezem, mert 20 hónaposomnál egyre többen kérdezik, van-e még pelenka rajta. Ismerős meg ezt a módszert ajánlotta, mikor mondtam, hogy még pelusos, és még nem is szól, ha van kaki. Szerintetek működik ez a módszer? Én nem akarom siettetni a gyermekem, de ha látnám, hogy érett lesz rá, akkor feleslegesen ne pelenkázzam, csak mert a szuperjó pelenkákban alig érez valamit. Mit gondoltok?

2013. jan. 16. 12:56
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Ha kényelmetlen neki, akkor sem fog addig szólni, amíg nem érik meg rá agyilag. Én 2 éves koráig Pampers-t használtam a lányomnak, utána váltottam. Hol Tesco-sra, hol darabosra, tehát gyengébb minőségűre. Fél év múlva lett szobatiszta, tavasszal. Szerintem nem gyorsította meg a folyamatot a rosszabb minőségű pelenka. Szerintem csináld úgy, hogy ezt a telet még húzd ki, és kb március körül tegyél alá gyengébb minőségű pelust. És tudatosan mondd neki minden nap többször, hogy ha érzi a pisit kakit, szóljon. És ha szól és wc-be pisil, nem lesz pisis-kakás a feneke. De szerintem nyárra jó és rossz minőségű pelenkával is szobatiszta lesz, mert már meg fog érni rá agyilag. De ha kicsit spórolni akarsz, akkor tavasztól használj rosszabb pelenkát.
2013. jan. 16. 13:02
 2/4 anonim ***** válasza:
Lanyomnak mindig jó minöségü pelust adtam rá és most nyáron lett szobatiszta,éjjelre kell még pelus .ez nem füg össze a pelenka minöségével,csak azal hogy megéret e rá,ara meg nyára fog megérni.
2013. jan. 16. 13:08
 3/4 anonim ***** válasza:
A módszer nem működik. Mert, ha szól, hogy pisis, az csak a pisilés után van, és pelenkacserével végződik. Ettől nem fogja tudni megérezni, és irányítani az ürítési folyamatait. Tudod, régebben meg az a módszer volt, hogy odakötötték a gyereket a bilihez. Az se volt sikeres módszer.
2013. jan. 16. 13:10
 4/4 A kérdező kommentje:
Valahogy így terveztem, de jól jött a megerősítés, köszönöm. A nyárra várok, mert most még hallani sem akar a biliről.
2013. jan. 16. 13:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!