Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kb mennyi idő innen míg...

Kb mennyi idő innen míg szobatiszta lesz?

Figyelt kérdés
Kislányom kb 2 hete szépen belepisil a bilibe minden alkalommal,mikor ráteszem,viszont magától nem szól,hogy kell neki.Ma levettem róla a pelust.Bs lesznek balesetek,a kakilástól tartok...Tudom,hogy minden gyerek más,de kiváncsi lennék a tapasztalatokra.
2013. jan. 16. 09:49
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

tedd kézközelbe abilit neke egy hét alatt megtanulta egy napig csak vastag pulover se bugyi se nadrág

másik nap +nadrág

harmadik nap bugyi+nadrág

egy hétig hol volt baleset hol nem

nem muszáj szolnia magátol is ráül a bilire

2013. jan. 16. 10:01
 2/12 anonim ***** válasza:

azt nem írtad,hogy_mennyi idős??

egyébként ezt nem lehet tudni előre,lehet hogy 1-2 hét,de az is lehet hogy még hónapok kérdése

2013. jan. 16. 10:26
 3/12 A kérdező kommentje:
3 éves lesz jövőhónapba.Szerintetek tegyem sűrűn a bilire,vagy hagyjam,hogy bepisiljen,úgy hamarabb megtanulja?
2013. jan. 16. 10:36
 4/12 A kérdező kommentje:
Na meg is volt az első baleset,pedig 10 perce pisilt a bilibe elég sokat
2013. jan. 16. 10:45
 5/12 anonim ***** válasza:
óránként rákérdezel és ráülteted egy pár napig
2013. jan. 16. 10:47
 6/12 anonim ***** válasza:

Szintén 3 évesen volt hajlandó ráúlni a bilire, és elé pisilni!

Ugyan ez volt, ha elvittem pisilni pisilt, ha nem, nem szólt!

Levettem a pelenkàt róla, bugyi harisnya, vagy nadrág volt rajta.

Ha bepisilt, rajta hagytam 5 percig a euhát, érezze kellemetlen neki.

Mondtam neki nem baj, csak ha nem szól, vagy nem meg el pisilni, ez lesz.

Volt hogy 1 nap 8x pisilt be, volt hogy egyszer sem, 2 hét alatt teljesen szobatiszta lett!

Mondjuk volt hogy a bugyiba bele kakilt, azt kidobtam.

Dèlután, este sem adtam rá pelenkát, törölközőket tettem alá.

2013. jan. 16. 10:50
 7/12 A kérdező kommentje:
Most veszem észre igazán,hogy nagyon sűrűn pisil,már megint volt egy baleset,kb 10 percenként pisil,mondjuk ő sokat iszik
2013. jan. 16. 11:04
 8/12 A kérdező kommentje:
Azt hiszem feladom,és visszaadom rá a pelust.Fél órán belül 4* kellett bugyit,harisnyát cserélni.Normális dolog ez,vagy ez azt jelenti,hogy még nem érett a szobatisztaságra,ha ilyen sűrűn pisil?
2013. jan. 16. 11:23
 9/12 anonim ***** válasza:

ha 3 éves lesz,akkor már érettnek kell lennie a dologra.

én a szoktatás alatt bevittem a bilit a szobába/nappaliba,és sokszor rákérdeztem hogy kell-e pisilnia.sokszor már pisilés közbe ültettem rá gyorsan,és nagyon megdicsértem hogy belepisilt-még akkor is ha igazából nem az ő érdeme volt..! rengeteget biztattam,és elmondam,hogy mindenki milyen boldog és büszke lesz rá,ha már nem a pelusba pisil,stb.

így pár nap múlva már egész jól álltunk (ekkor volt 2,5éves) és csak néha voltak balesetek,párhét múlva már ágytiszta is volt. a kakilással viszont voltak gondjaink,mert szorulásos volt és ahhoz gyakran kérte a pelust,de 3éves korára ezt is megoldottuk

2013. jan. 16. 13:25
 10/12 anonim ***** válasza:

A kedves előzőt annyiból kijavítom, hogy a 4. életév betöltésére kell szobatisztának lennie egy gyereknek ahhoz, hogy ne legyen okunk rendellenességet megállapítani.

Kedves kérdező, az egyik leghatékonyabb módja a szob.tisz.-ra nevelésnek, ha a gyermek alsótestén semmi sincs. Nem több munka a műpadlót takarítani, mint a pisis/kakis ruhát. Viszont ha nincs az ágyékán semmi, akkor ő maga sokkal jobban érzékeli, amikor ürít, pl. érzi a lábán végigfolyó pisit, a lábát súroló kakit. Ez hatékonyan segíti az ürítési kontroll kontroll kialakulását.

Nyáron kertben sokkal egyszerűbb, de fűtött lakás műpadlóján, parkettáján is megoldható. (Persze ne hideg csempe legyen a gyermek alatt.)

2013. jan. 16. 16:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!