Mit tegyek, ha besokalltam a 3,5 éves fiam viselkedésétől (szófogadatlanság, hiszti, stb. )?
Kezdem úgy érezni, hogy szépen lassan a fejemre nő és átveszi az irányítást :(
Egyszerűen nem tudok hatni rá, nem fogad szót, sokszor úgy érzem magam, mint egy papagáj, mert mindent 85x mondok el neki, mire megcsinálja, ha egyáltalán megcsinálja. Rettentően makacs és akaratos. Hiába büntetem, hiába ígérek be neki ezt-azt, semmi sem érdekli. Az alvással is küzdünk, mert ott kell ülni v. feküdni mellette, különben nem hajlandó lefeküdni és hisztizik. Csapkod, rugdalózik, hangoskodik....
Imádom persze, nagyon okos gyerek és rettentő aranyos tud lenni, de sajnos a napunk nagy része a vitákkal telik.
Kb. 3 hete beteg és nem megy oviba, ennyi idő alatt aztán már teljesen kész lettem tőle.
Amúgy rettentően anyás, szinte semmit sem tudok itthon csinálni ha itthon van velem, mert ott csüng rajtam, meg egész nap megy az "anya játszunk".
Mit tehetnék? Tanácstalan vagyok :((
Kimerültél a 3 hét alatt, ki kéne kapcsolj.
Nekem is ez volt, pedig csak 2 hete voltunk itthon, de már azt hittem megbolondulok tőle, meg sztem ő is tőlem.
Vkire bízd rá egy kicsit, és menj el sétálni, vagy csak a postára, vásárolni..az agyad besokallt, ami tök normális.
Eleve hogy beteg, nyűgös, meg hát dacol, meg nem tud lefáradni, ki kellene velük menni, de tudom, ha beteg nem szívesen viszi ki az ember őket... én ki szoktam vele állni kabátban a nyitott ablakhoz, nézelődünk, hogy ha nem lázas, dumálunk a látottakról, vagy a lépcsőházba kiviszem, és lépcsőzünk, olyankor egyből kicsit nyugisabb lesz a nap. Muszáj nekik mozogni, még ha betegek is.
Nemrég itt ajánlotta valaki ezt a könyvet:
Amúgy tényleg jó lenne ha kicsit ki tudnál kapcsolódni.
Kicsit kapcsolódjatok ki/mind a ketten/
Az én kisfiam 2 éves,de néha ugyan ezt csinálja.
Azért csüng rajtad mert szüksége van rád.Viszont dackorszakban van :) Menjetek el együtt valahova,ahol ő kitombolhatja magát Te pedig kikapcsolódsz.
Pl.:játszóház.Ő tombolhat te pedig elolvasol közben egy újságot nyugodtan vagy vásárolgathatsz addig.
Kitartás egyszer ez is elmúlik :)/aztán ki tudja milyen korszak következik/ :)
Köszi a válaszokat!
A könyv megvan, olvastam is, de sajnos eddig nem sok hasznát vettem, pedig igyekszem alkalmazni :(
Igen, valóban jót tenne nekünk ha végre több időt tudnánk a szabadban tölteni, mert már nagyon unatkozik itthon a gyerkőc, csak hát fülgyulladással, meg torokgyulladással nem szívesen viszem ki ebbe a hidegbe, mert hát ugye az a cél, hogy minél előbb meggyógyuljon.
Most nagynehezen elaludt, bevágtam egy tábla csokit és csak ülök itt a gép előtt, hátha találok v.mi használható infót.
Szívesen fogadom a további tanácsokat, v. tapasztalatokat és a hasonló cipőben járók is nyugodtan öntsék ki a lelküket, legalább tudom, hogy nem vagyok egyedül :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!