Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha a szupinált cipőt az...

Ha a szupinált cipőt az ortopéd orvos írja fel, akkor olcsóbb?

Figyelt kérdés
El akarom vinni 3,5 éveseimet az orvoshoz,mert úgy látom,hogy befele dől a lábuk.De olyan drágák ezek a cipők.
2013. aug. 7. 08:39
 1/4 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező,

az én kisfiamnak is bedőlő bokája van (3 éves).

Az orthopéd orvos semmiféle cipőt nem ír fel ilyen esetben, hanem ad egy szakorvosi javaslatot, miszerint ilyen típusú cipő hordása javasolt.

Nálunk még egy közeli idős cipész elérhetőségét is megadta, aki nem cipőket gyárt, hanem a talpakra tesz egy ék alakú gumirészt, amivel biztosítja, hogy a cipő kifelé dőljön és akkor ez egyenlít. Van, aki ezt a megoldást választja, ha pl. van egy jó bokafogós "normál" cipője.

Ez a megoldás olcsóbb, mint a legyártott cipő (a hátránya talán az lehet, hogy nem annyira tartós ez az ék, de nem tudom, még nem próbáltuk)

Igen, sajnos nagyon drágák ezek a cipők, de én úgy tudom, hogy ezt semmilyen formában nem támogatja a TB.

Viszont ha arra gondolsz, hogy esetleg segítségükkel milyen későbbi láb-térd vagy csípő problémákat lehet megelőzni, akkor talán megéri megvenni.

Alapvetően nem sokkal drágábbak, mint a nem szupinált, de normális, bokafogós, természetes (bőr) anyagből készült társaik.

Annyit lehet talán "lefaragni" az árából, ha egészségpénztárra vásárolsz (mert ezeket el lehet számolni) és az oda befizetett összeg 20%-át szja bevalláskor visszaigényled. Így a 8 eFt-os szandál csak 6 eFt, a 10 eFt-os zárt cipő csak 7.500 Ft lesz.

Igaz, a pénzt nem azonnal, hanem pár hónap átfutással kapod vissza, de gondolom akkor is jól jön.

Az egészségtelen műbőr, büdös, gumis, tartás nélküli kínai gyerekcipők is 3-4-5 eFt-ok- ha ezt nézzük, akkor a különbség annyival nem több, mint amennyivel ezek a cipők egészségesebbek szerintem.

Persze ez csak az én véleményem.

Szép napot.

2013. aug. 7. 08:47
 2/4 anonim ***** válasza:
Nem feltétlenül, ha azt nézed, hogy egy Nike edzőcipő közel 12 000, egy Salus, supinált bőr cipő pedig 9 000. Ahogy az előző írta, tényleg drágább, mint a kínai, de szerintem ez az egy olyan dolog, amin nem szabad spórolni. Ruhát használtat is tudsz szépet, és jót venni, de a cipő nem mindegy milyen. Mivel fejlődik a lábuk, ezért fontos, hogyan alakul ki a talpboltozat pl: A későbbiekben ez tényleg vezethet mozgásszervi panaszokhoz. Két gyerkőcre tényleg nem olcsó, de pl: nekem ortopéd orvos javasolta az Asso-t, állítólag van olyan jó, mint a Salus, csak olcsóbb. Nézz utána, én ezt nem ismerem, bevállt a Salus, nem akartam lecserélni.
2013. aug. 7. 10:02
 3/4 anonim ***** válasza:

Lehet kapni szupinált talpbetétet is, ezt több cipőben is tudod cserélgetni.

[link]

2013. aug. 7. 10:16
 4/4 anonim ***** válasza:

Lehet már nem aktuális, és lehet mr írták is, de az én lányom bokája is befelé dől. Tavaly vettem neki, orvosi segédeszköz boltban, sarokemelő betétet kerek 800 ft/pár volt. Belegondolva, benti cipő, kinti cipő, esetleg szandál, és félévenként kinövi, hááááát. Inkább a betét :)

Ja és ehhez szakorvosi vélemény sem kell. A háziorvos megnézte, azt mondta, hogy mivel annyira nem vészes, ez is elég lesz neki.

2013. aug. 13. 11:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!