Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 1 év körüli gyereked napirendj...

1 év körüli gyereked napirendjét leírnád?

Figyelt kérdés
mit eszik azt is, pl. reggeli: szendvics, x ml tápszer, stb...
2013. aug. 6. 07:26
 1/3 anonim ***** válasza:

13 hós a kislányom.

Már szinte mindent eszik, de pl töltött paprikát úgy csináltam, hogy hagymát az ö gombocaiból kihagytam. Más ételeknél is ha nagyon füszeres kiveszek elöbb neki egy kicsit.

Reggel 8-kor keltem, mert akkor délben nehezen megy aludni.

Ekkor iszik már tehéntejet

10 körül kis kifli vagy gyümölcs.

11:30-kor ebéd

12-14/15 óráig alszik.

Ekkor joghurt vagy fagyi vagy keksz, vagy süti.

18-kor vacsora. ekkor szinte mindent eszia amit mi(kivéve nyers dolgok, mint sonka, kolbász).

19:30 pancsi

20-kor tápszerrel alvás

és átalussza az éjszakát.

Sokszor vagyunk játszótéren, mivel már 3 hónapja megy, így sokat sétálunk is, vagy a kertben játszunk. Van egy nagytesója.

2013. aug. 6. 07:47
 2/3 anonim ***** válasza:
14 hónapos lesz a fiam, de 1 évesen is ez volt a napirend: reggel fél 8-8 körül ébred, reggeli 180 ml kakaó, kis vajas kenyér (ez 1 évesen még 210 ml tápszer volt). Játék, tízórai 10 körül joghurt vagy krémtúró, utána délelőtt séta, ebéd délben, azt eszi, amit mi. Ebéd után alvás fél 4-4-ig. Uzsonna szendvics vagy gyümölcs. Utána játék vagy elmegyünk a nagyszülőkhöz. Fél 8-8 között fürdés, utána 240 ml tápszer és alvás reggelig.
2013. aug. 6. 07:50
 3/3 anonim ***** válasza:
Reggel 5-6 között kel (előtte 4 körül felébred tápszerért, 240 ml, visszaalszik). Néha reggeli előtt elintézzük a bevásárlást. 8-kor reggeli: szendvics vagy túró+gyümi+gabonapehely, 9 körül elálmosodik úgyhogy alvás kb 1-1,5 óra. Utána játék, délben ebéd. Ma főztem (mindenféle kerti zöldség: répa+krumpli+cékla+zöldbab+csirkemell), de a kánikulában néha konzervet kap. Utána játék, pancsolás, majd 2-3 körül valamikor alvás. 4-kor uzsonna: ebben a melegszívesen adok neki tápszert hígabbra készítve, hadd igyon, vagy gyümölcs, saját készítésű joghurt. Ritkán az ebéd maradéka. Utána játék, jó időben játszótér, udvar. Ide délelőtt is kimegyünk ha az idő engedi. 7 körül vacsi: tejpép, utána közös fogmosás, játék, mesenézés, 7.30-7.45 körül körül fürdés, 8-kor alvás. Kb ilyen minden napunk, persze ha megyünk valahová, utazás, doki stb akkor borul a menetrend arra a napra.
2013. aug. 6. 07:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!