2,5 éves gyereked mennyire szeret fogat mosni? Hányszor mostok egy nap fogat? Hogyan zajlik?
2 évesem van, szeret fogat mosni, már hónapok óta kinn az összes foga. Általában este mosom neki, de van, hogy a délutáni alvás előtt is. Csak Elmexet használok.
Együtt mossuk a 2 gyerek fogát (4 éves a nagyobb), imádja utánozni a kicsi :)
Kb. 2 éves korától kétszer mosom/mossa a fogát. Amíg nem köpte ki a fogkrémet, addig Nenedent fogkrémet vettem, most már a Gabi 0-7 éves epres (vagy málnás?) fogkrémét használja. Ez kb. 3 hete van. Megmosom neki először én, utána odaadom a fogkefét és ő is végig dörzsöli. Szereti a fogmosást :-)
3 éves múlt a kislányom
Sok múlik a fogkrémen. Lányom csak a málnásat szereti. Van mentolos is, de azt nem használja. Próbálj meg krémet váltani.
2,5 éves kislány anyukája
A kisfiam most 3 éves, kb. 2 éves korától rendszeresen, egyre inkább önállóan mos fogat.
Az elején nálunk is nenedent és elmex volt, most éppen a 2-6 éveseknek való egérkés signal van.
Alapvetően szeret fogat mosni, ugyanúgy a rutin része, mint a fürdés vagy a kézmosás. Ezt látta a családban, ezt szokta meg.
Reggel és este együtt mosunk fogat, mindig is hagytam, hogy egyedül próbálkozzon, sikáljon, gyakoroljon, aztán a végén mindig átmosom, főleg a felső fogak és a hátsó fogak miatt, mert ott azért még nincs alaposság, illetve ugye ehhez ügyes kézmozgás kell, ami ilyen korban még alakul.
Ínynél "kitörölni" és a nyelvét "lesöprögetni" pl. nagyon szeret, fogkrémet kiköpni meg vízzel öblögetni mostanában tanult meg normálisan.
Mivel ő még alszik délután, ezért alapvető nálunk, hogy ebéd után, alvás előtt is fogat most (bölcsődében is, mert ezt direkt kértem, illetve ő is megy magától és kéri, csinálja). Így naponta 3* mos fogat, bár a bölcsődés valószínűleg közel sem alapos fogmosás (nem hiszem, hogy segítenek neki)- ha hétvégén itthon van, akkor együtt megyünk az ebéd utáni fogmosásra is, hogy ez is rögzüljön valamennyire.
Szép napot.
Kedves Kérdező,
az utolsó vagyok.
Nem gúnyból írtam- nálunk bejön a példamutatás, ilyen típusú a kisfiam. Másnak lehet, hogy nem, mert másra fogékonyabb a gyermeke. Nálunk pl. a bábozás nem jönne be, amit itt valaki írt, erre még egyáltalán nem vevő a fiam.
Az "ezt látja" még arra is vonatkozott, hogy nálunk valóban együtt mossuk meg a fogunkat reggel induláskor: ő is ott sikál meg én is a csapnál- ettől nagyon büszke magára, hogy együtt csináljuk :)
Kedves Kérdező!
napok óta figyelem a kérdést és csak ámulok,hogy mindenkinek milyen jó gyereke van és vígan mossa fogacskáját!
Az én 3 éves fiam is utál mosni fogat,kezet mosni,arcot mosni reggelente stb!Pedig tőlünk látja,hogy mossuk,sőt este együtt fürdünk a kádban és akkor én is megmosom az enyém de ő akkor is csak nagy cívódások árán mossa meg!Látom rajta hogy nem érdekli,inkább játszana tovább!
Ez van majd hátha idővel meg szereti addig meg marad a civakodás a fogmosás előtt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!