Mit csináljak a dacos gyerkőcömmel?
Őrület ahogy telnek a napjaink,már nap végére lassan eret vágok magamon:-)
20 hónapos a fiam,de mint az örültek én ezt nem értem.Nem az egyik napról a másikra változott meg mert mindig is síros baba volt már amikor a hasamból kibújt,úgy hogy mondhatni edzet vagyok,de ez az időszak,hát nem tudom szavakba önteni.
Első gyerekem,biztos a másodiknál már ezek a dolgok leperegnek rólam,de most már nem bírom! Én mindig próbáltam következetes lenni,foglalkoztam vele,tanítom játszok vele..stb.Most meg olyanokat csinál amitől sírva tudnék fakadni.Csak hogy említsek ezt-azt múltkor betette a villát a mikróba és elindította(most sokakban felmerül a kérdés hogy hogyan,hát oda tolta a széket amíg én beindítottam a mosást)állandóan felmászik a mosogatóhoz és elkezd pancsolni mire beérek a Wc-ből a konyhába Balatont csinált,felmászik a wc-re és állandóan lehúzkodja a vizet,Kompletten kipakolja a hűtőt,és ezeket egy másodperc alatt csinálja.....Ha lecseszem és vöröslő fejjel agyban 30ig elszámolva mondom neki nem szabad!!!!! elfekszik a földön és torka szakadtából üvölt,ilyenkor beviszem a szobába leteszem az ágyba és hagyom 1 perc múlva jön ki kisírt szemekkel akkor meg a szívem szakad meg és kezdi előröl.Most mondjátok meg mi a bánatot csináljak?Olyan érthetetlen,mint ha a falnak beszélnék?Ja és akkor jön át a mindentudó jó fej szomszéd,kérdi Már megint mér sír..? Ha-ha-ha
Mintha csak a saját fiamat írtad volna le. Ő is pont ilyen volt. Türelem, türelem, türelem. Most még hiába magyarázod el neki a dolgokat, sajnos nem mész vele semmire.
A te fiad is nagyon önálló, próbálj olyan dolgokat kitalálni, amiben tud segíteni, vagy egyedül is tudja csinálni, akkor meglesz a sikerélménye.
Pl. ő csavarhatta le a kupakot a tejes dobozról, beletehette kanállal a kakaót a tejbe, megnyithatta a csapot....stb. Persze először ezek sem mentek simán, de ma már ha felébred korán reggel, elővesz egy poharat, enged bele vizet, megi Nem könnyű, ha a saját dolgodat is meg akarod csinálni, de majd alakul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!