Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ugye nem okoztam (lelki)...

Ugye nem okoztam (lelki) sérülést a 20 hónapos (dacos) lányomnak?

Figyelt kérdés

Néhány napja elég rendesen dacol.. na jo lehet hogy már vagy 3 hete csinálja, de mostanra elfogyott a türelmem és tegnap is és ma is rákiabáltam amikor már vagy ötször elmondtam neki hogy ne tegye amit éppen tesz( ma épp a tüzhely gombjait csavargatta és hiába vittem odébb vagy mondtam neki bármit semmi nem használt). Megfogtam a vállát és picit megráztam. Nem fájt neki meg semmi,de ugy gondolom ez már a tetőpont volt és valamit változtatni kell. De mit? Figyelemelterelés nem használ. Ha elmegyünk vásárolni 5 perc után hiszti van ezerrel.. veszek neki egy valamit akkor csillapodik de akkor meg a pénztárnál hisztizik mert nem akarja odaadni.

Szerintetek fog erre emlékezni????

2011. aug. 18. 17:47
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Dehogyis! Néha egy-egy odacsapás sem árthat, semmi baja nem lesz az égő világon. Ne ő irányítson téged, hanem te őt. Ha a boltban is hisztizik hagyd rá, menj arrébb, hidd el hamarosan abbahagyja. Otthon is küldd a szobájába, ne kezdj el könyörögni.
2011. aug. 18. 17:54
 2/8 anonim ***** válasza:
23 hónapos a fiam ,hát nem egyszerű ez a dacosság !
2011. aug. 18. 19:33
 3/8 anonim ***** válasza:
dehogyis,muszáj hogy érezzék lássák hol van a türelmi határ,nálunk 2.5 évesem annyira érzi mi az a határ amit már nem léphet túl mert anya nagyon pipa már,hogy csak na,ilyenkor odajön és bújik,és szeretlek anya stb.édes és az összes haragom el száll és ő kezdi előröl.nagyon szép kor,nagyon élvezem,persze nálam s elszakad a cérna és én is van hogy rá kiabálok,vagy erősen megfogom és ő ilyenkor már pontosan tudja mit kell tennie vagy mit nem.
2011. aug. 18. 21:22
 4/8 anonim ***** válasza:
az én lányos 20 hónapos, napi szinten veszekszünk:) egy kis kiabálástól semmi baja nem lesz, mindenkinél elszakad néha a cérna. Ha szeretetteljes légkör veszi körül fel sem veszik, ha amúgy néha leüvöltöd a hajukat:)
2011. aug. 18. 21:48
 5/8 anonim ***** válasza:

Kisebbikem 20 hónapos, kész rémálom amit már most művel.Viszont van egy 3.5 éves is, aki mostanság még dacosabb, mint eddig volt. Azt hittem, szépen elmúlik, de nem, egyre csak erősödik, az én idegeim pedig kötélből vannak, ami könnyen szakad.

Nyugi, hidd el, lesz ez még rosszabb is:)

Megoldás? Legtöbbször az, hogy "átlépem", vagyis otthagyom magára, én nem vagyok vevő az előadására:) Vagy ha olyan helyen van, akkor be az ágyba vagy a babakocsiba azt szevasz.

2011. aug. 18. 23:24
 6/8 A kérdező kommentje:

Hát köszönöm!!! Komolyan.. vannak napok amikor már azt mondom nem megy tovább. Aztán a következő kicsit jobb. Viszont ha lesz ennél rosszabb is, akkor fel kell készülnöm :)

Köszönöm a válaszokat... Nagyon félek attol, hogy kárt okozok benne egy szankcióval, de ezek szerint anélkül nem nagyon megy! Probálom nem figyelembe venni amikor van rá mód és akkor talán nem lesz annyira gáz!

2011. aug. 19. 08:20
 7/8 anonim ***** válasza:

így igaz, lesz ez még rosszabb is....nyugi. a konkrét esetre most még lehet hogy nem emlékszik, de minél nagyobb lesz annál jobb lesz a hosszútávú memóriája, szóval ...amúgy sem vagyok híve a megrázásnak, rácsapásnak, sztem nem ér semmit. pedig lett volna rá indok, ok bőven, a kislányom 2,5 éves múlt 2 hónapja, és 21 hós kora óta dacol. persze már sokkkal jobban lehet vele kompromisszumot kötni, inkább ilyen fellángolásai vannak pár napig, de sok türelem kell. szóval, sztem ne rázd, ne kiabálj...csak rosszabb lesz. halkan, nyugodtan de határozottan tartasd be a szabályokat, én azt tapasztalom, az sokkal célravezetőbb, és a gyerek sem azt fogja tapasztalni, hogy akut a legjobban szeret, az anyukája, kiabál vele meg rázza...azért ez nem mindegy sztem.

sok kitartást kívánok!

2011. aug. 19. 13:12
 8/8 A kérdező kommentje:

Igazad van és ezt tudom én is.. ezért is született ez a kérdés, mert érzem hogy ez igy nem megoldás. De ma már higgadtabban tudtam kezelni a dolgokat... :) és ennek nagyon örülök. BIztosan lesznek hullámvölgyek,de arra törekszem majd, hogy minél nyugodtabban tudjam kezelni a dolgokat.

Köszönöm a tanácsokat és azt is hogy válaszoltatok!!!

További szép napokat és kitartást mindenkinek a Dac-hoz :)

2011. aug. 19. 18:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!