Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kisfiúnak babakonyhát venni?

Kisfiúnak babakonyhát venni?

Figyelt kérdés
Kisfiam 2 és fél éves, és rajongásig szereti az unokatestvére babakonyháját. Most azon gondolkodunk, hogy vegyünk-e Neki is egyet. Én hajlanék rá, de a férjem szerint ez tipikusan lányos játék. Szerintetek? Érdekelnének tapasztalatok olyan fiús anyukáktól is, akik vettek a kisfiuknak konyhát. Köszönöm előre is!
2013. aug. 5. 15:07
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

A kisfiam a 2. szülinapjára kapott egy hangot adó játékkonyhát és a mai napig (3 éves) szeret ott pakolászni, főzni, ha vendégek jönnek, mindig aranyosan nyüzsög és "főz kávét" :)

Szerintem egyáltalán nem lányos játék, nálunk a férjem is állt már a konyhában- az igazban is :)

A gyerekek tényleg azt szeretik játszani, amit tőlünk látnak.

Mi a konyhapult egyik végéhez tettük a kiskonyháját, van egy többszintes íves üvegasztal/polc a közelben, ott pedig egy félig bolt/félig zöldséges rész lett kialakítva és a konyhai főzéshez ott lehet "bevásárolni" a fa és műanyag gyümölcsöket, zöldségeket.

Nagyon aranyosan játszik vele- ezzel a szerepjáték, a szociális készségei is fejlődnek.

Mindenképpen vedd meg, hasznos kis játék.

2013. aug. 5. 16:08
 12/21 anonim ***** válasza:

Szerintem sincs vele semmi baj. Ne rózsaszínt vegyetek :-).

Mi ilyet vettünk kislányomnak Karácsonyra, akkor volt 2,5 éves. Szereti, jókat főz vele :-). Nem innen rendeltük és "csak" 15600 ft volt.

[link]

2013. aug. 5. 18:34
 13/21 anonim ***** válasza:

És,ha "lányos" játék?Akkor mi van?

Rühellem az ilyen korlátolt szülőket,mint a férjed.Az ilyennek nem való a gyereknevelés.Szabadságot kell adni a gyereknek,hogy ő döntse el mi érdekli,ez nem úgy működik,hogy gyereket akarok és megálmodom milyen lesz.

Mi lesz később,ha nagyobb lesz?Majd jól elnyomják a szülei.

Értelemes szülőben meg sem fogalmazódik ilyen kérdés,már bocs.

2013. aug. 6. 03:35
 14/21 A kérdező kommentje:
Nem arról van szó, hogy korlátozná, sőt! Csak tudod a legjobb akar lenni az ember mindig, és ez első gyereknél még tapasztalatlan az ember. Rengeteg a kérdés és a dilemma, de ez nem azt jelenti, hogy bármiben is megakadályoznánk. Épp ez az, hogy rendkívül kreatív a kisfiam, mindent szeret kipróbálni, és ehhez mindent megadunk Neki, úgyhogy kérlek ne alkoss úgy véleményt, hogy pár sorból ismered a helyzetet.
2013. aug. 6. 07:11
 15/21 anonim ***** válasza:

Nézd,az mindegy hanyadik gyerek:)

Ezt olyan is tudja,akinek nincs gyereke,nem kell mások véleményére hallgatni ezen a téren.

Ha a lehetőségeitek engedik,akkor vegyél meg neki minden olyat,amit szeretne,és semmiképp ne erőltessetek majd rá olyat,amit nem akar.

Ebben a korban még nem lehet tudni ez mit jelent,hogy ha esteleg a lányosabb dolgok érdeklik,bár nem tudom ez mennyire számít "lányosnak"Mikor én voltam ovis,akkor az oviban mindenki a orvosos készlettel akart játszani:D

Azt mindig a legjobb gyerek kapta meg:)

Milyen játékok iránt érdeklődik még?

2013. aug. 6. 11:51
 16/21 A kérdező kommentje:

Ebben maximálisan egyetértünk, csak próbáltam megvédeni a férjem álláspontját is, mert mindent lehet Rá mondani, csak épp azt nem, hogy visszafogná vagy korlátozná. Sem most, sem később nem leszünk hatalomérvényesítő szülők. Imád mozogni, alkotni, építeni, kirakózni, szerelni, sokszor a semmiből olyan dolgokat varázsol, hogy csak lesünk... Csak ezek a társadalmi "elvárások" és szokások zavarják meg az embert, és néha kell a megerősítés, a másoktól származó tapasztalat. És pont azért, mert mindent jól akarunk csinálni, és a legjobbat akarjuk Neki.

Köszönöm mindenkinek a választ, sokat segítettetek!

2013. aug. 6. 12:43
 17/21 anonim ***** válasza:

:))

Én fiú vagyok(meleg) és kiskoromban babáztam.Inkább a "lányosabb"dolgok érdekeltek.Még sem vagyok az a tipikus lányos meleg:)Nem látszik rajtam.De ez 20 éve lehetett,és a szüleim mindig megvették nekem,amit akartam:D

Csak sok ilyen kérdést olvasok,és sokaknak az a válasz,"majd kinövi" vagy majd ha nagy lesz,akkor másabb lesz,de arra nem tér ki senki,hogy lehet,hogy ez már egy jele,annak,hogy a gyereked másabb lesz,mint a többiek,az mindegy miben más,nem akarnak erre felkészíteni.

"Társadalmi elvárások"-Számomra ez teljesen idegen fogalom.Vannak örök szabályok,pl(Ne ölj,ne lopj)és társai,ezeket minden gyereknek meg kell tanulnia.

De,hogy mit szeret vagy miben leli örömét,ahhot a társadalomnak semmi köze,és megfelelni mások felszínes elvárásainak számomra érthetetlen.

2013. aug. 6. 21:54
 18/21 anonim ***** válasza:

Amúgy,amiket felsoroltál,legózás,kirakózás..ezek tök átlagos dolgok:)Sokszor a legátlagosabbnak tűnő emberek a legkülönlegesebbek.Attól,hogy vki tetolváltat,vagy egyéb módon hívja fel magára a figyelmet még nem lesz különleges,csak az szeretne lenni,persze a kettő nem zárja ki egymást.

A korához képest elég értlemes dolgok érdeklik,örülj neki,úgy néz ki nem egy buta gyereket szültél:)

2013. aug. 6. 21:58
 19/21 A kérdező kommentje:
Most már teljesen megértem akkor, hogy miért fogalmaztál először olyan élesen. És köszönjük, boldogok vagyunk, hogy ilyen okos, nyitott és kreatív kisfiunk van, és mindent megteszünk, hogy ez továbbra is így maradjon.
2013. aug. 7. 15:26
 20/21 anonim ***** válasza:

Nem,csak tudod kicsit bosszant az ilyen primitív válaszok többsége,hogy jaj hát majd "jó apuka lesz".

Meg kinövi,meg stb....Eleve már úgy állnak hozzá ezek az emberek a gyerekeikhez,hogy a másik végletet el sem tudják képzelni,pedig ez is benne van a pakliban.

De ilyenekből még nagyon sok mindent nem lehet leszűrni.

Nekem valószínűleg sosem lesz gyerekem,de ha lenne mindenben az ő vágyait tartanám szem előtt,sokan inkább csak "díszelegnek" a gyerekükkel,annyi buta ember van,vagy azt tartják fontosabbnak,hogy a környzetük mit szól hozzá,hogy mivel játszik,milyen mesét néz,stb.:)

Mindig állj ki a gyereked mellett,mert más sosem fog.

2013. aug. 8. 18:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!