Kisfiunak vennetek babakonyhat?
Ket eves lesz a kisebbik fiunk.
Szerintem tetszene neki a babakonyha, mert egyreszt nagy evo, masreszt allandoan az edenyeket pakolgatja a konyhaban amig fozok, talakat szed elo, fakanalat, habverot, kever, kavar, kostolgatja a semmit, poharakat pakol, sutot nyitogat, oda pakol ki es be.
A baratnom adta az otletet, hogy nezzek neki babakonyhat, vannak fiusabb szinben is. Igaza van, mert szerintem is tetszene a fiamnak.
De a ferjem szerint nem jo otlet, merthogy hogy nez mar ki az, hogy konyhat veszunk fiunak.
Meggyozheto, nem vaskalapos, de azert erdekelne masok velemenye.
Tenyleg durva dolog fiunak babakonyhat venni?
Ilyesmit nezegetek, hasonlo szinekben:
Dehogyis durva! Szerintem.
Lehet, hogy az én fiam is konyhát kap majd a 3. szülinapjára, mert imád főzőcskézni :-)
Én ilyet néztem: [link]
Ez Tescóban is szokott lenni.
(Egyébként halkan megjegyzem, hogy a fiam többet játszik a Barbie-val, mint a nővére, ugyanakkor nagy autórajongó is. Nem hiszem, hogy később ettől lenne férfiatlan... :-) )
Már rég megdőlt az a nézet, hogy az asszony helye a konyhában van, sok családban az apuka főz. Nálunk is ez van, én utálok főzni, nem is tudok, a férjemnek viszont ez a hobbyja.
Nyugodtan vegyél neki babakonyhát, a férjednek meg mond meg, hogy ne legyen hímsoviniszta :)
Persze, így tavaly karácsonyra azt kaptak a fiaim.
Nálunk is húzta a száját a párom, persze, hiszen ő nem egy konyhatündér, de azóta már beismerte, hogy jó ötlet volt. A kicsi (2 éves) egyfolytában "főzőcskézik" és utána hozza nekünk a remekműveit, pl. a csokis csirkecombot :)
Nekünk a párom csinálta amúgy, ugyanolyan anyagból van mint a mi konyhánk. Egy sima rozsdamentes tál a mosogató és egy olcsó csap van hozzá. A főzőlapok feketére festett vékony hátlapok, a sütő ajtaja pedig plexis. A gombok pici fogantyúk, tekerni is lehet őket :) Van még 2 szekrény és egy fiók is. Az egész kb. 10e Ft volt. Igaz, a párom nagyon profi bútorasztalos, így könnyű :)
A férjem unokaöccse 4 éves és van egy nagyon komoly játékkonyhája. Minden van benne hűtő, mikró, a gáztűzhely hangot ad ki mert forr a víz, beépített telefon stb...
Sokat játszik vele a kisfiú. Átmentünk az én 3 éves lányommal akinek még nincs játékkonyhája és kíváncsian vártuk hogy a kisasszonyt érdekli e a dolog. Elkezdtek játszani, a kisfiú főzött az én lányom meg nyúlt a telefonért és telefonálás közben odaszólt az unokatesónak, hogy "főzzél már egy kávét nekem légyszi" és ő elvonult telózni. Még a könnyünk is kicsordult a nevetéstől.
Nekik nagyon bejött a dolog mert a kisfiú így legalább nem csak az autókkal játszik mint eddig. Az én lányomat viszont abszolút hidegen hagyja a dolog.
Az öcsémnek nem volt játékkonyhája viszont mindig anyukámmal volt a konyhában és most 14 évesen bármit megsüt, dagaszt stb...
Koszonom szepen a valaszokat!
A ferjemnek nem a fozessel van baja, O is szokott fozni neha, hanem a babakonyharol azt gondolja, hogy az egyertelmuen lanyos. Gondolom attol fel, hogy ezzel fogunk meleget "nevelni" a fiunkbol, vagy nem tudom. :)
De tenyleg nem szuklatokoru, szerintem bele fog menni, csak mar kezdtem azt hinni, hogy neki van igaza es tulzas fiunak a konyha, ezert tettem fel a kerdest.
Nyugodtan vegyetek neki konyhát, egyrészt nem csak lányoknak való, másrészt nem attól lesz valaki meleg, hogy kiskorában főzőcskéset játszik. Pláne, hogy a nagy séfek is szinte mind férfiak. Gordon Ramsay talán meleg? Vagy Jamie Oliver?
Különben az én fiam is imád főzni, tavaly farsangkor szakácsnak öltözött, és alapvetően egy nagyon fiús kisfiú. Neki ráadásul a nagybátyja szakács, szóval megvan, hogy honnan jön ez a fokozott érdeklődés :) Meg amúgy is rengeteg férfi ismerősöm van, aki nem hogy tud főzni, de kimondottan ezt tekinti hobbijának is. És egyik se meleg, sőt, férfiatlannak sem mondanám őket.
Egyébként a fiam mesélte, hogy az oviban azt mondta neki egy kisfiú, hogy "a fiúk nem főzhetnek", mire a többi gyerek (ők is szinte mind kisfiúk) rögtön elkezdték neki bizonygatni, hogy márpedig a fiúk is főzhetnek :) Náluk legalább is a főzni szerető srácok vannak többségben. Ettől persze még ugyan úgy autóznak meg építenek is. De én se értettem sose egyet azzal, hogy a főzés lányos dolog lenne.
Amúgy meg a legtöbb séf férfi, elég ritkák a nők ebben a szakmában.
És az sem mondható, hogy mind meleg lenne, sőt!
Szerintem sokkal férfiasabb, ha egy férfi tud főzni, mintha mindent ráhagyna a nőkre (főleg ugye az anyjára, később meg a feleségére).
Sziasztok!
Vegul nem babakonyha lesz az ajandek, de nem a fiu/konyha parositas miatt, hanem azert, mert talaltam egy tok jo tripla hintat jo aron es mivel most koltoztunk uj hazba, igy erre epp szukseg is van. Meg a szobak sincsenek veglegesen berendezve, igy rajottem, hogy meretileg sem tudtam volna donteni, hogy mekkora babakonyha fer el. De legalabb van egy jo otletem karacsonyra, akkor sem lesznek meg ehhez nagyok a gyerekek. :)
Viszont fogalmam sincs, hogy ki pontozta le a valaszaitokat, en felpontoztam mindenkit, mert tenyleg segitettetek.
Ha van szabad fel percetek, akkor nyomjatok ti is a tobbieknek egy-egy zoldet, mert sajnalom, hogy igy lepontozott benneteket valaki, de en csak egyszer nyohatok.
Koszi meg egyszer!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!