Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Egy három éves kisfiúnak...

Egy három éves kisfiúnak mennyire kellene tudnia, hogy mit szabad és mit nem? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
Nekem nincsen gyerekem, és tudom, mindenki más, de mennyire kellene egy 3 éves kifiúnak tudnia, inkább úgy mondom, megértenie, ha azt mondják neki valamire, hogy nem szabad, veszélyes (pl. kifutni az útra, vagy bármi más). A kisfiú elég önfejű, makacs, szinte egyáltalán nem lehet felügyelet nélkül hagyni, de ha az ember már egy picit nem figyel akkor is szökik és persze egyből a tiltott dolgokat csinálja.
2013. júl. 14. 12:54
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
49%
Ilyenek a három évesek. Van, amikor szót fogadnak, van, amikor nem. És bizony állandóan figyelni kell rájuk. Senki sem születik jónak, ez egy tanulási folyamat, aminek egy három éves még az elején jár. Ilyenkor sokan rögtön a szülőket szidják, ami néha jogos, de többnyire ennyi idősnél még feltétlenül.
2013. júl. 14. 13:00
 2/11 anonim ***** válasza:
47%
azért csinálják ezt mert nincs veszélyérzetük.
2013. júl. 14. 13:05
 3/11 anonim ***** válasza:
48%

Szerintem meg egy 3 éves gyereknek már tudnia kell, hogy nem rohan ki az autó elé. Persze baleset elöfordulhat, és labda után véletlen kifuthat, de direkt már semmi de semmi esetre sem furdulhat elö.

Pl kiveszed a kocsibol leteszed a járdára míg behordod a házba a vásárolt szatyrokat, azt tudnia kell, hogy nem szalad el, nem lép le a járdárol. elengedett kézzel sétálhat a járdán, elöre szaladhat pár métert stb... ezekre képes egy nagyon rossz 3 éves gyerek is.

2013. júl. 14. 13:47
 4/11 anonim ***** válasza:
0%
3 évesen azért már nagyon sok mindent kell tudnia,pláne azt hogy nem megy az útra kb 1.5-2 évesen már illik megtanulnia.Az ismerősöd kisfia nyilván nincs megnevelve rendesen,nem következetesek vele.
2013. júl. 14. 14:25
 5/11 anonim ***** válasza:

Erre csak annyit írnék, hogy aki egy három éves gyereket felügyelet nélkül akar hagyni, az felelőtlen. Persze, egy három éves gyerek már többnyire tudja, hogy nem szabad kifutni az autó elé, de van, hogy mégis megteszi. Ennek semmi köze a szülők következetességéhez. Megértenie meg kellene, hogy nem szabad valamit csinálni, de szülőként abban bízni, hogy nem is fogja csinálni, csak azért, mert megértette... A kíváncsiság sokszor erősebb, meg néha a "csakazértis".

Egyébként az fontos információ lenne, hogy egy alkalomról írsz-e, vagy többről. Mert lehetett a gyerkőcnek rossz napja is.

2013. júl. 14. 18:03
 6/11 A kérdező kommentje:
Nem konkrétan autó elé kifutásról volt szó, de nem szeretném leírni, hogy mi volt. Nem az én gyerekem, ismerősöké, de 3 éves kora ellenére elég problémás. Nekem az az érzésem, hogy valamiféleképpen "más" mint a többi gyerek (persze tudom, hogy egy gyerek sem ugyanolyan) de kora ellenére még nem nagyon beszél csak gagyog. A szülők nem hagyták magára, nem szokták magára hagyni, de el voltak foglalva és egy pillanat alatt kiszökött a gyerek. És azért tettem fel a kérdést, mert nincsen még saját tapasztalatom gyerekkel, és a környezetemben sincs ilyen korú gyerek szóval nem tudom, hogy mennyire kellene "felfognia", vagy értenie dolgokat, mondjuk ha az ember megmondja neki, hogy nem szabad mert veszélyes. Bár ez gondolom szófogadatlanság is lehet, vagy a gyerek természete is lehet olyan, hogy önfejűbb mint mások...
2013. júl. 14. 18:10
 7/11 A kérdező kommentje:
És nem szeretnék a szülőkön meg senkin ítélkezni, csak őszintén magam sem tudom, hogy mit tennék a helyükben vagy mi lenne a jó megoldás, vagy a helyes... Ezért tettem fel a kérdést :)
2013. júl. 14. 18:12
 8/11 anonim ***** válasza:
0%
3 évesen azért már nem igen van csakazért is,mégis mit csinálnának az óvónők,ha a 3évesek kirohangálnának az úttestre vagy az ollóval bögdösnék egymást?? A 3 éves már óvodás és igenis illik az alapokat 3 éves korig megtanítani.
2013. júl. 14. 19:30
 9/11 anonim ***** válasza:
Mondjuk az fontos információ, hogy csak gagyog és nem beszél. Lehet, hogy tényleg van valami gond. Gondolom, közösségbe még nem jár, pedig ott hamar kiderülne, hogy tényleg más - e.
2013. júl. 14. 19:54
 10/11 A kérdező kommentje:
Jár oviba de olyan jól nem ismerem őket csak távolról szóval olyan sok infóm nincs.
2013. júl. 14. 21:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!