Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Butaság, ha nem bilire szoktat...

Butaság, ha nem bilire szoktatom a kisfiamat, hanem egyből a wc-re szűkítővel?

Figyelt kérdés

Úgy gondoltam, hogy így kihagynék egy lépést, és utána már nem kellene a "biliről wc-re szoktatás" műsorszámot is előadni... =o)

Van valaki, aki szintén így tett? Tapasztalatokra és ötletekre lenne szükségem a megvalósításhoz, és ahhoz, hogy hogyan kezdjek MAJD hozzá (még csak 13 hónapos, tehát van még idő)

2009. okt. 25. 09:49
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Hát szerintem valahogy nem a legjobb ötlet,a WCről simán le lehet esni,ezt (ha nem is így) de a gyerek is érzi,h tök magasan van,meg te is mindig ott kell,hogy legyél vele,ha másért nem is,mindig meg kell kérnie hogy "anya tedd már rá a kisvécét " (én így hívtam azt a WCszűkítőt,nem tudom,mi a rendes neve) meg alig tud rá felmászni is szerencsétlen gyerek,oda kell menned,mert félted,le ne essen,aztán nem tud csak úgy önállóan magától ráülni,mint egy bilire.Meg a WC egy kicsit gátló is lehet,mert félelmetes szerintem egy kisgyereknek,a bili az meg olyan kicsi, barátságos,nem ad ki hangokat,stb :) Na amúgy nekem lövetem nincs az egészről,mert nincs gyerekem,csak egy kicsit még emléxek,milyen érzéseim voltak kiskoromban.Dehát a gyerekek is mind másképp működnek,úgyh ki tudja,a tied miket érez :)
2009. okt. 25. 09:57
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem meg nem butaság. Én ugyan vettem bilit is a lányomnak, de én is inkább szerettem volna azt elkerülni. Nem is nagyon szerette a bilit, alig használta, mert mondtam neki, hogy a nagylányok már wc-re ülnek, nem a pelusba pisilnek, kakilnak. Azt hiszem eza nagylány szöveg nagyon bejött neki és ő is az akart lenni. Tény hogy mindig ott kell lenni, a miénk nem is fellépős, úgyhogy fel is kell ültetni, leszállni letud. Viszont ezt nem lehet nagyon korán kezdeni, mondjuk én nem is akartam elsietni, megvártam mire elég értelmes lett, hogy megértse, 2,5 éves volt.
2009. okt. 25. 10:03
 3/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a véleményedet, nagyon örülök, hogy leírtad nekem!

A wc-szűkítő támaszkodós lenne, fellépővel, és az, hogy állandóan ott kellene lenni mellette, nem gond, hiszen a biliztetésnél is folyton ott lennék (a konyhát kivéve az egész lakás padlószőnyeges). Félnék, hogy nehogy elinduljon kakis fenékkel. Mert ugye az evidens, hogy a biliztetés után is ki kell neki törölni. Ilyen szempontból mindegy, hogy hol állok! :o)

A tapasztalatok érdekelnének elsősorban...

2009. okt. 25. 10:07
 4/9 A kérdező kommentje:
Második válaszoló! Neked is nagyon köszönöm a tapasztalatodat, megbizonyosodhattam arról, hogy nem lehetetlen, amit elképzeltem! Én sem szeretném korán elkezdeni, egy évesen még egyik gyerek se érett sem a bilire, sem a wc-re.
2009. okt. 25. 10:09
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Én sosem biliztettem a gyerekeimet, egyből a nagy wc-re szoktattam őket, szűkítővel. Végig ott voltam velük, ha kellett, fogtam a kezüket. Egy 1,5-2 éves kisgyerek nem esik már le a wc-ről... Nagyon hamar (1-2 hét alatt) éjjel és nappal is szobatiszták lettek, igaz, akkor már majdnem 2 évesek voltak. Szerintem is bőven van még időtök, hiszen egy ekkora baba még nem igazán érett arra, hogy szabályozni tudja a vizelet- és székletürítését. Amikor majd látod rajta, hogy tudomást vesz arról, hogy pisil, kakil, elég akkor elkezdeni, hiszen amíg csak reflexként működik a dolog, nehéz eredményt elérni. Ahhoz, hogy ez sikerüljön, a kisgyereknek meg kell érnie arra, hogy szabályozni tudja a záróizmait.
2009. okt. 25. 10:12
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk nem sokáig volt bili4Szerintem csak nagyon az elején, aztán rögtön a wc!Sosem esett le róla!
2009. okt. 25. 13:37
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
3 gyerekem van.Nagyon rövid ideig biliztek.Jobban szerettek a wc-n.
2009. okt. 25. 18:46
 8/9 A kérdező kommentje:
Nektek is nagyon köszönöm a válaszokat! Azt hiszem, ezek után kisebb félelemmel fogok nekivágni, és megnyugtattatok abban, hogy az elképzelésem kivitelezhető!
2009. okt. 26. 08:14
 9/9 anonim ***** válasza:
Az első gyerkőc nálunk elég érdekesen csinálta ezeket a dolgokat. Itthon csak a WC-be volt hajlandó elvégezni a dolgát, de ha elmentünk valahova, akkor csak a bilibe. Még a mamáékhoz is vinni kellett a bilit. Anyósom szerint az apja volt ugyanilyen. A másik érdekes dolga az volt, hogy a kakilást nagyon sokáig csak pelenkába volt hajlandó nyomni. Ovi ekőtt 1-2 héttel sikerült először a WC-be kakilnunk. A pisit viszont elég korán, már másfél éves korában. Kiváncsi leszek a másodikkal hogy oldjuk meg. Őmég csak 5 hetes. Amúgy egyetértek a 3. válaszolóval, mert amíg a szervezete nem képes szabájozni az ürítést, addig felesleges próbálkozni, mert csak stresszeli a gyereket. Én úgy tudom, hogy azt kell megfigyelni, hogy ha 3-4 órát kibír úgy hogy nem pisil, akkor kezd megérni rá a szervezete. Mondjuk ezt nyáron könnyebb megfigyelni, mint most!:)
2009. okt. 26. 09:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!