Ha kisfiam második napja emlegeti, hogy pisilni vécébe, akkor WC szűkitővel kezdjünk, ne bilivel?
pisilni wc szűkitővel?
stabil kissámli vagy wc fellépőke és had pisiljen állva mint a nagyok
Mi vettünk mindkettőt, és mindkettőt használja a kedve szerint, 2.5 évesen.
WC szűkítőről: akciósan volt egy élelmiszerboltban, így azt idejekorán először vettük. Nem járt bölcsibe és még oviba se, így a WCszűkítőt gyakran azután akarja, miután mi ültünk a vécén. Még nem vettünk hozzá létrát vagy sámlit, de úgy néz ki, ez meg is oldódott: először törökülésbe elé ültem, hogy a lábai alatt szilárd "talajt" érezve biztonságosabbnak érezze. (Amolyan kényszermegoldásként.) Majd mondtam, hátul a kezével kapaszkodhat a vécéülőkébe, és talán mert az egyensúlyérzéke jól fejlett (nagyon hamar felállt annak idején), másodszorra már elküldött ("mama el" - dackorszak), mert maga akart kapaszkodni, azóta igénye szerint ott vagyok a közelébe vagy elmegyek, tényleg nagyon ügyes.
Bili: a babát ültettük rá eleinte, hogy megértse, egyáltalán mire való. Néha amikor vécén vagyunk, mellénk ül a bilire.
Azt olvastam, alapszabály mindkettőnél, hogy nem játszhat vele és 10-15 percnél tovább nem várunk, ha nincs semmi, akkor fel a pelust. (Ált. valamivel el kell vonni a figyelmét, hogy le is szálljon, mert egyébként már a vécészűkítőről is leugrik a falba "kapaszkodva".) És persze hagyni, hogy örömmel üljön rá, örömmel gondoljon erre az ügyre, ezeket úgyis tudod...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!