Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha kisfiam második napja...

Ha kisfiam második napja emlegeti, hogy pisilni vécébe, akkor WC szűkitővel kezdjünk, ne bilivel?

Figyelt kérdés
Bilit vettem neki, arra is ráül játékból, de megjegyzi, hogy kemény... WC szűkitőt még nem vettem, ezért kérdezem a tanácsotokat. Éjjel még pisis amúgy a pelus, még csak 2 éves lesz, nem akarom amúgy erőltetni. Köszi a válaszokat előre is.
2011. febr. 1. 20:15
 1/4 anonim ***** válasza:

pisilni wc szűkitővel?

stabil kissámli vagy wc fellépőke és had pisiljen állva mint a nagyok

2011. febr. 1. 20:21
 2/4 A kérdező kommentje:
A bölcsiben ülve pisilnek a többiek, a kisfiúk is, azért gondoltam, hadd üljön le. Vagy mi lesz, ha kakilni is szeretne? :)
2011. febr. 1. 20:23
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Persze, hogy vegyél szűkítőt, de ha a bili kemény, akkor puha szűkítőt vegyél:.) Erőltetni nem kell, de ha kéri tedd rá.
2011. febr. 1. 20:51
 4/4 anonim ***** válasza:

Mi vettünk mindkettőt, és mindkettőt használja a kedve szerint, 2.5 évesen.

WC szűkítőről: akciósan volt egy élelmiszerboltban, így azt idejekorán először vettük. Nem járt bölcsibe és még oviba se, így a WCszűkítőt gyakran azután akarja, miután mi ültünk a vécén. Még nem vettünk hozzá létrát vagy sámlit, de úgy néz ki, ez meg is oldódott: először törökülésbe elé ültem, hogy a lábai alatt szilárd "talajt" érezve biztonságosabbnak érezze. (Amolyan kényszermegoldásként.) Majd mondtam, hátul a kezével kapaszkodhat a vécéülőkébe, és talán mert az egyensúlyérzéke jól fejlett (nagyon hamar felállt annak idején), másodszorra már elküldött ("mama el" - dackorszak), mert maga akart kapaszkodni, azóta igénye szerint ott vagyok a közelébe vagy elmegyek, tényleg nagyon ügyes.

Bili: a babát ültettük rá eleinte, hogy megértse, egyáltalán mire való. Néha amikor vécén vagyunk, mellénk ül a bilire.

Azt olvastam, alapszabály mindkettőnél, hogy nem játszhat vele és 10-15 percnél tovább nem várunk, ha nincs semmi, akkor fel a pelust. (Ált. valamivel el kell vonni a figyelmét, hogy le is szálljon, mert egyébként már a vécészűkítőről is leugrik a falba "kapaszkodva".) És persze hagyni, hogy örömmel üljön rá, örömmel gondoljon erre az ügyre, ezeket úgyis tudod...

2011. febr. 1. 20:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!