Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Milyen készségfejlesztőket...

Milyen készségfejlesztőket vesztek 2,5-3 év körüli gyermekeiteknek?

Figyelt kérdés
2013. júl. 30. 09:51
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező,

a kisfiam most 3 éves, neki a Tessloff-Babilon kiadó LOGICO primo sorozatát vettem meg a 3 éveseknek való feladatlapokkal (keret+ 4 csomag feladatlap, ami bővíthető).

Itt tudsz olvasni róla:

[link]

A másik a Dinasztia Kiadó LÜK BAMBINO rendszere, mi ezt is nagyon szeretjük, ebben még több feladatlap van.

Itt a honlapjuk:

[link]

A két rendszer összehasonlításáról szól ez a cikk is:

[link]

Itt egyébként a helyszínen is ki lehet próbálni.

A feladatlapok egyébként logikai készséget fejlesztenek, számfogalmat, színek, párkeresés, vonalösszekötés, árnyákképből megtalálni a párt, kivételek, ok-okozatok stb. Rengeteg típusú feladat és típusonként is sok gyakorlat. A 4-5 éves korosztálynak való munkafüzetekkel már iskolára is fel lehet készülni.

Játékos, szórakoztató, a kisfiam nagyon szereti.

Nem derül ki pontosan, hogy milyen típusú képességet szeretnél fejleszteni, ha pontosabban megírod, akkor könnyebben lehet rá válaszolni.

Szép napot:

2013. júl. 30. 10:37
 2/12 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a tartalmas választ.Utánaolvasok amiket ajánlottál.Igazából minden érdekel,ami fejleszti gyermekemet.Valami olyat szeretnék,ami végre lefoglalná és nem abból állna az egész napja,hogy futkározna meg ilyesmi.Nincs türelme ,sem ideje az ilyen "nyugodt" foglalkozásokhoz.:)2 percnél nem marad tovább ülve,ha rajzolunk,ha festünk,ha gyurmázunk vagy bármi más ilyen jellegű dolog.Szeretném tanítani,de nem hagyja.persze nagyon ügyes,meg sokmindent tud,de azért vannak hiányosságok ezen a téren.2,5 éves a fiam
2013. júl. 30. 11:07
 3/12 anonim ***** válasza:
Semilyet még .
2013. júl. 30. 13:32
 4/12 anonim ***** válasza:
.
2013. júl. 30. 14:19
 5/12 anonim ***** válasza:

Nem kifejezetten készségfejlesztő, de az én lányomnak most nagyon tetszik, én is itt találkoztam vele:

[link]

[link]

[link]

Ezek és az ehhez hasonló könyvek. Annyi minden látnivaló van bennük, hogy szinte órákig tudjuk nézegetni és beszélni a képekről. Ha pedig dolgom van, egyedül lapozgatja és nagyokat kacag rajta.

2013. júl. 30. 14:21
 6/12 anonim ***** válasza:

Én a Duplo-t szeretem+gyurma+festés+matricás szinezős füzetek.

de amúgy egy 2,5-3 évesnek az a legnagyobb feljesztés, ha egész nap futkoshat, mozoghat.

A mozgással, mászással az agy olyan területei fejlődnek, ami pontosan a későbbi koncentrációt is javítják, így ne akard, hogy megüljön..:-))

2013. júl. 30. 14:46
 7/12 anonim ***** válasza:
83%

Gyógypedagógus vagyok, 3 éves kislányom van. Hogy mia legjobb készségfejlesztő neki? Ha szaladgálhat, felmászhat, leugorhat, hintázhat és pöröghet. Ha motorozik, futóbiciklizik, biciklizik. Hiába hangzik hülyén, ezek a nagymozgások mindere kihatnak. Az ügyességére, az értelmére, még arra is, diszlexiás lesz-e később.

Hogy fejlesztem a lányomat? A nyarakat a vidéki házunkban töltjük, ahol az udvaron hintázunk, békát kerget, kutyával játszik,stb. A közeli tóban fürdik, olyan momzgásokat gyakorolva ezzel, amiket máshol nem. A többi évszakban, amikor csak engedi az idő, játszótér, séta. Mindemellett gyurmázunk, rajzolunk, gyöngyöt fűzünk, ragasztunk, festünk, ha épp a lakásba kényszerülünk (egyik sem köti le 5-10 percnél tovább és ezen nem aggódok). Nagyon sokat olvasunk és énekelünk. (Az éneklés az egyik legfejlesztőbb tevékenység!!!)

Az eredmény megvan: nagyon okos, gazdag szókinccsel rendelkezik, nyitott, kiváncsi gyerek. Hangsúlyoznám: semmije nincs a fentebb felsoroltak közül és úgy 6 éves koráig nem is lesz.

A gyermeked pont úgy viselkedik, ahogy ebben a korban kell. Bármennyire értelmetlen rohangálásnak tűnik neked, amit csinál, hidd el, nem az!

2013. júl. 30. 22:46
 8/12 anonim ***** válasza:

7-es vagyok, bocs, még annyi, hogy szín és számfogalmat, formákat játszva, észrevétlenül tanuljuk. Hány néni áll előttünk a sorban? Én a kocka alakú sütiből kérek enni, eilyenek. Minden színt ismer, árnyalatokat is, négyig meg!számol,alapformákat ismeri.

Komolyan: szaladgáljon, ne kösd le, ne tanítsd a szó szoros értelmében!!! Énekej, beszélgess, mondókázz (én hintázás közben szoktam, imádja)!

2013. júl. 30. 22:51
 9/12 anonim ***** válasza:

Kedves Utolsó! Azért ha jobban belegondolsz egy kisgyerek napja kb. 12 órából áll, leszámítva az éjszakai és délutáni alvást. Ha 2 órát számítok evésre, tisztálkodásra és hasonlókra, még mindig marad kb. 10 óra tiszta "játékidő". Gondolom nem azt akarod mondani, hogy ezt mind kint töltitek a kertben, az un. nagy mozgásokat fejlesztve?!

Nem szeretem az ilyen hozzászólásokat, amelyeket úgy kezdődnek, hogy én vagyok a "szakember" majd én megmondom a tutit. Nagyon sok mindenben igazat adok neked. DE nem gondolom, hogy az előzőkben felsorolt dolgok, olyan ördögtől valóak lennének és ez miatt 6 éves korig kerülni kellene őket.

Gondolom a kérdező és a többi válaszadó sem ezekkel foglalja le a gyermekét reggeltől estig. A duplo fejleszti a finommotorikát, az általam felsorolt könyvek a fantáziát, szókincset stb. Persze ez mellett mi is éneklünk, rajzolunk, mondókázunk...

Ezt nem kötekedésként írom, csupán szeretném felhívni a figyelmedet arra, hogy az arany középút megkeresése hasznosabb lehet, mind egyes dolgok teljes elutasítása.

2013. júl. 30. 23:44
 10/12 anonim ***** válasza:
Hát, lehet lepontoztok, de én megnyugodtam amikor olvastam a "szakember" válaszát. Az én lányom is nagyon sokat rohangál, mászik, ugrál, bicajozik, közben amikor ahhoz van kedve gyurmázik, mondókázunk, énekelünk, kirakózik, színez, hozza a mesekönyvet, hogy olvassak. De rengeteget sétálunk, messze lakunk a várostól, és valóban 3 évesen ismeri a színeket, tud 6-ig számolni, számolja az autókat, mondja a színüket, ismeri az állatokat, stb. Mert rengeteget beszélgetünk útközben. Ennek köszönhetően gazdag szókincse van, pedig 22 hósan kezdett el igazán beszélni. Hiszitek vagy sem, vannak ugyan készségfejlesztő füzetei, játékai, néha elő is veszi, de sokkal inkább eljátszik azzal, hogy számolja a répakarikákat főzés közben, stb.
2013. júl. 31. 07:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!