Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi a véleményetek a fagyasztot...

Mi a véleményetek a fagyasztott zöldségekről? Szoktatok belőle főzni gyermekeiteknek?

Figyelt kérdés
Szerintetek a vitamintartalma mennyi lehet?
2013. ápr. 4. 16:19
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Nekem semmi gondom nincs velük. Én szoktam abból főzni. Pl zöldbab, brokkoli, répa ilyenek.


4 és 2 évesek a lányaim.

2013. ápr. 4. 16:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha a frisset megfőzöd, pont ugyanannyi vitamin marad benne (Kedvencem volt annak idején, hogy a főzővizet ne öntsük ki a gyerek főzelékéből, mert abba fő ki a vitamin. Hát izé, ami 60 fokon elbomlik, az a vízben se lesz benne, de mindegy).


Én sóskát, spenótot, borsót, zöldbabot szoktam csak fagyasztani.

2013. ápr. 4. 16:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Állítólag télen célszerű a fagyasztottat venni, mert abban több a vitamin. A többi ami ilyenkor terem az fel van túrbózva a vegyszerekkel.
2013. ápr. 4. 16:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Semmi baj nincs vele,télen főleg fagyasztott zöldségeket veszek és vettem is,abból csináltam a ksfiam főzelékjeit,van benne bőven vitamin.i
2013. ápr. 4. 16:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:
Akkor megnyugodtam,mert én is abból szoktam főzelékeket csinálni.Köszönöm a válaszokat
2013. ápr. 4. 17:03
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Igen, ált. fagyasztott zöldségből csinálok főzeléket, főleg olyat, amit nyers zöldségből elég macera megcsinálni.

Pl. őszintén szólva utálom a spenótot turmixolni, a borsót kifejteni, a tököt pedig meghámozni, ezért azokat fagyasztottból csinálom. Viszont a cukkinit, sóskát, zöldbabot inkább frissből szoktam.

Persze a friss borsónak ált. nem tudunk ellenállni, így olyankor összeszedem magam és a gyerekekkel kifejtjük, de akkor sokkal többet kell venni, mert a fele azonnal a pocakba megy :)))

A vitamintartalommal pedig úgy vagyok, hogy a frissnél biztosan kevesebb ugyan, de még mindig több lehet, mint pl. a konzerv zöldségekben. Van egy ismerősöm, aki csak konzervből főzi pl. a zöldbabfőzeléket, na ez elég maradi dolog, szerintem.

2013. ápr. 4. 18:37
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!