Mi a véleményetek a fagyasztott zöldségekről? Szoktatok belőle főzni gyermekeiteknek?
Nekem semmi gondom nincs velük. Én szoktam abból főzni. Pl zöldbab, brokkoli, répa ilyenek.
4 és 2 évesek a lányaim.
Ha a frisset megfőzöd, pont ugyanannyi vitamin marad benne (Kedvencem volt annak idején, hogy a főzővizet ne öntsük ki a gyerek főzelékéből, mert abba fő ki a vitamin. Hát izé, ami 60 fokon elbomlik, az a vízben se lesz benne, de mindegy).
Én sóskát, spenótot, borsót, zöldbabot szoktam csak fagyasztani.
Igen, ált. fagyasztott zöldségből csinálok főzeléket, főleg olyat, amit nyers zöldségből elég macera megcsinálni.
Pl. őszintén szólva utálom a spenótot turmixolni, a borsót kifejteni, a tököt pedig meghámozni, ezért azokat fagyasztottból csinálom. Viszont a cukkinit, sóskát, zöldbabot inkább frissből szoktam.
Persze a friss borsónak ált. nem tudunk ellenállni, így olyankor összeszedem magam és a gyerekekkel kifejtjük, de akkor sokkal többet kell venni, mert a fele azonnal a pocakba megy :)))
A vitamintartalommal pedig úgy vagyok, hogy a frissnél biztosan kevesebb ugyan, de még mindig több lehet, mint pl. a konzerv zöldségekben. Van egy ismerősöm, aki csak konzervből főzi pl. a zöldbabfőzeléket, na ez elég maradi dolog, szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!