Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek jó ötlet ötösért...

Szerintetek jó ötlet ötösért vagy piros pontért minimális pénzzel jutalmazni a gyereket?

Figyelt kérdés
50 vagy 100 forintról lenne szó, és ha összegyűlne egy "nagyobb" összeg abból esetleg választhatna magának egy játékot és így láthatná hogy van eredménye a tanulásnak, hiszen ahhoz még kicsi hogy megértse azt ,hogy azért kell jól tanulni hogy jó munkahelye stb. legyen.
2009. okt. 20. 21:04
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
53%
lehet, hogy lepontoznak, de szerintem érdemes...már ha érti, hogy mit jelent a pénz fogalma.
2009. okt. 20. 21:08
 2/12 anonim ***** válasza:
80%
Egyáltalán nem jó ötlet! Akkor azt szokja meg,hogy mindenért jutalmat kap, az pedig az életben nem így működik. Később nagyot csalódna! Egy hatalmas "pofáraeséstől" mentheted meg, ha nem szoktatod hozzá a jutalmazáshoz. Nem így kell egy gyereket ösztönözni a tanulásra. Én nem bánnák így el a gyerekemmel.
2009. okt. 20. 21:08
 3/12 anonim ***** válasza:
45%
Szerintem jó ötlet. Nincs ezzel baj, nem vagyonokat adsz neki, hogy szórja. Így még a spórolást és gyűjtögetést is időben megtanulja + értékelni, amiért megküzdött.
2009. okt. 20. 21:09
 4/12 anonim ***** válasza:
76%

Szerintem nagyon rossz ötlet. Már a legelejétől meg kell próbálni megértetni vele, hogy ez az ő feladata, úgy mint nektek az, hogy dolgozni jártok.

Amíg kisiskolás, addig pedig úgysem olyan "megerőltető" tanulásról van szó, inkább játék az egész.

2009. okt. 20. 21:13
 5/12 anonim ***** válasza:
43%

Szerintem jó ötlet. Emlékszem én szerettem volna a Gazdálkodj okosan társasjátékot, de ennek az volt az ára, hogy mindennap olvasnom kellett 100Ft-ért:D És aminek nagyon örülök, hogy meglett a társasjáték is, és folyékonyan tudtam olvasni és tudok a mai napig.

Érdemes szerintem és jó ötlet, támogatom:-)

2009. okt. 20. 21:13
 6/12 anonim ***** válasza:
91%
Én sose kaptam pénzt azért, mert tanultam. Akkor az volt a dolgom, és kész. Eltartottak a szüleim, nem kellett semmivel se foglalkoznom, csak a tanulással. Ha valamit szerettem volna, arra is össze tudtam gyűjteni a pénzt, pl. a bolti bevásárlásból a visszajáró az enyém volt. Ha nagyobb dolgot szerettem volna, mint amit saját anyagi erőmből elő tudtam teremteni, akkor azt valamilyen ünnepi alkalomra megkaptam. Egy szép bizonyítványért is nálunk egy tábla csoki volt a "jutalom".
2009. okt. 20. 21:18
 7/12 anonim ***** válasza:
83%

Óriási nevelési hiba!!!

Először úgy tűnik majd, hogy nagyon hatásos módszer, de hamarosan rá fogtok jönni, hogy a gyerek semmit nem fog csinálni otthon INGYEN, mindenért pénzt fog kérni...

Márpedig a házimunkába besegíteni minden családtagnak a kötelessége, pénz nélkül!

Így viszont ti lesztek, akik ránevelitek a gyereket, hogy a szomszédos boltba 1 kenyérért is csak pénzért lesz hajlandó átmenni, vagy a szemetet levinni, vagy neked 1 pohár vizet hozni, ha beteg leszel... :-[

Látnia kell, hogy a SAJÁT ÉRDEKÉBEN, MAGÁNAK tanul, nem 50-100 Ft-ért... Másképp kell megérteni, hogy jobb munkahelyet csak jótanulással tud majd elérni!

KÜLÖN adjatok neki zsebpénzt, amivel hetente megtanul gazdálkodni, de ez ne függjön a tanulásától (ezzel pénzzel-gazdálkodni tanítjátok).

Ha jó jegyeket hoz haza, akkor dicsérjétek, ünnepeljétek meg, legyetek rá nagyon büszkék (ezt mondjátok is el neki!)... Érezze, hogy nektek nagyon fontos a tanulása és mondjátok el neki gyakran, hogy ilyen jó tanulással könnyen tud majd egyetemre menni, vezető állást kapni...

2009. okt. 20. 21:25
 8/12 anonim ***** válasza:
54%

Én is szoktam ilyenért pénzt adni. :)

10 éves, 4. osztályos.

De amikor kezdi, hogy felmoshat-e egy százasért, akkor megmondom neki, hogy ne legyen szemtelen.

Sajnos nem túl jó a suliban, muszáj vele sokat gyakorolni itthon, és a plusz feladatokért szokott pénzt kapni. De sok feladatot kell ám csinálnia!

Közértbe úgy megy, hogy nem mindig kapja meg a 10 ft visszajárót, hogy ne legyen olyan természetes neki.

2009. okt. 20. 21:58
 9/12 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat.
2009. okt. 21. 13:35
 10/12 anonim ***** válasza:

Ne pénzt adjatok neki, rossz ötlet...ahogy egy korábbi válaszoló is írta, később, mindenért pénzt kellesz adni neki. Nekem van ilyen ismerősöm, akinek két tesója van és a mind a hárman pénzért mosogatnak,takarítanak,mennek boltba, stb.

Inkább minden év végén kapjon valami ajándékot, amire nagyon vágyott, de csak akkor, ha jó az év végi bizonyítványa. De akkor sem pénzt. Én sokmindent gyűjtögettem össze így a kitűnő bizonyítványaimmal, amig a mai napig megvannak és hasznosak, pedig már egyetemre járok :) A rontásért pedig járjon büntetés...olyankor valami olyantól tiltsd el mondjuk egy hétre, amit nagyon szeret (tőlem pl a könyveimet vették el, és mivel unatkoztam is nélkülük,így kénytelen voltam tanulni)

2009. okt. 23. 15:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!