Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan szoktassuk le az...

Hogyan szoktassuk le az ujjszopásról?

Figyelt kérdés

2 éves a kislányunk, egész picibaba kora óta szopja az ujját, csak elalváshoz, vagy ha mondjuk mesét néz és elnyúlik az ágyon. De mindig csak a bal hüvelykujját, ami borzalmasan néz ki, már teljesen meg van rajta vastagodva egy helyen a bőr, totál kidudorodik. Jöttek itt a nagymamák a "kenjük be erőspaprikával" című dologgal, de mi a férjemmel nem akarjuk szegényt ilyen borzalomnak kitenni. Sokszor rászólunk napközben, hogy ne szopja, mert a nagylányok már nem cumiznak, elmondjuk, hogy xy se cumizik már, olyankor kiveszi a szájából, de ha nem figyelünk újból bekapja, és éjszaka is sokszor hallom, hogy cuppogja az ujját, olyankor meg hogyan szóljak rá?

A cumit sose kérte, eldobta, csak az ujja kellett.

Ti hogyan szoktattátok le a gyereket róla? Aggaszt, hogy esetleg a fogai is el fognak majd deformálódni, meg hát az ujja is nagyon csúnya.

2013. júl. 18. 14:37
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Enyém 3,5 évesen szokott le magától.

Ha nagyon trappoltok a témán, akkor csakazértis fogja szopni az ujját.

Szerintem (és Ranschburg Jenő szerint is) békén kell hagyni, aztán majd magától elhagyja, ha elég nagylánynak érzi magát hozzá. 2 évesen még nem nagylány.

Az jó, ha csak alváshoz szopja, máskor ne engedjétek, ez is oké, de teljesen elhagyni még pici hozzá, még nem érti ezt a nagylány-szöveget.

Vannak ilyen ecsetelőfélék a patikában, amivel be lehet kenni, keserű mint a fene, de véleményem szerint túl drasztikus.

A fogorvosunk is azt mondta, hogy elég ha 4 éves körül hagyja abba, addig semmi baja nem lesz a fogának.

Szóval az én lányom 3,5 évesen hagyta abba, ekkor hatott rá a nagylány-duma (meg a királylányok sem szopják az ujjukat) és hatott rá az is, hogy csúnya lesz a foga, így elhagyta szépen magától, így ez jó, mert nem mi erőltettük (nem sérült lelkileg sem, mert nem gyötörtük ezzel a témával).

A fogai akkoriban egy picit előrébb álltak, de az ujjszopás elhagyása után pár hónappal visszaálltak eredeti helyükre.

Egyébként az ujjszopás elhagyásáért ajándékot választhatott magának. Hogy ne szopja az ujját, ő kérte, hogy fogjuk a kezét, amíg elalszik, hogy be ne tudja kapni. De ez pár hét volt csak.

2 évesen nem piszkálnám még ezzel a gyereket.

2013. júl. 18. 14:44
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Kislányom is szopja az ujját ha fáradt este ,de ugy gondolom hogy le szokik magátol is eröl tejesen ,amugy kicsi korátol szopta az ujját .
2013. júl. 18. 14:47
 3/9 A kérdező kommentje:
Azt én is olvastam, hogy 4 éves korig nem "baj", hogy szopja az ujját, az már tényleg gázosabb, ha mondjuk 7-8 évesen is cumizik, csak az ujja miatt aggódok, annyira csúnya neki. Bízom benne, hogy azért valamennyire fog regenerálódni a szopás elhagyása után.
2013. júl. 18. 14:51
 4/9 anonim ***** válasza:
28%
engem kicsikoromban úgy szokattak le róla hogy azt mondták hogy ha szopom az újjam akkor az kisebb lesz mint a többi és én mindig méregettem és utána leszoktam
2013. júl. 18. 15:01
 5/9 anonim ***** válasza:
pótcselekvés miatt teszi. El kell terelni a figyelmét,be kell vezetni más szokást. Hogy alszik el? Te altatod? Vagy hogy történik az elalvása? Pl kisfiam 2 éves koráig cicin aludt el,úgy tudtam erről "leszoktatni",hogy szépen rávettem,hogy a kezemet fogja meg és úgy aludjunk. Ez nem ment rögtön,egy folyamat volt. Te is valamit találj ki,hogy ne az ujját kapja be alvásnál,hanem ...szorongasson egy játékot,vagy tegye a kezét a hasadra,vagy fogja meg a kezed,vagy akármi...
2013. júl. 18. 15:20
 6/9 A kérdező kommentje:
Úgy alszik el, hogy bekísérjük a szobájába, fogja a kis báránykáját, mindig azzal alszik, és közben szopja az ujját. Nem kell ott maradni vele, mióta beszél el is köszön és kiküld. De mostanába már szoktam neki mondani, hogy nem kell cumizni, csak fogja és simizze a barikáját. Mikor benn vagyok látom, hogy csinálja amit mondtam, de egy idő után hallom, hogy cuppog, tehát szopizza az ujját.
2013. júl. 19. 14:32
 7/9 anonim ***** válasza:
Hát figyelj mondok valami durvábbat. Én 8 éves koromig szoptam az ujjam.pedig félős se voltam sőt kifejezetten koránérő.
2013. júl. 19. 14:37
 8/9 anonim ***** válasza:
Lányom is igy alszik el ,engem nem zavar majd leszokik rola illetve álmába már nem is szopja az ujját .
2013. júl. 19. 16:36
 9/9 anonim ***** válasza:
A most 18 éves fiam 10 évig szopta sz ujját. Kis aranyos volt, soha nem akartam leszoktatni, rábíztam meddig teszi. Nyilván az utolsó 3 évben már csak akkor, ha elaludt egy 2 percig előtte, utána este már nem kapta be. Amikor ugy érezte ciki a táborban, magát szoktatta le. A fogai szépek, szinte semmi nyoma nem maradt, csak egy kicsit hosszabb a szopis ujja:).
2013. nov. 8. 07:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!