Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Vannak itt védőnők? Mi a...

Vannak itt védőnők? Mi a jelentősége a státuszvizsgálatnak?

Figyelt kérdés
A kisfiammal vannak problémák, autizmus gyanús, de egyelőre nincs ilyen diagnózisunk (másféle van egyelőre). Ma voltunk 4 éves státuszon, és a védőnő több kérdésnél is mást ikszelt be, mint amit én mondtam :S Pl. arra, hogy játszik-e szerepjátékokat, mondtam, hogy igen, erre utólag látom, hogy beikszelte a nemet. Vagy hogy mesél-e rövid történeteket, mondtam, hogy igen, erre ott is a nemet jelölte meg. Nem tudom, ezt miért kellett csinálnia..Ellenőrzi valaki ezeket a lapokat?
2013. júl. 15. 12:51
 1/8 anonim ***** válasza:
Igen, ellenőrzik. Nem mindegyiket egyenként, de a szakfelügyeleti ellenőrzés során bármelyiket megnézhetik. Szerintem ezt a problémát vele kellene megbeszélned.
2013. júl. 15. 12:54
 2/8 anonim ***** válasza:
67%

A védőnő is ember, tévedhet, lehet hogy csak rosszat ikszelt be.

Én visszavinném a helyedben, és kérném javítsák ki.

Ha mentek orvoshoz ott elkérhetik a kis könyvet és bele is olvashatnak, tehát van ilyen szempontból jelentősége.

2013. júl. 15. 12:55
 3/8 anonim ***** válasza:

De miért nem kérdezted meg miért ikszelt mást? Nálunk amúgy pont fordítva van az én kisfiam is auti gyanús volt 3-4 évesen (közben kaptunk mi is másféle diagnózist de vannak autisztikus jegyeink is) és mindent beikszelt a védőnő mintha csinálná holott nem...

Már a 2 éves státuszon is volt ilyen beszédre vonatkozó rész és azt is beikszelte hogy oké, holott egy szót se szólt a gyerekem akkor még.

2013. júl. 15. 13:03
 4/8 A kérdező kommentje:
Felhívom, és megkérdezem tőle. A korábbi védőnőnk is ugyanilyen volt, mint Nektek, 3. válaszoló. Mindenre beikszelte, hogy okés, közben meg semmi sem volt az...Pedig a korai fejlesztés miatt nem ártott volna elbagatellizálni a dolgot..
2013. júl. 15. 14:18
 5/8 anonim ***** válasza:

Szerintem egy nevtanban érdeklődj mi a teendő.

Egyébként "megnyugtatásnként" a fiam hiperaktív figyelem magatartás zavar gyanús--gyógypedagógus szerint és szerintem is-----de a védőnő utoljára 3 hónapos korába látta.

Óvodába úgy ment szeptemberben, hogy akkor még nem volt 3éves, mert téli gyerek de felvették úgy, hogy semmi féle vizsgálat nem történt, hogy egyáltalán alkalmas-e a gyerekem az óvodába. Természetesen második nap kivágták a fiam, nem aludhat ott, nem ehet ott, hátrányban van a többihez képest mert nem beszél úgy, és nem tud olyan dolgokat mint társai. Majd ősszel megyünk a nevelési tanácsadóba.

A kiskönyvet soha nem kérte el senki, a gyerekorvos írt csak bele tanácadáskor.

Szerintem ha úgy érzed lépnetek kell tegyétek meg, és keressetek fel szakembert, teljesen lényegtelen ki mit írkál a kiskönyvbe, mert egy szakember szava-szakvéleménye többet ér. Ezen ne is rágódj!

2013. júl. 15. 14:49
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítő sorokat, kedves tőled! :) Viszont már léptünk, járunk fejlesztésre, csak hivatalos diagnózis nélkül, merthogy ha kiejtem az autizmus szót, megijednek tőle az emberek, ezért más, de "hasonló" kóddal jár oviba, tehát helyén kezelik a problémát. Csak idegesít, hogy a védőnő mást jelölt be, és pont láttam, hogy az ominózus kérdéseknél még gondolkodik is rajta..Igazából csak arra voltam kíváncsi, hogy emiatt vizsgálódhatnak-e hivatalosan, de valószínűleg túlparázom. Nálatok rendeződött az ovi-helyzet?
2013. júl. 15. 14:55
 7/8 anonim ***** válasza:

"egy szakember szava-szakvéleménye többet ér."

Bocsánat, de ezen keserűen mosolyognom kell... Épp ezen a fórumon lett elegem, h szakemberként hiába segítek, rendre lehurrognak, "mert a szülő mindig okosabb"...

2013. júl. 15. 19:43
 8/8 anonim ***** válasza:
....igaz, ...de én a védőnő-szakember párosra gondoltam.
2013. júl. 15. 21:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!