Vannak itt védőnők? Mi a jelentősége a státuszvizsgálatnak?
A védőnő is ember, tévedhet, lehet hogy csak rosszat ikszelt be.
Én visszavinném a helyedben, és kérném javítsák ki.
Ha mentek orvoshoz ott elkérhetik a kis könyvet és bele is olvashatnak, tehát van ilyen szempontból jelentősége.
De miért nem kérdezted meg miért ikszelt mást? Nálunk amúgy pont fordítva van az én kisfiam is auti gyanús volt 3-4 évesen (közben kaptunk mi is másféle diagnózist de vannak autisztikus jegyeink is) és mindent beikszelt a védőnő mintha csinálná holott nem...
Már a 2 éves státuszon is volt ilyen beszédre vonatkozó rész és azt is beikszelte hogy oké, holott egy szót se szólt a gyerekem akkor még.
Szerintem egy nevtanban érdeklődj mi a teendő.
Egyébként "megnyugtatásnként" a fiam hiperaktív figyelem magatartás zavar gyanús--gyógypedagógus szerint és szerintem is-----de a védőnő utoljára 3 hónapos korába látta.
Óvodába úgy ment szeptemberben, hogy akkor még nem volt 3éves, mert téli gyerek de felvették úgy, hogy semmi féle vizsgálat nem történt, hogy egyáltalán alkalmas-e a gyerekem az óvodába. Természetesen második nap kivágták a fiam, nem aludhat ott, nem ehet ott, hátrányban van a többihez képest mert nem beszél úgy, és nem tud olyan dolgokat mint társai. Majd ősszel megyünk a nevelési tanácsadóba.
A kiskönyvet soha nem kérte el senki, a gyerekorvos írt csak bele tanácadáskor.
Szerintem ha úgy érzed lépnetek kell tegyétek meg, és keressetek fel szakembert, teljesen lényegtelen ki mit írkál a kiskönyvbe, mert egy szakember szava-szakvéleménye többet ér. Ezen ne is rágódj!
"egy szakember szava-szakvéleménye többet ér."
Bocsánat, de ezen keserűen mosolyognom kell... Épp ezen a fórumon lett elegem, h szakemberként hiába segítek, rendre lehurrognak, "mert a szülő mindig okosabb"...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!