Óvodai benticipő, melyiket válasszam?
1.Richter tiszta bőr szandál,ami jól tartja a bokát,viszont harántemelős.
2.Elefanten bőr szandál,hátul nem fogja a bokát,csak pántos,nincs benne harántemelő.
3.Pablosky vászoncipő
4.Skippy műbőr,tartja a bokát,viszont nem bőr.
Ha szüksége van a gyereknek harántemelőre, akkor azt.
Vászoncipőt én nem szeretem, műbőrt sem.
Egy jó kényelmes szandál a legjobb, hisz egész nap a lábán van.
AMi tartja a bokát-
Egészséges lábú gyereknek semmi szüksége harántemelőre, csak ártasz vele.
Az enyémeknek nincs semmilyen ortopédiai gondjuk szerencsére, de azért én is bőr bokafogósat vettem eleinte, amiben nincs harántemelő. Pl ilyen van a Maus Tanodának ( neten is rendelhető amúgy, van harántemelős meg szupinált is nekik). Magyarm, jó minőségű, erős sarokkérge van, jól tartja a bokát, de hajlékony gumi a talpa. Nagyon szerettem.
De már 28 és 27-es lábuk van, és igazából semmi sem indokolja, hogy csakis bokafogósat hordjanak, ezért próba-cseresznye alapon (Elefanten) hátul pántos szandált vettem nekik. Nagyon jó, bevált, bentinek is ilyet fognak hordani ősztől.
Úgyhogy én az 1-est vagy a 2-est választanám.
Plusz azzal is számolhatsz, hogy azért nem "egész nap" lesz rajta, mert délelőtt udvaron lesznek amikor csak engedi az időjárás, ebéd után meg alszanak. Tehát kb napi 2x 2-3 órát hordja maximum, és annak a legnagyobb részében fetreng a szőnyegen a játékok között, vagy ül az asztalnál és tevékenykedik stb.
Ennyi időre meg sem a minimális harántemelő, sem a kemény sarokkéreg hiánya nem okozhat semmiféle problémát. Amire érdemes figyelni, hogy jól szellőző legyen, ha zártabb akkor tiszta bőr, ha nyitott legalább a talp felől bőr mindenképp. És ha mód van rá akkor tépőzáras, mert a csattok macerásabbak, míg ezt egyedül is könnyedén kezeli a legkisebb is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!