Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Melyik óvodai csoportot...

Melyik óvodai csoportot válasszam?

Figyelt kérdés
3 csoport van az óvodában, ahová a kislányomat akarom íratni. Egy nagy, szellős terem az egyik csoporté, elég kevés játékkal, de nagyon kedves óvónénivel. A másik csoport terme nagyon szűk, de barátságos, idős, kedves óvónénikkel. A harmadik csoportszoba a leghangulatosabb, sok jó játékkal, viszont az óvónők inkább egymással beszélgetnek, mint a gyerekekkel. (a lányom a harmadik szobát élvezte legjobban) Nem tudom, hogy most óvónőt válasszak, nagy termet, ahol mozoghat a gyerek, vagy egy játékszobát, ahol viszont az óvónők csak "beavatkoznak" a gyerekek tevékenységébe, ha szükséges, de inkább hagyják, hogy maguktól játszanak.

2013. márc. 27. 11:00
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Az óvónők nagyon fontosak. Ők lesznek napi x órában a lányoddal, az ő viselkedéük lesz a minta. Hozzájuk szalad majd, ha rosszat álmodott, ha bántották, ha fáj valamije.

3 éves korban kezdenek a gyerekek egymással, és nem egymás mellett játszani. Én az elsőt választanám, a nagy, szellős tér jó, a túlzsúfolt környezet kevésbé. Úgyis elkezdődnek a szerepjátékok, ráadásul lesz 1-2 kedvenc játéka, a többi meg úgysem fogja érdekelni.

2013. márc. 27. 11:05
 2/10 anonim ***** válasza:
50%
Harmadik.
2013. márc. 27. 11:05
 3/10 anonim ***** válasza:
Én az első kettőből az egyikbe iratnám,semiképp sem a harmadikba ha ott az òvonénik inkább egymásal vanak elfoglalva.
2013. márc. 27. 11:35
 4/10 anonim ***** válasza:
Az elsőbe iratnám.
2013. márc. 27. 11:43
 5/10 A kérdező kommentje:
Az első és a harmadik között vacillálok. Az elsőben tényleg nagyon-nagyon kevés a játék. És lesznek 26-an, vagy többen, két óvónénire. A harmadik igazi gyerekparadicsom, csak az óvónénik nem annyira szimpatikusak. Bár nem beszéltem, csak az egyikkel, a másik nem volt túl nyílt. Tény, hogy az első csoportban az óvónő nagyon kedves, fiatal. Már láttam az udvaron, mikor az óvoda mellett mentünk el, hogy szépen bánik a gyerekekkel. De a játékok meg azért fontosak, nem? Nem marakodnak majd egy-egy biciklin vagy plüssön, mert van elég. A kis termet én sem díjaztam.
2013. márc. 27. 12:03
 6/10 anonim ***** válasza:
A bölcsiben, ahová a kisfiam jár, átlagos mennyiségű, és zömében elég viseletes játékok vannak. Most mindkét gondozónője nagyon kedves, soha jobbat nem kívánhatnék a kisfiamnak, mint ők. De az egyik gondozónő elődje egy a gyerekekkel, tehát a munkájával nem foglalkozó gondozónő volt. Mikor reggelente vittem a kisfiamat, akkor az asztalnál ülve fogadott bennünket, soha nem lehetett látni a gyerekek között ülni, udvarra nem vitte a gyerekeket, ha egyedül volt, mert az nagyon macerás stb. Olyannyira nem foglalkozott a gyerekekkel, hogy a kisfiam nem szeretett már a vége felé bölcsibe járni, mert nem vigasztalta meg, ha sírt, egy alkalommal az alvós állatkáját nem kapta meg tőle, és nem merte elkérni tőle, így sírva aludt el (nem kérdezte meg a gondozónő, hogy miért sír...), és még sorolhatnám... Szerencsére átrakták egy másik csoportba, és egy nagyon aranyos, kedves gondozónő jött helyette. Tehát a válaszom: nincs fontosabb annál, hogy a megfelelő nevelőhöz kerüljenek a gyerekek, legyen szó akár gondozónőről, óvónőről vagy tanítónőről. A játékok csak másodlagosak, hidd el. Persze, kellenek a játékok is, de ha választani kell és lehet, akkor én inkább a személyek, és nem a tárgyak alapján választanék a helyedben. Sok szerencsét! :)
2013. márc. 27. 12:31
 7/10 anonim ***** válasza:
A harmadikat bármennyire is paradicsom nem választanám, mivel fontos az óvónő foglalkozása a gyerekekkel. Amúgy nem is igazán értem, hogy lehet az, hogy egy óvodán belül ennyire különbözőek a csoportok. Nem központilag szerzik be pl. a játékokat? Hogyhogy az egyik szoba nagyon kicsi a másikban meg táncolni lehet? Érdekes, nálunk ilyen nincs. 5 éves kislány anyukája.
2013. márc. 27. 12:45
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

óvónőt kell választani,nem játékot

azt ne felejtsd el,hogy az óvónők fogják majd a gyereked felkészíteni az iskolára,és rengeteg mindent ők fognak neki tanítani.ami ugye egymással beszélgetve nem igazán megy.szerintem mindenhol kb ugyanannyi játék van.vesd fel,hogy a csoportpénzből játékokat vásároljatok,vagy adjatok be pár hónapig több pénz,és akkor tudtok venni játékokat.otthoni megunt játékot is lehet bevinni,ha mindenki visz be pár darabot,már lesz egy csomó játék

2013. márc. 27. 12:59
 9/10 anonim ***** válasza:
Nagyon fontos az óvónő. Mi végülis azt választottunk. Nálunk is elég kicsi a csoportszoba, nem is tudom a gyerekem elképzleni akkora helyre bezárva, de midenki ezt javasolta. Amúgy szerintem a gyerekek feltalálják magukat, emiatt ne aggódj.
2013. márc. 27. 14:37
 10/10 anonim ***** válasza:
1
2013. márc. 28. 14:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!