Egy 110cm-es 3éves kislány tényleg annyira magas lenne? Általában mindenki csodálkozik mikor megtudják a korát.
én fiam is nagyon magas, de azért a lányod lehagyta :)
3,5 éves, 107cm... 28as lábbal, nem is értem hogy tud annyit esni ekkora lábacskával :D
oviban, vegyes csoportban a 6 évesekkel egy magas.
2 gyerek van összesen aki magasabb nála, azok 7 évesek, mondjuk hozzátartozik, hogy pont a csoport anyukái nagy része aggódik is, hogy túl alacsony a gyerekük, szóval lehet csak kifogtuk :)
de látom én is, hogy közel se átlagos, hisz az 5-6 éves unokatesóit már lehagyta.
igazából az bánt, hogy nem megkérdezik, hogy mennyi idős, hanem minősítik a kinézete alapján.
nemrég pl. játszott a játszótéren egy anyukával is többek között, majd az anyuka megkérdezte, hogy miért nem tud számolni a fiam, gond van vele? mondom, hogy ügyetlen ebben, minden kisgyereknek más az erőssége, ő pl. szépen tudja leírni a betűket, na meg fel is ismeri őket. erre mondja, hogy egy iskolásnak ez nem éppen erőssége!
na mondom 3 évesen hogy jön ide az iskola? :D
ő vékony is, gondolom ez is számít talán, hogy idősebbnek is nézik
"igazából az bánt, hogy nem megkérdezik, hogy mennyi idős, hanem minősítik a kinézete alapján"
Na erről én is tudnék bőven mesélni!:( Rendszeresen őt is minimum 5évesnek nézik.
Volt már ebből konfliktusunk a játszótéren mikor a nála idősebb de jóval kisebb gyereknek pld nem adta oda a játékot,vagy megjegyzik hogy ilyen "nagy gyerek" és ezt meg azt nem tudja.
Sokszor nincs tisztába az erejével(ami szerintem természetes),és ha néha akaratlanul fájdalmat okoz más gyereknek akkor is egyből leoltanak!
Az én fiam májusban volt 3,5 éves, akkor 113 cm volt. 122-128-as ruhákat hord, 27-28-as lába van, de pénteken már 29-es papucsot vettem neki és éppen jó a lábára.
Engem is bánt néha, ami benneteket, hogy azért ítélkeznek, mert idősebbnek nézik, de már hozzászoktam az elmúlt 1,5 évben.
A fiam ugyanis ekkor kezdett el kiugróan nőni és hízni, mivel ekkorra tudtuk rendbe tenni a felszívódási zavarát.
Én voltam vele endokrinológián is, teljesen rendben van a gyerek, csak jóval magasabb és súlyosabb az átlagnál.
24. válaszoló vagyok
A fiam ételallergiás, ebből adódott a felszívódási zavar. De tényleg azért vittem endokrinológushoz, mert aggódtam, hogy 1 év alatt 9 kilót hízott. Nincs baja, előtte volt sovány a magasságához. Mondjuk, most meg pocakos!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!