2 évesnek sok a 15 kg? Viszonylag magas kislány.
Ha csak "jó húsban van", akkor szerintem nincs gond, ha ennél több, akkor vigyázni kell, mert az igaz, hogy azok a gyerekek, akik kis korban túlsúlyosak, felnőtt korban hajlamosabbak lesznek a kövérségre.
De azért "bepánikolni" sem kell, hiszen a gyerekek növekedése "széltében és hosszában" nem egyenletes.
A sajátjaimon látom, hogy egyszer nyurgábbak és hosszabbak, aztán nem növekednek csak híznak egy ideig.
Ha gyanúsat észleltek, meg kell kérdezni az orvost, hogy hogy látja.
A sok zöldség és gyümölcs biztos hogy jó, ha alig eszik szénhidrátot és mégis hízik, akkor meg kell nézetni, nincs-e vmi anyagcsere zavar, de erre van a doki, hogy megmondja, mert lehet, hogy csak egy "jól kikerekedett" egészséges kislányról van szó, és nincs semmi gond!
Minden jót nektek!
Én lányom a 16. hónapos szurinál volt mérve, 12 kg és 81 cm. Nagyobb, mint az átlag, a két éves kisfiúk és kisebbek nála ránézésre.
Tegnap egész véletlenül összefutottunk egy anyukával, aki a 2 éves kislányával volt, és végre láttam egy 2 évest, aki nagyobb az én lányomnál :)
Enyém sem eszik sokat, kenyeret csak reggel, abból is két-három csipettel. De naponta egy joghurt és egy csoki nélküli túrórudi az azért elmegy nála is. Almát és más gyümiket is eszik, banánt nagyon ritkán. És mégis nő, mint a gomba.
Mi is magasak vagyunk a férjemmel. Gyerekkorunkban mindketten nagyon vékonyak voltunk, a férjem mostmár 100 kg, én pedig 72 (a 175 cm-hez).
Szia!
Az én kislányom 2,5 éves mult s még nincs 11kg sem. Katasztrofális az étvágya. Bár vannak napok mikor rendesen eszik. Egyébként a korához képest alacsonyabb is. (86cm) Szóval én azt mondom ,hogy teljesen rendben van a kislányod. Inkább ilyen legyen mint ne egyen. Hidd el ez sem jó.
Hát nem tudom, mifelénk minden 2 2és fél éves legalább 94 cm, a fiam a 96 cm jével teljesen átlagnak számít.
Van 2 kisfiú itt akik ehhez a magassághoz 15-16 kilók hát nekem jó nagy darabnak tűnnek:) Persze felesleges erről így beszélni, mert ha szerinted oké az étrendje és amit leírsz szinte semmi hízlalót nem eszik soha a gyereked, vagy csak nagyon ritkán, akkor úgyse tudsz vele mit csinálni, hiszen a diéta is ebből állna hogy minimális édesség, sok gyümi zöldség.
Mondjuk az én fiam meg vékony (állítólag) 12.8 kiló a 96 cm-hez.
5 éves fiam 15 kg :(
Szinte alig eszik :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!