Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ettek már vagy szoktak enni...

Ettek már vagy szoktak enni cukros vajas kenyeret a gyerekeid?

Figyelt kérdés
Szüleim és nagyszüleim mindig mosolygós nosztalgiával beszéltek a cukros vajas kenyérről, az én életemből viszont már kimaradt. A minap felnőtt fejjel csináltam magamnak egy teavajas porcukros kenyeret és nagyon ízlett! Meg is fordult a fejemben, hogy vajon a mai gyerekeknek adnak-e még ilyesmit? Valahogy olyan cikinek érezném, hogy a 4 évesemnek is csináljak, ahhoz túl prolinak és egészségtelennek tűnik. Nem mintha a cukros briós vagy kakóscsiga egészségesebb volna... Ti adtok néha cukros vajas kenyeret a gyerekeiteknek?
2013. júl. 12. 11:31
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem, még sosem próbáltam én sem. De nekem így kicsit gusztustalannak tűnik, bár az igaz hogy lényegében a cukros briós sem különb. De én azt hiszem kihagyom. :D
2013. júl. 12. 11:36
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha valamiből, akkor cukorból próbálok minél kevesebbet adni a gyereknek. Teljesen üres kalória, csak hátránya van kb azon kívül, hogy megédesíti az ételeket. A mi családunkban sok a cukorbetegség, inzulin rezisztencia, lehet csak ezért "haragszom" a cukorra annyira. :)
2013. júl. 12. 11:36
 3/9 anonim ***** válasza:
79%

Falun nőttem fel,én sokszor etem vajas cukros és zsiros cukros kenyeret,imádtam.

Én nem adok a gyereknek,de nagyszüleim (neki dédszülők,90hez közel) adnak neki,szereti,nem lesz tőle baja,nekem sem volt.

Itthon normálisan eszik,nem lesz beteg ha dédszülőknél agyoncukrozott kakaóval eszi a süteményt a jégkrém után,majd kólát iszik rá.

Eszembe nem jutna szólni,hogy ne adjanak neki ilyeneket,hisz engem is ők neveltek (szüleim otthagytak náluk),ép és egészséges vagyok,az egyszem dédunokára is ugy vigyáznak mint rám.

És ebbe belefér a cukros vajas kenyér (bár rendes vajjal és sima cukorral,a porcukortól tüsszögni kell)

2013. júl. 12. 11:54
 4/9 kudos ***** válasza:
75%
régen mi is ettük tesókámmal de kb ott ki is merült a cukorbevitelünk. manapság azért ez nem jellemző.
2013. júl. 12. 11:54
 5/9 anonim ***** válasza:

Én sosem ettem, és nem is vágyom rá, a gyerekemnek sem fogom adni.

A vajas-mézes kenyeret viszont szeretem. Még ha lényegét tekintve nem is sokban különbözik: cukor-cukor. :)

2013. júl. 12. 13:19
 6/9 anonim ***** válasza:
Régen mi is kaptunk, de eddig még eszembe sem jutott, hogy én is adjak a gyereknek. :D
2013. júl. 12. 13:21
 7/9 anonim ***** válasza:
Nem adok ilyesmit. És a briósról, meg egyéb ilyen cukrozott péksütikről is próbálom levakarni a legtöbb cukrot. Lekvárosat sem kap, csak elvétve.
2013. júl. 12. 15:34
 8/9 anonim ***** válasza:

Kókuszvajjal + nyírfacukorral :) Én ezeket használom, vagy kezdem használni, így még nem ettek. De ha a mamánál kapnának (mint sok mást is kapnak, amit tőlünk nem) akkor nem tiltanám.

Bár én még a nutellás kenyeret is furának tartom, így a cukros kenyeret is. A lekváros és mézes sem a kedvencem, nem is volt sosem, de a fiam szereti. Néha napján kap.

Én mai napig nem értem, hogy miért kell pluszban megprocukrozni a süteményeket (palacsinta, rétes stb), mindig fújom le a tetejéről.... grrrrr... tényleg felesleges.

2013. júl. 12. 22:24
 9/9 anonim ***** válasza:
hmmm.most hogy így monod!Cukros zsíros kenyeret de sokat ettünk a mamánál!Lehet majd 1-2x adok én is a fiaimnak csak hogy a feelingje meglegyen.Nekem is van itthon nyírfacukrom lehet azzal adom!
2013. júl. 13. 14:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!