Gyermekeim nem eszik a kenyeret, nem lehet belőle gond, ha naponta gyakran 3x esznek főttételt?
A 3 éves, és a 15 hónapos gyermekem sem eszi meg a kenyeret, így nagy fejtörést okoz nekem, hogy mit adjak enni nekik.
A reggeli általában gabonapehely tejjel, virsli, felvágott zöldségekkel, rántotta üresen, esetleg bundáskenyér, úgy megeszik.Tízórai gyümölcs.
Ebédre egyértelmű a főttétel, és utána kezdődnek a gondok.Ha uzsonnára nem eszik meg a joghurtot, krémtúrót, pudingot, vagy ilyesmit, akkor szintén vagy ebédmaradék, vagy leves, ha azt nem adok nekik ebédre, mert tartalmas a második.
Vacsoránál már komoly spekuláció kell, mert 3x ugyanazt nem akarom eléjük tenni, igy gyorsan össze kell dobnom valami vacsit, mint pl tejbedara, pizza stb, ami szintén meleg...
Abba vagyok a legbizonytalanabb, hogy ezzel mennyire teszek jót nekik, nem terhelem-e túl a gyomrukat, nem kellene-e több könnyebb ételt enniük?
Zsemlét vagy kiflit se eszik meg?
Vagy süss te péksütit (kenyértészta,rá paradicsompüré vagy bármilyen zöldség,édesebb tésztára bármilyen gyümi)
Vagy szendvics,de formás (nosaltin vannak ötletes szendvicsek,békás,gólyás,stb)
Szerintem sem az a baj, hogy túlterheled hanem, hogy hozzá szokik. Mi lesz vele a suliban, ha 11-kor eszik utoljára és 4-ig óta van?
"Vacsoránál már komoly spekuláció kell, mert 3x ugyanazt nem akarom eléjük tenni"
Te sem fogsz tudni naponta kétszer ebédet főzni ha visszamész dolgozni ők meg iskolába oviba lesznek.
Probald meg kulombozo figurakra vagni a kenyeret hatha ugy megeszik. Pl. csinalj nekik szendvicset es vannak suti/keksz vago formak (en 500Ft ertekben vettem allatoast 6 db. van benne). Mikor kesz van a szendvics akkor vagd ki ezzel nekik. Ha sima kenyeret vagsz csak ki akkor kend meg picit vajjal es diszitsetek ki. Nallunk pl a zsirafra kerulnek sajt pottyok, a pillangora fott tojas meg paradicsom darabkak, vaghatsz fel sonakat aprora azzal is lehet disziteni, szorhattok ra tonhalat, kolbalszt stb. A kisfiam imadja igy. Kivagdosom neki, megkenem es eloszeretettel feldisziti (csak ugy osszevissza raszorja a finomsagokat) majd felfalja. Nemcsak vajjal hanem van amikor majkremmel vagy eppen sajtkremmel kenem meg neki. Nem erdekli amennyiben o feldiszitheti es raszorhatja a kellekeket. Aztan elmutogatja nekem buszken, hogy mennyire finom es szep valamit alkotott. A kenyer drabkak amik megmaradnak a kivagdosasbol azokat altalaban en megeszem vagy a ferjem de nem szoktuk eldobalni.
Uszonara probald meg megpiritani a kenyeret es vagd fel csikokra. En szoktam meg a kenyer melle uborka csikokat, paprika csikokat, zellerszar csikokat, repat, sajt csikokat, olivabogyot is vagni. Termeszetesen nem mindezt egy nap hanem mindig mast, hogy valtozatos legyen (2-3 felet egy nap) es a kisfiam szereti martogatni hagymas-sajtos tejfolbe, foghagymas-sajtos tejfolbe, humuszba, szalszaba, avokado kerembe... attol fugg mi van otthon eppen. Igy meg sosem maradtak ott a piritott kenyer csikok, valahogy mindig felfelja a hozzavalokkal es a martogatos szosszal egyutt.
Probaltad mar a melegszendvicset? Mi ezt is allatalakura vagjuk. Eloszor megpiritjuk a kenyeret, hogy a sutobe ne punnyadjon meg (bocsi nem tudom ra a megfelelo szot). Mikor kihult a piritos nagyon pici vajjal megkenjuk, mehet ra a sonka es kivagjuk allat alakura. Ratesszuk egy tepsire pici sjtot szoruk a tetejere es 2 perc grill funkcio alatt, epp, hogy a sajt raolvadjon es atmelegedjen de a kenyer ne egjen meg es a sonka se szaradjon ki. Ha tobb idod van vaghatsz aprora felvagott paradicsomot vagy paprikat a sajtkoze, esetleg oliva bogyot.
Ugyan igy csinalhatsz siman csak sajtos piritos kenyeret reggelire. Kenyerpirito, utanna pici vaj, megszorod sajtal es mehet a grill ala. Ezt felcsikozod es nagyon finom, ha lagy tojasba martogatod vagy akkar tukortojas sargajaba.
Amugy egszsegileg szerintem semmi gond nem lesz veluk csak azert mert nem eszik meg a kenyeret csak tenleg nehez lehet neked mindig valamit kitalalni igy.
Kisfiam 3 eves
Köszönöm Mindegyőtök jó tanácsát,megfogok próbálni mindent.Lekopogom eddig még nem szoktak hozzá semmihez, mert korszakok vannak náluk.A pici 7 hónapos kora óta imádja a kenyeret, 14 hónaposan egyik napról a másikra visszautasította, leszedte róla a felvágottat, kenyeret félrerakta.
A nagy is kb másfél éves koráig képes volt akár két szelet kenyér belsejét megenni, azóta valamiért hol eszi néhány hétig, majd pár hétig nem.Mindig kínálom vele őket, de ha nem eszik meg nem erőltetem.
Emellett még a péksütik azok, amik nem mennek, se pogácsa, se a croissant, próbálkoztam a mult héten a Spáros spenótos illetve almás-vaniliás párnával, se kakaós csiga, se bukta se hasonló.Ezeket soha nem is ették meg az első pillanattól.Illetve a joghurt az, ami egyszer megesznek, másszor nem, de ezen kivül bármit tehetek eléjük, megeszik, főttételből nincsen olyan, amit nem szeretnének.
Na a kifli és a zsemle olyan dolog, hogy mikor boltban vagyunk, veszek mindegyiknek egyet, és hazafele szívesen megeszik, a pici kéri is.De itthon nem is próbálgattam, ezzel kezdem majd.Kreatívkodni sem próbáltam pedig lehet, hogy jobbizüen megennék, csak ilyesmihez már tényleg nincs erőm:)Nagyon nehéz ez, én lennék a legboldogabb, ha végre megszeretnék a kenyeret,és ezért megpróbálok majd mindent elkövetni, nem fogom rájuk hagyni.
És ami még furi, hogy az édességeket sem kedvelik, csokiból is 1 harapás és vége.Pedig a nagyobbik elől sosem raktam el, engedtem enni, mégsem kellett neki sosem.
Nem tudom, hogy ezeknek a szokásaiknak köszönhető-e, de mindkét gyerkőc eléggé vékonyka, mindig a korosztályuknál jóval kisebb súlyuak voltak.A 3 éves 13 kg, a 15 hónapos 8 és fél.
Nézd meg ezt a linket, rengeteg mókás szendvics ötlet van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!