Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit adjak reggelire, vacsorára...

Mit adjak reggelire, vacsorára másfél éves lányomnak ha nem eszi meg a megkent felvágottas kenyeret vagy zsemlét?

Figyelt kérdés
Üresen elrágcsálja egyedül,de ha van valami rajta akkor nem.
2013. jan. 21. 14:09
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
100%
nálam forditva csinalja feltétet leeszi rola a többi kukába landolna. erre én is kérek tippet
2013. jan. 21. 14:13
 2/29 anonim ***** válasza:
92%
Az én lányom sem ette meg a vajas szalámis kenyeret, kiflit semmit, csak a májkrémeset, pástétomosat. Vagy süss neki hagymás kavart tojást, tejbegrízt, tejberizset.
2013. jan. 21. 14:14
 3/29 anonim ***** válasza:
75%
Tejpépet,virslit,bundás kenyeret,tejbegrízt,kakaót,joghurtot,tejfölös kenyeret,vajas-májkrémes kenyeret,vajas-lekváros kenyeret,lekváros kenyeret,péksüteményt,kiflit.Nálunk a mártogatás a csalétek.Ha mártogathat,akkor mindent megeszik:)
2013. jan. 21. 14:14
 4/29 anonim ***** válasza:
92%
Az én 2 évesem sem eszi meg. Külön megeszi a felvágottat, külön a zsemlét, külön amivel megkenném.:)
2013. jan. 21. 14:16
 5/29 anonim ***** válasza:
91%

Én eddig csak Mo.-on találkoztam azzal, hogy reggeli-vacsorára szendvicset adnak a gyereknek, ami nem túl egészséges. Semmi kötekedés és rosszindulat nélkül mondom!

Én zabpehely kását adok reggelire miindig tejjel vagy vízzel főzve, ami felnőtteknek is nagyon egészséges, vacsorára pedig, tejbegríz vagy tejberizs vagy ilyesmit.

Szendvicset lehet pl. tízóraira vagy uzsonnára.

Ha gondolod, próbáld ki ezt a zabpelyhet, pillanatok alatt kész van és a gyerekek szeretik. Tehetsz bele egy kis cukrot (én nyírfa cukrot teszek bele), vagy vághatsz bele egy kis banánt.

2013. jan. 21. 14:17
 6/29 anonim ***** válasza:
67%
Szia! Nálunk is pont ez a helyzet, a felvágottat, májkrémet, stb.. nem eszi meg a kisfiam. Én szoktam neki főzni vacsorára pl. főtt krumplit vajjal, virslivel, főtt tojással, szereti a bundás kenyeret, melegszendvicset sütök neki sütőben, vagy gyors tésztaféleségeket készítek. Délutánonként mindig ezen gondolkodom, hogy mi is legyen aznap. Minden jót Nektek!
2013. jan. 21. 14:19
 7/29 anonim ***** válasza:
67%
Miért baj az ha üresen eszi? Adsz hozzá egy nagy pohár kakaót, és/vagy egy gyümölcsöt. Vagy gabonapehely, zabkása. Én nagyon jó zabkeksz receptet találtam, az is jó reggelire valami tejes itallal.
2013. jan. 21. 14:24
 8/29 anonim ***** válasza:
5%

Könyörgöm, legalább 3 éves korig ne adjunk gluténtartalmú ételt a gyereknek! A zabpehely, a búza(kenyér) is tartalmazza! Ha meg hús nem kell neki, az azt jelenti, még nem tetted tönkre a szervezetét (teljesen), ezért még ösztönösen érzi, mi jó a testének, lelkének.

Délelőtt, üres gyomorra, magában fogyasztva helyi (európai) gyümölcs, pl. alma az egészséges (akad pár egzotikus kivétel, pl. grapefruit, ananász, más nem nagyon), déltől pedig lehet főtt barnarizst adni neki (az gluténmentes). Tésztákat, gabonákat -a barnarizs kivételével- csak 3 éves kortól szabad!

2013. jan. 21. 14:49
 9/29 anonim ***** válasza:
84%
Kedves Utolsó! Hol olvastad ezt a hatalmas okosságot, hogy 3 éves korig nem kaphatnak gluténtartalmú ételeket a gyermekek???? A legújabb kutatások és vizsgálatok is azt igazolják, hogy már sokkal korábban be kell vezetni, mint az pl. még a kisfiamnál volt előírás. Még a szoptatás ideje alatt, kb. 4 hónapos kortól fokozatosan kell adni kekszet stb... a babáknak, hogy még az anyatej védje a kis bélrendszerét, és felkészüljön időben, ne alakuljon ki később allergia. Üdv.
2013. jan. 21. 14:54
 10/29 anonim ***** válasza:
70%

Ezt azért még belinkelem. Üdv. Utolsó voltam.

[link]

2013. jan. 21. 14:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!