Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit adjak reggelire, vacsorára...

Mit adjak reggelire, vacsorára másfél éves lányomnak ha nem eszi meg a megkent felvágottas kenyeret vagy zsemlét?

Figyelt kérdés
Üresen elrágcsálja egyedül,de ha van valami rajta akkor nem.
2013. jan. 21. 14:09
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
Ha figyelmesen olvasol, írtam, hogy Szendivel se értek egyet mindenben! Alapvetően saját magam kísérletezem magamon több, mint 10 éve, és olvastam KÜLÖNFÉLE forrásokból a táplálkozásról, orvosi, és alternatív szakkönyvekből.
2013. jan. 22. 20:14
 22/29 anonim ***** válasza:

Én úgy vélem, a minőségi szempont sokkal lényegesebb a mennyiséginél. A baba hónapokig CSAKIS anyatejen él, még az orvosok szerint is egészséges legalább egy éves korig szoptatni, és nem muszáj szilárd táplálékot adni addig a babának. Bebizonyították, hogy akár 2-3 éves korig is elél a baba (a kisgyerek) kizárólag anyatejen. Nem sok féle ételen! kizárólag anyatejen. Minőség és nem mennyiség. Számos orvos is és természetgyógyász is óva inti még az anyát a gabonafogyasztástól szoptatás alatt, mivel a tejébe is bekerül a glutén, igazat ír a beíró.

Ettől függetlenül elképesztő változatosan lehet vegán módon táplálkozni, még gabonák nélkül is. (A barnarizsben mint kivételben egyet értek a beíróval.) Lásd például az indiai konyhát. (Indiában a lakosság nagyjából 90 százaléka laktovegetáriánus, tehát tejterméket és növényeket fogyasztanak kizárólag. A többi meg mohamedán, vegyes étkezésű.) Egyébként óvodás kortól kis mértékben másfajta gabonát is ehet a gyerek, én is emellett foglalok állást, és tejterméket is, amennyiben súlyos allergiája nincs ezekre neki. De egy bölcsis meg egy csecsemő számára már kockázatot jelentenek. Nekik az anyatej önmagában is elég anélkül, hogy bármi mással is táplálnák őket.

Érdemes ám a divat mellett megvizsgálni a szakszerű alternatív gyógyászat sok évtizedes eredményeit is, mely sok évezredes megfigyeléseket alapul véve tudományos szintre fejlesztette az ismereteket, módszereket.

2013. jan. 22. 23:24
 23/29 anonim ***** válasza:

és mitől jobb a grépfrút mint a narancs?

és gondolom nincs gyereked

majd ha lesz, térjünk vissza erre

2013. jan. 23. 19:17
 24/29 anonim ***** válasza:
Kinek szól a kérdés? Keresztbe vitatkoznak itt többen is, ahogyan látom. Én személy szerint elmondtam az előbb a témában a meglátásom. :)
2013. jan. 24. 17:02
 25/29 anonim ***** válasza:

nem neked szólt, kedves utolsó, hanem az előtted szólónak, mert az első kommentjében ezt írta: "(akad pár egzotikus kivétel, pl. grapefruit, ananász, más nem nagyon)"

na erre én megkérdeztem, hogy mitől jobb a grépfrút mint pl a narancs, de nem kaptam rá választ, így megkérdeztem még egyszer, de úgy tűnik, most sem kapok választ :(

2013. jan. 24. 22:04
 26/29 anonim ***** válasza:
100%
Nevetseges ez az egyugyu vitatkozas koztetek kedves anyukak! Mindenki tudja hogy hogy Ti etetitek a gyermekeiteket a legtokeletesebben, es senki nem tudja olyan jol mi kell a sajat gyerekenek mint ti! Nem hinnem hogy ez a gyerekes huzavona barmit is segitene a kerdezonek... Kedves kerdezo, nemkell ketsegbe esni a lanyod meg igen pici es nem csoda hogy sokmindent nem akar megenni. Ennyi idosen az enyemek is valogatosak voltak, hiszen mostmar kezd kialakulni a sajat izles stb.. Neha haggy egy kis szunetet a szendviccsel, felvagottal es probalj adni valtozatosabb dolgokat amiket elottem is emlitettek. En kulfoldon elek mi is zabkasat, muzlit adunk joghurrtal es gyomolccsel reggel. A muzlikben es gyomolcsokben rengeteg a valasztek es valtozatosan tudsz neki adni. Neha keverem mezzel, fahejjal es sosem hagyom ki a friss gyumolcsot belole. Reggeli kesz! Vacsira a gyermekek mar egesz pici koruktol azt eszik mint mi. Mondjuk ahol en elek ott a csaladban a fo etkezes a vacsora minden nap, tehat fott etelt az emberek egyutt leulve az asztalhoz esznek mikor mindenki hazatert a munkabol stb...
2013. febr. 15. 16:44
 27/29 anonim ***** válasza:
100%

Jó ideig nekünk is nehéz volt a reggeli kérdése. Sokáig nem ette meg a kenyérféléket. Akkor adtam müzlit. Aztán próbáltam a kalácsot vajjal, majd elfogadta a kenyeret is májkrémmel, sajtkrémmel, volt hogy tejföllel kérte. Pár nap alatt ráunt az aktuális kínálatra, akkor variálni kellett. Hol egy pogácsa, vagy egy tojás, bundáskenyér reggelire, bár azt nem eszi meg. Mikor nem kívánta a pékárut, kért kefírt beletörve keksszel. Ha semmi sem megy, akkor eszik egy szelet felvágottat, kockázok hozzá egy kis sajtot, valami csak van a pocakjában. Sok minden fog még változni, sokfélét kínáljatok neki. Pont a napokban kaptam magam azon, hogy teljesen új dolgokat is leveszek a polcról, hogy kipróbáljuk, hátha finom nekünk és főleg a kicsinek.

És a kérdés alatti részre: számunkra összeillő dolgokat nem eszik együtt, például kenyérhez felvágottat. Azt csakis külön eszi. Végül is egy helyre megy:) Előbb-utóbb majd eszi együtt.

2013. febr. 15. 20:56
 28/29 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen jutott még eszembe: szereti a körözöttet, a padlizsánkrémet, ezekből katonákat csinálok, ő felcsipegeti vagy ő mártogatja, azt nagyon élvezi.
2013. febr. 15. 20:58
 29/29 anonim ***** válasza:
100%

Na, gondolom, pont erre a vitára voltál kíváncsi:) :) :)

Reggelre vagy zsemle, kenyér, vagy zabkása, vagy joghurt vagy egy keksz gyümölccsel. Együtt az én gyerekem sem eszi meg a felvágottas kenyeret, csakis különszedve. Egyszerűbb nekem, ha eleve úgy adom neki.

2013. febr. 15. 21:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!