Mit adjak reggelire, vacsorára másfél éves lányomnak ha nem eszi meg a megkent felvágottas kenyeret vagy zsemlét?
Orvos az apukám és elég egészségesen próbálunk táplálkozni, semmi túlzás nélkül. A glutént be lehet vezetni már 1 éves kor előtt, ahogy a legújabb kutatások is mutatják, most nem emlékszem hány hós korban pontosan.
Az pedig, amit ajánlott az egyik válaszoló, hogy almát adni reggelire, ezt honnan veszed?? Éhgyomorra olyan gyümölcsöt, ami savat csinál, tönkrevághatja a szervezetét egy életre...
Most apukámat kivéve, mindkét gyerekorvosunk is a zabpehely kását ajánlja. Egyik legegészségesebb reggeli a világon.
Engedjetek csak a hatalomnak, ami az oktatási rendszert szabályozza.
Én meg nem az orvosnak hiszek, hanem egyrészt a (korrekt) természetgyógyásznak. Emellett 15 éve tesztelem önmagamon az étkezést, és nem veszem be eleve, amit a hatalom, a társadalom diktál, MERT FELELŐSSÉGTELJES EMBER VAGYOK. Ti nem akartok azzá válni végre, csak birkamódra utánozni azt, akinek presztízse van, meg bárkit??
Szendi Gábor pszichológus például SENKINEK nem javasolja a gabonafogyasztást.
1-2 év múlva , amikor 3-4 éves lesz a gyerkeketek, jöttök majd avval a kérdéssel, hogy "mit javasoltok, gluténérzékeny a gyerekem..."
Megsúgom: mindenki gluténérzéken, mert az egy méreganyag az ember számára. Az egyik ember szervezete könnyebben kidolgozza, másoké meg kevésé. Minek terhelni?? Főleg egy pici gyerek szervezetét... (Csak zárójelben jelzem, a madarakat meg eleve megöli - már ha pl. téli madáretetés témakörrel foglalkoztatok valaha).
A lelkiismeretlen orvosi egyetemre meg nagy ívben pottyantok!
Utóirat: Szendi Gábor csak egy példa a sok közül, és ő nem csak pszichiológus, hanem TÁPLÁLKOZÁS KUTATÓ. Megjegyzem, én NEM AZ Ő ELVEIT KÖVETEM, de részben hasonlóra jutottam, mint ő. Van, amiben vele se értek egyet, és így természetes.
Sok félék vagyunk, CSAK HÁT GONDOLKODNI IS KELLENE EMBEREK, HOGY ALAPPAL BÍRJON adott személy meglátása, hozzáállása!
Ez is EGY HOZZÁÁLLÁS A SOK KÖZÜL. KÉRETIK TISZTELNI AZ ÉN VÉLEMÉYNEMET IS. Különben én miért tisztelném a ti "másságotokat" (az én tapasztalatomtól és meglátásomtól eltérő, gondokodáson NEM alapuló birka effektusotokat)??.
Még valami: a gyümölcs nem csinál savat, hanem lúgosítja a szervezetet, ha m,agában fogyasztod üres gyomorra!
Akkor savasít, ha összeeszed mással! Ugyanis mással fogyasztva a gyümölcs összeerjed, alkohol képződik a szervezetben!
15 éve tapasztalom, hogy pont magában fogyasztva nem savas, azóta sokkal sokkal jobb az emésztésem!
"A gyümölcsökről általában azt tartják, hogy savasak, a szervezetet savasítják. Különösen óvnak tőle a kifejezetten elsavasodott szervezetet feltételező betegségek esetén (reuma, köszvény stb.). Hogy itt megint egy téves nézet ellen kell a harcot felvenni; azt mindennapos mérésekkel igyekeztem saját magam, kizárólagos gyümölcstáplálkozással bebizonyítani. Az eredmény a vártnál jobb volt. A korábbi 6,2 körüli pH (vizeletben mérve reggel) már a harmadik napon 6,8-ra, később 7,2-re javult. (A pH 0-7-ig a savasságot, 7-14-ig a lúgosságot jelzi. Az ideális érték 7,2-7,4 között van. A savbázis egyensúlyt mérésekkel ellenőrizhetjük saját magunk. A reggeli vizeletben ún. lakmuszpapírral, ami a lúgosság-savasság mértékét jelzi, megállapítható szervezetünk belső egyensúlya). Ekkor jöttem rá az igazi okokra, s arra, hogy a tiltóknak és a kúrák szorgalmazóinak is igazuk van, csak nem vették figyelembe az alkoholképződésre vonatkozó intelmeket.
Ugyanis tapasztalatom szerint, ha magában csak gyümölcs került a szervezetembe, még ha az savas paradicsom vagy citrom volt is, a hatása lúgos lett. "
Satöbbi!
Ferencsik István, természet gyógyász, 1991.
Én meg azoknak a szakembereknek hiszek, akik szintén kutatják a témát és közel állnak hozzám.
Én is zabpehely kásán és egyéb gluténos dolgokon nőttem föl, nincs semmi bajom, nem vagyok gluténérzékeny, testvéreimnek sincs. Persze, ez nem jelent semmit, de vannak országok, ahol a zabpehely kása (többek között) a reggeli, bölcsiben és óvodában is, és én azokban az országokban nem tudok kiemelt gluténérzékenységről, mint problémáról. Biztos vannak erről statisztikák, de nem érdekelnek olyan hazug kitalált statisztikák, amit emberek kis csoportja édekből talál ki! Igen, tudom, hogy létezik gluténérzékenység embreknél, de ez nem oda vezethető vissza, hogy kisgyerekeknek kezdik adni a glutént, ezer százalék. Ez csak egy reklámfogás, hogy vedd a gluténmentes és bió termékeket, amit én megtehetnék, hogy megvegyem, de nem fogom, mert családunkban senkinek nincs ilyen problémája, másrészt, ettől nem leszel egészségesebb, sőt! Persze, akinek van ez a problémája, az más.
Tudom, hogy orvos és orvos között van különbség, vannak orvosok, akik el vannak tájólva, mindenki szokott tévedni és az orvosok is emberek.
A természetgyógyászatról is megvan a véleményen, tudod, cirka fél-1 év alatt belőled is lehet természetgyógyász, még ha nincs is egészségügyi végzettséged, hajrá. A természetgyógyászok 90%-a sarlatán, akik nem értenek az emberek gyógyításához, csak úgy tesznek. Hidd el, jól tudom, miről beszélek.
Engem nem fogsz meggyőzni a középkori felfogásoddal, épp elég hozzáértő és megbizható szakemberrel vagyok körülvéve, hogy tudjam, a glutént be lehet vezetni a gyerekeknek 3 év alatt is, sőt, kell is. Ez mostmár egy tény.
Én nem hiszek el semmit, amit a média vagy a társadalom diktál, mindig mindennek utánajárok magam, nagyon sok mindenben ellentétes a véleményen, de a gluténban nem. Ezt a gyakorlat is mutatja.
Írtam, hogy a sok éves kutatást végző, KORREKT természet gyógyászok tanulmányainak olvasok utána.
Az iskolai oktatás a hatalom által manipulált, ideológiai alapokon nyugszik, kisiskolás kortól AZ EGYETEMEKIG! AZ ORVOSTUDOMÁNYI EGYETEM SE KIVÉTEL.
A legtöbb akadémikus orvost sarlatánnak tartom. Könnyen terelhetőek vagytok, áltudományos nézetekkel beolthatóak vagytok, akár számos orvos. ez a tapasztalatom és meglátásom.
Kedves 67 %-os!
Egyrészt ha jól tudom, Szendi a paleolit táplálkozást favorizálja, annak meg fontos része a hús, így érzek némi ellentmondást a válaszaidban: "Ha meg hús nem kell neki, az azt jelenti, még nem tetted tönkre a szervezetét (teljesen), ezért még ösztönösen érzi, mi jó a testének, lelkének."
Másrészt neked van kisgyereked? ha nem adsz neki sem tésztát, sem gabonát, sem húst, meg ha már ennyire egészségesek vagyunk, akkor gondolom tejet sem, csak némi barnarizst, meg pár fajta gyümölcsöt, akkor mit eszik az a kisgyerek?
és hadd kérdezzem már meg, hogy pl a naranccsal, mandarinnal, banánnal, körtével mi bajod? a grépfrút mitől jobb, mint a narancs?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!