20-21 hónap körüli gyermeked mekkora, mit tud?
Kisfiam 21 hónapos, 95 cm, 14,5 g. Mondókázik már, korán kezdett beszélni, kb. egy évesen. Tanulóbiciklizik, énekel, egyedül eszik kanállal, (no, azért még nem tökéletesen, a polón is landol ez-az).
2 hete nincs rajta pelus nappalra, és már délutáni alváshoz is tervezzük elhagyni, mert száraz a pelusa.
Szívesen firkálgat, és leköti, ha mesét olvasok neki. Mindenben utánozza a bátyját, segít a maga módján takarítani, persze csak játékporszívóval.
A tiéd mekkora és miket tud?
Az én kiscsajom 20 hónapos múlt. 9350gr :), és nyolcvanegynehány centi (nem tudom pontosan).
Beszélni nem hajlandó. Az anyán kívül nincs értelmes szava, de ezt 11 hónapos korától, és naponta 1000x. :) Ezen kívül hangutánzó szavak, meg a kérdőszavak a saját kis nyelvén (ez? az? hol? hova? hol van?) Rendkívül érdeklődő. :) És profi módon mutogat. :D
Egyedül evés még csak próbálkozás szinten van. Kap Ő is kanalat, villát minden étkezéskor, de az én kezemben is ott van, így ketten eszünk.. (Ha csak egyedül enne biztos éhes maradna)
Pelust mi is próbáljuk elhagyni, de mivel nem beszél, így nem is szól ha pisilni kell. Csak azt látom, hogy játék közben nagy rohanás, és csattan a bilire. Aztán vagy sikerült odaérni, vagy nem. :) (Kakilni kizárólag a pelusba hajlandó.)
Motorozik, autózik, homokozik (ez kimerül abban, hogy lapátolja a homokot az egyik helyről 10 centivel arrébb, majd vissza), firkálás nagy kedvenc, mostanában a gyurma is. De pl a mese kicsit sem köti le. Nem lehet olvasni Neki, mert egy mondat után ellapoz, s inkább Ő "meséli" el mit lát a könyvben.
Utánozni nagyon szeret mindent. Főz, takarít, mosogat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!