Hogyan zajlik 21 hónap körüli gyermeked altatása?
Nálunk úgy van, hogy együtt lekapcsoljuk a lámpát, majd leülünk egy fotelbe, ill. ő az ölembe. Megkapja a tejcsit cumisüvegből, közben énekelek-mesélek neki. Aztán kis tea, majd cumi, még egy kis éneklés és beteszem a kiságyba, pár szertartásos mondat még és kijövök a szobájából. Néha van, hogy még nem álmos, vagy kaki van, akkor vissza kell mennem, és hasonló kört futunk, de általában azért elalszik szépen.
Csak néha belegondolok, hogy lassan már 2 éves lesz, hogy nem "babás" így altatni? Nem úgy "kellene" már hogy még lámpaoltás előtt megissza ülve a kiságyban a tejet, majd még mindig lámpafénynél meseolvasás-mondás, villany lekapcs, gyerkőc betakar, jó éjszakát?
Nálatok hogy zajlik pontosan?
Fürdés, tej, mese, aztán bemegy, lefekszik, én betakarom, puszi, kijövök, és alszik.
22 hónapos kislány anyukája
Kedves 6-os: hol olvasol mesét neki és hol issza meg a tejet?
Hű, ezek szerint tényleg én kerítek még mindig nagy feneket az altatás-dolognak. Amúgy még egyszer sem próbáltam hogy csak úgy leteszem és betakarom és ennyi, lehet nem ellenkezne. De a tejivás fontos elem, erre vár fürdés után nagyon.:)
Mindenkinek ment a zöld kéz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!