Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan zajlik 21 hónap körüli...

Hogyan zajlik 21 hónap körüli gyermeked altatása?

Figyelt kérdés

Nálunk úgy van, hogy együtt lekapcsoljuk a lámpát, majd leülünk egy fotelbe, ill. ő az ölembe. Megkapja a tejcsit cumisüvegből, közben énekelek-mesélek neki. Aztán kis tea, majd cumi, még egy kis éneklés és beteszem a kiságyba, pár szertartásos mondat még és kijövök a szobájából. Néha van, hogy még nem álmos, vagy kaki van, akkor vissza kell mennem, és hasonló kört futunk, de általában azért elalszik szépen.

Csak néha belegondolok, hogy lassan már 2 éves lesz, hogy nem "babás" így altatni? Nem úgy "kellene" már hogy még lámpaoltás előtt megissza ülve a kiságyban a tejet, majd még mindig lámpafénynél meseolvasás-mondás, villany lekapcs, gyerkőc betakar, jó éjszakát?

Nálatok hogy zajlik pontosan?

2013. jan. 6. 13:15
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Szólok neki, hogy ideje menni aludni, mire Ő közli, hogy jó, menjünk. Elköszön a tesójától és az apjától, bemegyünk a szobájába, megpuszilgatom, belerakom az ágyába és kijövök. Ő pedig alszik szó nélkül.
2013. jan. 6. 13:19
 2/17 anonim ***** válasza:
Én fürdés után egyből berakom a kiságyba, betakarom, odaadom a teáját, meg a cumiját, egy kis lámpa ég nála, és kijövök a szobából. Sajnos a mesével vagy énekléssel csak felpezsdítem ,így meg tudja, hogy esti fürdés után jön a nagy alvás. 1 éves kora óta működik.Azelőtt velünk aludt egy szobában , de nem aludt nélkülünk, mindig át akart jönni hozzánk. A külön szoba teljesen megoldotta a kérdést.
2013. jan. 6. 13:22
 3/17 A kérdező kommentje:
Hű, ez igen! Mikor kezdted el így altatni?
2013. jan. 6. 13:22
 4/17 A kérdező kommentje:
Szandrus, és fekve issza meg a teát? Nem önti ki a lepedőre? Az én fiam biztos hogy már csak poénból is kilöttyinetné ide-oda, nem merném egyedül hagyni vele.
2013. jan. 6. 13:23
 5/17 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Kb 2-3 hónapos kora óta így alszik a lányom.
2013. jan. 6. 13:36
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

Fürdés, tej, mese, aztán bemegy, lefekszik, én betakarom, puszi, kijövök, és alszik.

22 hónapos kislány anyukája

2013. jan. 6. 13:46
 7/17 A kérdező kommentje:

Kedves 6-os: hol olvasol mesét neki és hol issza meg a tejet?

Hű, ezek szerint tényleg én kerítek még mindig nagy feneket az altatás-dolognak. Amúgy még egyszer sem próbáltam hogy csak úgy leteszem és betakarom és ennyi, lehet nem ellenkezne. De a tejivás fontos elem, erre vár fürdés után nagyon.:)

Mindenkinek ment a zöld kéz!

2013. jan. 6. 13:48
 8/17 anonim ***** válasza:
fürdés,puszi apának,szopi,egy mese (vagy én,vagy a férjem)és onnantól nincs duma(tehát hiába beszél,nem reagalok,persze úgy,hogy előtte szólok,hogy innentől nem válaszolok)viszont mellette fekszunk,míg el nem alszik,ez nekünk is kis relaxalos idő.
2013. jan. 6. 13:57
 9/17 anonim ***** válasza:
Sosem működött nálunk ez a betakarom és kijövök. NÁlunk úgy történik az altalás, hogy esti fürdés után én megcsinálom a tejet, addig apával felveszik a pizsamát, elköszönnek az aktuális kedvencektől, bemegyünk a szobájába, ágyban adom neki a tejet. Ha fáradt, hamar elalszik utána, ha kevésbe, akkor nagyon rövid kis mesét mormolok neki. Közben mellette fekszem, hozzám bújik. Ez mindig megnyugtatja. Ha elaludt, kijövök tőle. Belenyugodtam, hogy nincs egyedül elalvás.
2013. jan. 6. 14:08
 10/17 anonim ***** válasza:
Nálunk fürdés után mindig alvás van. Ezt megszokta. 20kor fürdés, amíg Apa törli, öltözteti, addig én énekelek vagy verset mondok (fejből). Ez a mi ágyunkon van. Utána átmegyünk hozzá, kicsi lámpa ég nála, félhomály van. Puszi, elköszönünk, lefektetjük és úgy kapja a tejet Apától. Este mindig fogni kell neki az üveget, ezt szokta meg, h nem egyedül issza meg. Egyébként önkiszolgáló nap közben :) Ha megitta, Apa kijön és ő alszik magától. Most 22 hónapos és 10 hós korától nem kell ott ülni vele.
2013. jan. 6. 14:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!