Hogyan zajlik 21 hónap körüli gyermeked altatása?
Nálunk úgy van, hogy együtt lekapcsoljuk a lámpát, majd leülünk egy fotelbe, ill. ő az ölembe. Megkapja a tejcsit cumisüvegből, közben énekelek-mesélek neki. Aztán kis tea, majd cumi, még egy kis éneklés és beteszem a kiságyba, pár szertartásos mondat még és kijövök a szobájából. Néha van, hogy még nem álmos, vagy kaki van, akkor vissza kell mennem, és hasonló kört futunk, de általában azért elalszik szépen.
Csak néha belegondolok, hogy lassan már 2 éves lesz, hogy nem "babás" így altatni? Nem úgy "kellene" már hogy még lámpaoltás előtt megissza ülve a kiságyban a tejet, majd még mindig lámpafénynél meseolvasás-mondás, villany lekapcs, gyerkőc betakar, jó éjszakát?
Nálatok hogy zajlik pontosan?
Az én 26 hónaposom fürdés után szopik és alszik, ha én fektetem. Ha a nagymamák vagy az apukája, akkor fürdés után mese, hátsimi és alvás.
Én nem tartom "babásnak":), én is megcsinálom a magam kis szertartását alvás előtt, csak én már nem tejet iszom, hanem zuhanyzás után bekenem magam, befekszem az ágyba, kézkrémezés, pohár víz, olvasás... szóval a legtöbb felnőttnek is van esti rituáléja, ami segít a "leállásban", az alvásra való ráhangolódásban, miért ne lehetne egy gyereknek is:)?
Hú nagyon köszönöm a sok választ!:) Hát a fogmosás egy nagy dilemmám nekem is, mert tejcsi után természetesen már hurcolom ki ismét fogat mosni, hiszen pont ekkor kezd már álmosodni, teszem be az ágyba. De lassan ki kell erre találnom valamit, jó tippeket adtatok köszi!
Igen, esti szertartásom nekem is megvan, a krémezéstől, a fülbevalókivételig, ezt odakészítem, azt félrerakom.:D
Fogmosás után elköszön az apukájától és a testvéreivel bemegyünk a szobába mesét olvasni.Mese olvasás után lekapcsolom a villanyt és ott maradok amíg elalszik ez kb 10 perc.
Én nem adok sem tejet, sem teát neki csak vizet ha szomjas esetleg.Van egy kedvenc plüss cicája azt átkarolja és úgy alszik el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!