Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan zajlik 21 hónap körüli...

Hogyan zajlik 21 hónap körüli gyermeked altatása?

Figyelt kérdés

Nálunk úgy van, hogy együtt lekapcsoljuk a lámpát, majd leülünk egy fotelbe, ill. ő az ölembe. Megkapja a tejcsit cumisüvegből, közben énekelek-mesélek neki. Aztán kis tea, majd cumi, még egy kis éneklés és beteszem a kiságyba, pár szertartásos mondat még és kijövök a szobájából. Néha van, hogy még nem álmos, vagy kaki van, akkor vissza kell mennem, és hasonló kört futunk, de általában azért elalszik szépen.

Csak néha belegondolok, hogy lassan már 2 éves lesz, hogy nem "babás" így altatni? Nem úgy "kellene" már hogy még lámpaoltás előtt megissza ülve a kiságyban a tejet, majd még mindig lámpafénynél meseolvasás-mondás, villany lekapcs, gyerkőc betakar, jó éjszakát?

Nálatok hogy zajlik pontosan?

2013. jan. 6. 13:15
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
6-os vagyok. A kanapén ülve issza meg a tejet, amikor megitta, akkor ugyanott olvasok neki mesét. Összebújunk, olvasok. Legtöbbször magától megy be aludni, nem is kell szólni neki.
2013. jan. 6. 14:45
 12/17 anonim ***** válasza:
Berakom az ágyba énekelek neki és otthagyom ő meg elalszik. Fogat mikor mosol neki ha lefekvés elött iszik még, utána még fogat kell mosni, azt hogy oldod meg?
2013. jan. 6. 15:35
 13/17 anonim ***** válasza:
20 hónapos a fiam,szólok neki,hogy megyünk fürödni,rohan a szobájába vetkőzni,majd rohan a fürdőszobába,majd ha kész kiveszem töröközőbe csavarom,beviszem a szobájába amibe addigra kikészítettem a kakaót régebben a tápszert,bár már 2 hónapja fürdés előtt iszik kakaót,majd pelus,pizsama,hálózsák,megkapja a teáját és a cumiját,majd megölelgetjük puszi,ha szeretné eléneklem neki a kedvenc Katicabogaras dalát berakjuk az ágyba elköszönünk és kimegyünk,nem csukom be teljesen az ajtót,és van egy kis éjjeli fény a konnektorban,van,hogy rögtön vagy hogy fél órán belül alszik el,és addig beszélget a plüss állataival,énekelget
2013. jan. 6. 15:48
 14/17 anonim ***** válasza:

Az én 26 hónaposom fürdés után szopik és alszik, ha én fektetem. Ha a nagymamák vagy az apukája, akkor fürdés után mese, hátsimi és alvás.

Én nem tartom "babásnak":), én is megcsinálom a magam kis szertartását alvás előtt, csak én már nem tejet iszom, hanem zuhanyzás után bekenem magam, befekszem az ágyba, kézkrémezés, pohár víz, olvasás... szóval a legtöbb felnőttnek is van esti rituáléja, ami segít a "leállásban", az alvásra való ráhangolódásban, miért ne lehetne egy gyereknek is:)?

2013. jan. 6. 15:51
 15/17 anonim ***** válasza:
lemaradt 6 hónapos kora óta tudom otthagyni,addig az ég világon mindennnel próbálkoztam,babakocsi ringatás mellé fekvés,de ez jött be
2013. jan. 6. 15:51
 16/17 A kérdező kommentje:

Hú nagyon köszönöm a sok választ!:) Hát a fogmosás egy nagy dilemmám nekem is, mert tejcsi után természetesen már hurcolom ki ismét fogat mosni, hiszen pont ekkor kezd már álmosodni, teszem be az ágyba. De lassan ki kell erre találnom valamit, jó tippeket adtatok köszi!

Igen, esti szertartásom nekem is megvan, a krémezéstől, a fülbevalókivételig, ezt odakészítem, azt félrerakom.:D

2013. jan. 6. 17:20
 17/17 TKI Ibolya ***** válasza:

Fogmosás után elköszön az apukájától és a testvéreivel bemegyünk a szobába mesét olvasni.Mese olvasás után lekapcsolom a villanyt és ott maradok amíg elalszik ez kb 10 perc.

Én nem adok sem tejet, sem teát neki csak vizet ha szomjas esetleg.Van egy kedvenc plüss cicája azt átkarolja és úgy alszik el.

2013. jan. 6. 21:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!