Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ki hogyan csinálja 4-5 hónapos...

Ki hogyan csinálja 4-5 hónapos babával?

Figyelt kérdés

Véleményeket szeretnék kérni: Férjem tegnap nekem esett, hogy túl sokat foglalkozok majdnem 5 hós lányunkkal, és emiatt nem marad időm a magam ügyeire.Ezalatt azt érti, hogy szakot akarok váltani a suliba augusztus 15 a határidő és én meg nem tettem meg.

Háztartás viszonylag rendben, igaz néha megkérem hogy főzzön valamit vagy ilyesmi de nem mindennapos, inkább csak ha nem aludtunk éjjel.

tényleg sokat foglalkozok a lányunkkal 0-24-ben ott van ahol én, hol habtapin, hordozóba vagy kendőbe.

járunk babamasszázsra, mocorgóba, tornára.

Az esett nagyon rosszul, hogy tudom ezek anyukája szavai voltak mert ő gyógypedagógus és már hetek óta üldöz azzal, hogy majd ő fejleszti a gyerek IQ-átadjam oda neki, költözzünk le a nyárra hozzá.

De az én lányomat nem kell fejleszteni egyrészt mert nem kell, hogy zseni legyen másrészt meg azért vagyok vele nem, hogy mondokázzunk stb...

Egy napunk: 6:00 felkelünk baba még alszik.kiviszem a kuytát amíg a férjem készülődik.

Gyerek 8:00 ébred szopizik még alszik 9-9:30 felkel (addigra kész a házimunka)

Játék 11:00-12:00 (csörgőzünk,mondoka,megnézzük a babát a tükörbe stb)

Szopi után bealszik 14:-15:00 kutya sétáltatás

Addig megfőzök vagy én is pihenek vele.

Férjemmel szintén kutya sétáltatás játék stb....

Fürdés vacsi alvás...

Bocsi, hogy hosszú lett, más mennyit van együtt a gyerekkel?

2013. júl. 10. 09:55
 1/7 A kérdező kommentje:
Bocsánat a babákhoz akartam írni, ezt nem értem miért ide rakta.
2013. júl. 10. 09:57
 2/7 anonim ***** válasza:

Az tény h az jo ha néha egyedül hagyod jàtszani. Az enyém eljàtszik 2-3 oràt is.

Anyosodra meg ne hallgass a ti gyereketek nem neki szülted. Amugy szerintem semi baj a napotokkal :-)

2013. júl. 10. 10:12
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszi, eljàtszik egyedül a macival meg csörgőkkel csak mindig ott van ahol én, de hol lenne?? Mègegyszer köszi
2013. júl. 10. 10:17
 4/7 anonim ***** válasza:

4-5 hónapos gyereket nem is tudsz beállítani a sarokba, hogy légyen el egyedul. Nekunk 2,5 éves a lányunk, de 0-24-ben ott van, ahol mi. Nagyon keveset játszik el magában, néha egyedul mesét néz. Inkább nekem segít a konyhában vagy a takarításban, mert minden érdekli. Ezzel a férjemnek semmi baja. Hol utánam jon a kicsi, hol utána. Most meg már a kis tesó is útban van.

Hogy gondolja ezt anyósod, hogy lekoltoztok hozzá nyárra, hogy zsenit faragjon a gyerekbol?! Nem értem az ilyen gondolkozásu noket.

2013. júl. 10. 10:21
 5/7 anonim ***** válasza:
Szerintem egy 4-5 hónapos babának még szüksége van az édesanyja közelségére. Én fiam például ennyi idősen még nem játszott el egyedül. Most 8 hónapos, de még mindig nem játszik el egyedül órákig... Szóval egyáltalán nem vagy sokat a gyerekkel, szerintem ez a természetes.
2013. júl. 10. 10:24
 6/7 Kerria ***** válasza:

Nekem is annyiszor a fejemhez vágták, hogy sokat foglalkozom a gyerekemmel. Játszott ő egyedül is, nem erről volt szó, szimplán jó érzés vele tölteni az időt. Én ilyen idős korában sétáltatás közben mondókáztam neki, mert itt még nem ül, hogy láthasson mindent.

Ha nem hivatali ügyintézés, amit magamra kell áldozni idő, azt általában este csináltam (tanulás, varrás-hímzés) Ennyi idős korában szerencsére mindennel tudtam haladni, ha látott, akkor nem volt gond, így házimunka, főzés... meg ami kell az simán ment nappal is.

Ennyi idősen még akár hivatali ügyintézésre is el tudtam vinni, nagyon jól eljátszott a babakocsiban.

Az iskoládat mindenképp intézd el, ez tényleg fontos, akárki is mondja, akár Férjed, akár Anyósod, vagy a szomszéd... mindegy. A lényeg, hogy intézd el!

Oda biztos nem adnám Anyósnak, hogy itt a gyermek fejleszd, de azt szívesen venném tőle, ha megmutatná, hogyan fejleszthető. Hisz neked ez semmibe sem kerül, más meg komoly összegeket fordít rá. Így a helyedben élnék a lehetőséggel, de korlátozott mértékkel. Hiszek abban, hogy a babák még ilyen idős korban simán fejlesztik magukat!

2013. júl. 10. 10:26
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek. Mindenkèpp elintèzem a sulit, hiszen èn akarom.De èn gyerek előtt is kivàròs voltam, pl adòbevallàs tuti hogy 20-àn lesz feladva...ezt tudja, tudta a fèrjem is...

Fejlesztès igazatok van, fejleszthetnè ha ....

Nem akarok rà rosszat mondani mert felnevelte a fèrjem (aki nem zseni). Itt mâr nekem ellentmondàs van kèt gyerekèből egy se zseni az enyèmet mièrt is kellene annak nevelni??? Szerinte a gyereknek a szobàjàban a helye amîg èn hàzimunkàzok, ne aludjon velem mert csak..mièrt nem kizàrolag 4 òrànkènt szopik.Az èn hibàm hogy èjjel 1x kel szopizni, olyankor tea kellene neki. ja amikor terhes lettem elrohant egy vèdőnő ismerősèhez, hogy (szòszerint) mondja el neki hogy kell ma gyereket nevelni, mert màr kijött a gyakorlatbòl..Ő. Szòval ha màshogy tàlalnà nyilvàn szìvesen vennèm.Mindenesetre meghallgatom majd, köszönöm a tanàcsokat.

2013. júl. 10. 11:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!