Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek milyen a jó szülő?

Szerintetek milyen a jó szülő?

Figyelt kérdés
Mik azok a tulajdonságok, amikkel feltétlenül rendelkeznie kell?
2013. júl. 9. 09:42
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm Neked is utolsó válaszoló, megkeresem most már azt a kérdést én is.

Továbbgondolva a kérdésem, szerintetek mik a legnagyobb szülői hibák? Miket rontunk el leggyakrabban (kisgyerekes szülő vagyok, tanuló fázisban, bocs a naivnak látszó kérdésekért, de érdekelne más gyakorló anyukák-apukák véleménye).

2013. júl. 9. 13:19
 12/16 anonim ***** válasza:

A tipikus hibák szerintem ezek fordítottjai:

- mindent ráhagyni a gyerekre

-türelmetlenség

- nincs idő a gyerekre

- túlzott elvárások, hogy milyennek kéne lenni a gyereknek, és nem figyelembe venni hogy kis saját személyisége van

- nem az életkorának megfelelően nevelni

- ha a szülő túl sokat dolgozik

- túl sokat szidja, leépíti az önbizalmát

2013. júl. 9. 14:15
 13/16 anonim ***** válasza:
44%

A jó szülő következetes,és megtanítja a gyereknek mit szabad és mit nem vannak szabályok korlátok,de ezen felül enged teret a gyereknek,sokat beszélgetnek,jó bizalmi kapcsolatot alakít ki a gyerekkel,vigyáz a gyerekre,gondoskodik róla,megad neki mindent amire szüksége van mind fizikai szükségletet mind lelki szükségletet.

Mellesleg a boltban evés is olyan,hogy felnőttként sem eszel bele a kajába mielőtt kifizeted,szóval a gyereknek miért kéne?Szülőként te megtanítod arra mit csinálhat mit nem,tehát az is beletartozik.

2013. júl. 9. 14:37
 14/16 anonim ***** válasza:

Akinek esetleg kimaradt a tegnapi topik. Én hülye írtam rá pár választ, de minek:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgye..

De csak akkor olvasd, ha nem baj, ha 100-zal felugrik közben a vérnyomásod, vagy ha szívesen olvasod a tökéletes anyukák ömlengését saját magukra.

2013. júl. 9. 14:39
 15/16 A kérdező kommentje:
Hűha, ez súlyos... Alapvetően én sem engedem a gyerkőcöt a boltban enni, de egy csöppségnél, akinél tombol a dackorszak, előfordulhat, hogy az adott helyzetben nincs jobb megoldás. Ettől nem lesz később tolvaj, vagy rossz ember, és ez a szülőt sem minősíti. A kérdező anyuka elég szemellenzős és ahogy olvastam, csak azt fogta fel a válaszokból, amit ő akart. Hát, ez például egy jó példa arra, milyen ne legyen az ember.
2013. júl. 9. 16:26
 16/16 A kérdező kommentje:
A válaszaitokat köszönöm, szinte ugyanaz cseng ki mindegyikből : legyen a szülő támogató, önbizalom növelő, következetes, egészséges korlátok között nevelő.
2013. júl. 9. 16:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!