Szerintetek milyen a jó szülő?
Köszönöm Neked is utolsó válaszoló, megkeresem most már azt a kérdést én is.
Továbbgondolva a kérdésem, szerintetek mik a legnagyobb szülői hibák? Miket rontunk el leggyakrabban (kisgyerekes szülő vagyok, tanuló fázisban, bocs a naivnak látszó kérdésekért, de érdekelne más gyakorló anyukák-apukák véleménye).
A tipikus hibák szerintem ezek fordítottjai:
- mindent ráhagyni a gyerekre
-türelmetlenség
- nincs idő a gyerekre
- túlzott elvárások, hogy milyennek kéne lenni a gyereknek, és nem figyelembe venni hogy kis saját személyisége van
- nem az életkorának megfelelően nevelni
- ha a szülő túl sokat dolgozik
- túl sokat szidja, leépíti az önbizalmát
A jó szülő következetes,és megtanítja a gyereknek mit szabad és mit nem vannak szabályok korlátok,de ezen felül enged teret a gyereknek,sokat beszélgetnek,jó bizalmi kapcsolatot alakít ki a gyerekkel,vigyáz a gyerekre,gondoskodik róla,megad neki mindent amire szüksége van mind fizikai szükségletet mind lelki szükségletet.
Mellesleg a boltban evés is olyan,hogy felnőttként sem eszel bele a kajába mielőtt kifizeted,szóval a gyereknek miért kéne?Szülőként te megtanítod arra mit csinálhat mit nem,tehát az is beletartozik.
Akinek esetleg kimaradt a tegnapi topik. Én hülye írtam rá pár választ, de minek:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgye..
De csak akkor olvasd, ha nem baj, ha 100-zal felugrik közben a vérnyomásod, vagy ha szívesen olvasod a tökéletes anyukák ömlengését saját magukra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!