Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Gyermek elhelyezési per...

Gyermek elhelyezési per elindítása előtt, ha a gyermek látogatóban van az apukánál, de ő nem adja vissza a gyermeket és nála vannak a gyermek iratai, akkor a másik szülő beleegyezése nélkül ő át tudja íratni az ő lakcímére a gyermeket?

Figyelt kérdés
Az anyuka lakcímére van bejelentve a gyermek, az apuka át tudja íratni az ő lakcímére a gyermeket az anya beleegyezése nélkül, vagy indíthat akármilyen feljelentést annak érdekében hogy ő kapja meg a gyermeket? Ha csak a lakcímkártya van a kezébe? Mi van ha a taj kártyát nem adom arra az időre, házi orvoshoz anélkül is mehet, tud ő igényelni újat neki akár lakcímet is?

2013. máj. 10. 00:21
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem sem apuka sem anyuka nem változtathatja meg a gyerek lakcímét a másik engedélye nélkül. Se most se gyerekelhelyezés után.

"akármilyen feljelentést annak érdekében hogy ő kapja meg a gyermeket?"

Ez nem értem, milyen feljelentést? Azt, kérvényezheti, hogy a gyereket nála helyezzék el, pont mint te. Hisz ő ugyan annyira szülő mint te.

Amíg nincs gyerekelhelyezés addig pedig közös a felügyelt így mindkét félre ugyan azok a játék szabályok érvényesek.

2013. máj. 10. 00:36
 2/7 anonim ***** válasza:
nem hál Istennek nem...nélküled nem írathatja át...nem értem az ilyen apákat ahelyett hogy csak a gyerekre koncentrálnának.ilyen dolgokon agyalnak..szörnyű,minnél elöbb add be a gyermekelhelyezést az a tiszta
2013. máj. 10. 06:18
 3/7 anonim ***** válasza:

Hát, ne vagyok biztos benne, hogy nem kivitelezhető-e.

Elvileg még mindketten teljes joggal bírtok, apukánál is ugyanannyi joga van lakni, mint az anyjánál.

Ha bemegy az okmányirodába, igényel lakcímkártyát, elképzelhető, hogy megadják neki, hiszen hivatalosan gondviselője. Ezt találtam róla:

-A kiskorú gyermek lakóhelyeként a szülő (törvényes képviselő) lakóhelyét kell bejelenteni feltéve, hogy bíróság, vagy gyámhatóság másként nem határoz. A kiskorú bejelentése szülője (törvényes képviselője) által történik.

A másik dolog a TAJ kártya: A saját gyerekdokinál biztos ellátják szó nélkül, hiszen oda tartozik.

Egyébként minden gyerek alapból biztosított, így nem hiszem, hogy bárhol problémáznának rajta, név, születési idő alapján kikeresik és kész.

2013. máj. 10. 06:52
 4/7 anonim ***** válasza:
Amíg nincs meg a gyerkpmekelhelyezesi per apukanak is annyi joga van a gyerekhez, mint anyukanak. Anyuka, ha ennyire félti a gyereket, akkor reggel besétál a bíróságra es ker egy sürgős, soron kívüli ideiglenes gyermekelhelyezest magánál.
2013. máj. 10. 06:52
 5/7 anonim ***** válasza:
nálunk a gyermek lakcím kártyának átírásakor mindkettőnknek jelen kellett lenni és aláírni.ugyanúgy mint az utlevélnél is itt is kell mindkét szülő.ha jelenleg nálad van bejelentve a k a gyermek akkor pláne...
2013. máj. 10. 07:25
 6/7 anonim ***** válasza:
Hát én egyedül átírattam a gyerek címét, senki nem kérdezett az apuka felől.
2013. máj. 10. 10:48
 7/7 anonim ***** válasza:
akkor ezek szerint okmányiroda válogatja...szerintem ha alapból anyanál van bejelentve akkor neki mindenképp jelen kell lennie...jó is hogy ez így van ...
2013. máj. 10. 11:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!