Gyermek elhelyezési per elindítása előtt, ha a gyermek látogatóban van az apukánál, de ő nem adja vissza a gyermeket és nála vannak a gyermek iratai, akkor a másik szülő beleegyezése nélkül ő át tudja íratni az ő lakcímére a gyermeket?
Nem sem apuka sem anyuka nem változtathatja meg a gyerek lakcímét a másik engedélye nélkül. Se most se gyerekelhelyezés után.
"akármilyen feljelentést annak érdekében hogy ő kapja meg a gyermeket?"
Ez nem értem, milyen feljelentést? Azt, kérvényezheti, hogy a gyereket nála helyezzék el, pont mint te. Hisz ő ugyan annyira szülő mint te.
Amíg nincs gyerekelhelyezés addig pedig közös a felügyelt így mindkét félre ugyan azok a játék szabályok érvényesek.
Hát, ne vagyok biztos benne, hogy nem kivitelezhető-e.
Elvileg még mindketten teljes joggal bírtok, apukánál is ugyanannyi joga van lakni, mint az anyjánál.
Ha bemegy az okmányirodába, igényel lakcímkártyát, elképzelhető, hogy megadják neki, hiszen hivatalosan gondviselője. Ezt találtam róla:
-A kiskorú gyermek lakóhelyeként a szülő (törvényes képviselő) lakóhelyét kell bejelenteni feltéve, hogy bíróság, vagy gyámhatóság másként nem határoz. A kiskorú bejelentése szülője (törvényes képviselője) által történik.
A másik dolog a TAJ kártya: A saját gyerekdokinál biztos ellátják szó nélkül, hiszen oda tartozik.
Egyébként minden gyerek alapból biztosított, így nem hiszem, hogy bárhol problémáznának rajta, név, születési idő alapján kikeresik és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!