Mivel lehet hatékonyan kiirtani a fejtetűt, mert miután én lekezeltem,2. nap még találtam élő serkét és élő tetüt?
Figyelt kérdés
2009. okt. 17. 13:52
1/12 anonim válasza:
Akkor nem kezelted le rendesen.
Gondolom voltál orvosnál vagy gyógyszertárban és adtak rá valamilyen lötyit. Miután bekenegetted a fejbőrt, nagyon sűrű foku fésűvel át kell fésülni a hajat egy fejér lap vagy törülköző fölött, hogy lásd mi és mennyi jött ki belőle. És még ha úgy látod, el is múlt pár napig még célszerű alkalmazni a módszert.
2/12 anonim válasza:
Nittiforral szoktuk, szerintem ez az egyik legjobb. Ha még maradt élő akkor tényleg nem jól kezelted le, mert ezektől meg kell hogy dögöljön az összes.
3/12 anonim válasza:
Egy kezelés nem elég , nekem azt mondták , hogy 3 naponta ismételjem a kezelést 3-szor . Nálunk ez se hozott maradéktalan eredményt , rendeltem egy serkefésüt (nitcomb-M2) . 2 hétig minden este átfésültem a gyerekek haját azóta hetente 1-szer fésülöm , hogy hátha van benne valami . A fésű jól ki tudta szedni , de a kisebb lányom újra fertőződött , ezért megint fésülgetem őket . Nem tudom meddig megy ez még , de miután minden voltam csak rendes szülő nem mikor tetüt találtam a gyerekem hajában és ezt még szóvá is tettem azóta nem szólok senkinek , hanem itthon elintézem magam .
4/12 anonim válasza:
Most olvastam az elöttem írókat , a nittifor papírján az van hogy valószínüleg elpusztítja a serkéket is . Na én találkoztam olyan élő tetüvel amit beletettem a nittiforba és vígan úszkált benne ! Több flakonnal elöntzöztem a gyerekek hajára , nincs tökéletes csodaszer . A serkéket egyesével le kell huzogatni a hajról... idegölő munka a gyereknek is , felnőttnek is .
5/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, de aki azt írta, hog nem kezeltem le rendesen, mert ezektől meg kell, hogy halljanak, az valószínű, hogy nem csinált még ilyet. Körülöttem akinek van tetüje, mármint a gyerekének, ugyanerre panaszkodnak, hogy nem írtja ki őket semmi. Rákenned a csodakencét, ami nem is olcsó, kifésülöd szinte szállanként, és a tetű vígan sétafikál még egy óramúlva is a kencében!!! Rajta marad, rászárad, másnap megmostam, ismét kence, és több nagy tetű!, ami nem akkor kelt ki, vígan sétált! Kezeltem 2x Pedexel, 2X Neemoxannal, és tegnap este Nyttyforral, ami leégette a homlokát, de a serke az túléli! Mindennap átnézem tincsenként, lehúzom a serkét, de valahogy mindig van. Ezért kértem segítséget, mert kilátástallanak tartom már.
2009. okt. 19. 15:58
6/12 A kérdező kommentje:
A 14.05-től kérdezném, hogy hol rendelted a serke fésüt? Engem is nagyon érdekelne.Köszi.
2009. okt. 19. 16:00
7/12 anonim válasza:
Nekünk a NIX vált be azt hiszem van benne fésű is, a párnákat paplanokat is vasald át ilyenkor biztos ami biztos.
8/12 anonim válasza:
PEDEX-el próbáld meg, nem büdös. Sőt kimondottan puha lesz tőle a haj...
9/12 anonim válasza:
Az eredeti kérdésre: a rovarirtót tartalmazó szerek (a fent említettek egyébként ugyanazt a szert tartalmazzák, ugyanabban a koncentrációban), csak az élő rovart ölik meg, a serkéket alig. A lerakott peték (serkék)7-8 nap alatt kelnek ki, és 2 hét alatt lesznek ivarérettek. Ezért a következő héten újra kell irtani. A Paranit növényi olajjal megfojtja a serkék egy részét is, és fésű is jár hozzá. Ettől függtlenül szerintem ezzel is kell az utólagos kezelés, de az illata határozottan jobb, és nincs benne rovarirtó.
10/12 anonim válasza:
Egyetértek az előzővel: PAranit, heti ismétlés, magas hőfokú mosás (ágynemű, sapka stb). Ha kisfiú és nem tűnik problémásnak, akkor még mindig a nullásgép a legjobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!