Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ti szoktátok engedni, hogy a...

Ti szoktátok engedni, hogy a bevásárlóközpontokban kicsit szaladgáljon a gyerek?

Figyelt kérdés

Néhány napja beszéltem egy anyukával és mondta, hogy mennek a tescóba, de a 1,5 éves kislány nyafogott kicsit.Hozzászóltam, hogy pedig ott milyen jó szaladgálni....erre az anyuka:ÁÁÁ, az nincs megengedve, az nem helyes viselkedés egy kisgyereknél, se a sírás, se a hiszti.Csak néztem magam elé és gondoltam akkor az én gyerekeim neveletlenek lennének?Mi ha elmegyünk (egy 3 éves kislányom van és egy 1 éves kisfiam)mindig kiveszem a babakocsiból a fiút, hagyom szaladgálni.Olyan aranyosak olyankor, kergetőznek, játszanak, bújócskáznak, az Alfiba minden dolgozó ismer már minket, mindig mosolyogva figyelik, hogy játszanak a gyerkőcök.Nem nagy alapterület, viszont mindig figyelem őket merre mennek.Ha szólok nekik egyből jönnek, na néha a fiú után menni kell de általában szót fogadnak.Véleményem szerint minél jobban fogod a gyereket, annál frusztráltabb lesz és hisztis.Nekik is meg kell adni a teret.

Ti hogy látjátok ezt?

2013. júl. 3. 12:24
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
57%

Kérdező, a pontozgatós szövegeddel, be is bizonyítottad, hogy milyen gyerekes vagy, akár a gyerekeid. Amúgy igen, a gyerekeid neveletlenek, ha én véletlen nekitolnám a kocsit valamelyik gyerekednek, mert fogócskát játszik a liszt és cukor között, hát jól megmondanám neked, hogy talán nevelni kellene a gyereket, a bevásárlóközpont nem játszótér.

Vedd a fáradságot és vidd ki őket a játszótérre, ha nem családi házban laktok. Szegény 1 évesről meg ne is beszéljünk, míg te vásárolsz, ő is vásárolgat, egy-két veszélyes dolgot magára:) Mert az tuti, hogy nem tudsz rá 100%-ban figyelni, ezt senkinek nem meséled be.

A változtatásról meg annyit, hogy ezek a gyerekek már megszokták, hogy azt csinálnak, amit akarnak, legalábbis a nagyot már tuti nem tudja fegyelmezni, majd akkor jön a hiszti, ha a kocsi mellett kell menni, anyuka meg ugyanúgy megenged neki mindent, csak ne hisztizzen. Na, kedves, itt rontottad el az egészet!!!! Elég gázos kamaszok és felnőttek lesznek a gyerekeidből. Még 10 évesen is föl-le futkároznak az üzletekben, lövöldözőset játszva, csak nehogy hisztizzen a gyerek!

Szegények.

2013. júl. 4. 09:04
 32/37 A kérdező kommentje:
Okos enged....
2013. júl. 4. 09:43
 33/37 anonim ***** válasza:
11%
Ez van, szar anya vagy...
2013. júl. 4. 09:49
 34/37 anonim ***** válasza:
52%
Na, jó azért nem kéne így leszólni a kérdezőt. Ő csak megkérdezte. Szerintem el fog rajta gondolkodni és majd változtat.
2013. júl. 4. 10:10
 35/37 anonim ***** válasza:
52%

Hááát kedves 31-es, azért a Te nevelésedbe is csúszott egypár hiba úgy látom. A kérdező feltett egy kérdést és a válaszokból okulva változtatni próbál. Hogy sikerül-e most mellékes, az elhatározás mindenképp dícsérendő. Viszont a Te stílusod szerintem inkább szorulna változtatásokra. Egyrészt milyen dolok lekiabálni egy anyukát, hogy nevelje meg a gyermekeit. Lehet a világ legjobban nevelt gyermekei, de akkor is "csak" gyerekek. Lehet jobb és rosszabb napjuk, sőt lehet az a legelső alkalom, hogy elszaladnak. Nem hiszem, hogy ezek után az anyukának pont a Te kioktatásodra lenne szüksége. Látatlanban én a Te gyermekeidet jobban sajnálom (már ha vannak), mert nem sok jót tanulhatnak tőled azok után, hogy ismeretleneket nevezel sz... anyának.

a kérdésre a válaszom már leírtam ez most csak egy kis off volt

2013. júl. 4. 10:25
 36/37 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is pozitív, hogy a kérdező legalább elgondolkodott a válaszokon és nem kéne keresztre feszíteni. A gyerekekkel együtt nekem sem adták a kezembe a szülészeten a Bölcsek Kövét, én is csináltam hülyeségeket, vagy világosítottak fel, hogy ezt vagy azt talán nem kellene....

A bevásárlás közben rohangászás nemcsak másoknak zavaró (én nem szólok be másoknak, hogy nevelje már meg a kölkét, de igenis zavarnak), hanem a gyerekek számára kifejezetten balesetveszélyes. Mert ahogy az egyik válaszoló írta a saját tapasztalatát, a szülők nem magukat vagy a gyereket hibáztatják, hanem az ártatlan másik vásárlót, aki nem tehet az egészről. Persze le lehet üvölteni a másik fejét, de a gyerek akkor is megsérült és fáj neki, szóval már csak ezért sem szabad hagyni a boltban rohangászást.

2013. júl. 4. 13:24
 37/37 anonim ***** válasza:
43%
én nem értettem egyet a kérdező nézetével,de a 31 nézetével, megnyilvánulásával sem.az a tipikus dögöljön meg a szomszéd tehene is.viriít a rosszindulat a bántani akarás.felét nem igy gondolja de leírja mert ezzel bánt,sért,ha ilyen mentalitásod marad kedves 31-es nagyon rossz szülő,nagyszülő és anyós leszel,van részem ilyenben,hidd el.
2013. júl. 4. 20:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!