Ti szoktátok engedni, hogy a bevásárlóközpontokban kicsit szaladgáljon a gyerek?
Néhány napja beszéltem egy anyukával és mondta, hogy mennek a tescóba, de a 1,5 éves kislány nyafogott kicsit.Hozzászóltam, hogy pedig ott milyen jó szaladgálni....erre az anyuka:ÁÁÁ, az nincs megengedve, az nem helyes viselkedés egy kisgyereknél, se a sírás, se a hiszti.Csak néztem magam elé és gondoltam akkor az én gyerekeim neveletlenek lennének?Mi ha elmegyünk (egy 3 éves kislányom van és egy 1 éves kisfiam)mindig kiveszem a babakocsiból a fiút, hagyom szaladgálni.Olyan aranyosak olyankor, kergetőznek, játszanak, bújócskáznak, az Alfiba minden dolgozó ismer már minket, mindig mosolyogva figyelik, hogy játszanak a gyerkőcök.Nem nagy alapterület, viszont mindig figyelem őket merre mennek.Ha szólok nekik egyből jönnek, na néha a fiú után menni kell de általában szót fogadnak.Véleményem szerint minél jobban fogod a gyereket, annál frusztráltabb lesz és hisztis.Nekik is meg kell adni a teret.
Ti hogy látjátok ezt?
"Véleményem szerint minél jobban fogod a gyereket, annál frusztráltabb lesz és hisztis.Nekik is meg kell adni a teret. "
Még annyit fűznék ehhez, hogy azt a teret nem a boltban kell a gyereknek megadni, az nem csak a tiétek, hanem másé is, amit ők rendeltetésének megfelelően szeretnék használni bevásárlásra. Ha nem akarod korlátozni a gyerekedet szabályokkal, akkor ne vidd oda olyan helyre, ahol szabályokat kell betartani. Viszont akkor ne csodálkozz, ha nem tud majd megfelelően viselkedni és ezért megszólják.
Köszönöm a válaszokat, egyedül a 23-as válaszadót pontoztam le.Azért senkit nem pontozok le, mert bárkinek más a véleménye mint az enyém.Egyébként lehet változtatni is fogok, mert ahogy látom, többeteket zavar vásárlóként a gyerekek futkorászása, lehet kicsit jobban magam mellett fogom tartani őket, vagy legalábbis a kicsit nem fogom kivenni a babakocsiból.Eddig nem volt panasz de lehet csak nem mondták.Engem soha nem zavart a gyerekek futkározása, míg nem volt gyerekem addig sem.A nagylányom ha vele megyek sosem szaladgál el, mellettem jön szépen és rakja a kosárba amit mondok.Akkor szaladgálnak kicsit, de az sem rohangálás, amikor mind a ketten jönnek velem.Egyébként jó gyerekek, nyugodtak, kiegyensúlyozottak.Szerencsére nyugodt a légkör itthon.Persze nálunk is akadnak hisztik de nem vészes.
Nem negatív dolognak tettem fel a kérdést csak kíváncsiságból ki mit gondol a témáról, mit tapasztaltok ezzel kapcsolatban.A válaszaitokból tanultam is kicsit!
Ja és kedves 23-as persze hogy eltűnök, nekem van 2 gyerekem akikkel foglalkoznom kell, etetni, tisztába tenni és nem ülök egész nap a gép előtt.....
Én simán engedem nekik. (3,5 és 1,5 évesek) Persze így problémásabb nekem a vásárlás és már előfordult, hogy ezt azt ki kellett fizetni, mert valamelyikük leverte. De ha nincsenek el a babakocsiban, vagy bevásárlókocsiban, akkor nem nyúzom őket.
Engem nem zavar más, szaladgáló gyereke az áruházban, ebből indulok ki, hogy másokat sem zavarnak az enyémek.
Most eltűnök az éterben, hónapok óta nem írtam a GYK-ra, pont a 23-as válaszoló és társai miatt, nem is tudom, most miért tettem meg.
Engem is csak azóta zavar, amióta egy nekirohant a kocsimnak és felrepedt a szája. Anyuka-apuka jött velem ordítani, én meg alig bírtam megállni sírás nélkül. Szegény gyerek ott sírt, a szájából folyt a vér, a szülei meg velem ordibáltak... Egy élmény volt.
Meg attól is féltem a gyerekem, hogy lever valami törékenyt és aztán megvágja vele magát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!