Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ti szoktátok engedni, hogy a...

Ti szoktátok engedni, hogy a bevásárlóközpontokban kicsit szaladgáljon a gyerek?

Figyelt kérdés

Néhány napja beszéltem egy anyukával és mondta, hogy mennek a tescóba, de a 1,5 éves kislány nyafogott kicsit.Hozzászóltam, hogy pedig ott milyen jó szaladgálni....erre az anyuka:ÁÁÁ, az nincs megengedve, az nem helyes viselkedés egy kisgyereknél, se a sírás, se a hiszti.Csak néztem magam elé és gondoltam akkor az én gyerekeim neveletlenek lennének?Mi ha elmegyünk (egy 3 éves kislányom van és egy 1 éves kisfiam)mindig kiveszem a babakocsiból a fiút, hagyom szaladgálni.Olyan aranyosak olyankor, kergetőznek, játszanak, bújócskáznak, az Alfiba minden dolgozó ismer már minket, mindig mosolyogva figyelik, hogy játszanak a gyerkőcök.Nem nagy alapterület, viszont mindig figyelem őket merre mennek.Ha szólok nekik egyből jönnek, na néha a fiú után menni kell de általában szót fogadnak.Véleményem szerint minél jobban fogod a gyereket, annál frusztráltabb lesz és hisztis.Nekik is meg kell adni a teret.

Ti hogy látjátok ezt?

2013. júl. 3. 12:24
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk nem kell feltétlenül a kocsiban ülnie,kiszállhat,de nem szeretem ha elfut..Így mi együtt vásárolunk,ő pakolja a zöldséget és ilyesmik...ő is el van mellettem,meg én is tudom,h nem lesz baja...Tescoban a játék résznél nem szeretem elengedni egyedül,mert bemászna a kiállított kisházakba azt meg veszélyesnek tartom,mert azok mégiscsak dísznek vannak oda kirakva,ki tudja,h rakták össze...De akadt már fenn majdnem a ruhaosztályos kampón is,amin lógnak a cuccok..

Szóval teret úgyis lehet nekik adni,h közben arra tanítod,h hogyan illik viselkedni ilyen helyeken

2013. júl. 3. 13:10
 12/37 anonim ***** válasza:
100%

Nem engedem. Egyrészt azért, mert másokat zavar, másrészt pedig, mert nagyon veszélyes. Nem szívesen veszíteném el a szemem elől őket. Arról nem is beszélve, hogy véletlenü levernek valamit, akkor fizethetem ki. Nem is szívesen viszem őket ilyen helyre, a napi 10 perc Sparozást már megszokták, ha meg nagy ritkán megyünk az Auchanba, az akkora újdonság nekik, hogy rendetlenkedés helyett inkább figyelnek.

Ettől még nem kell őket sajnálni, nincsenek állandóan korlátok közé szorítva, sőt, szerintem engedékenyebb is vagyok az átlagnál.

2013. júl. 3. 13:13
 13/37 anonim ***** válasza:
100%

Ne futkozzanak. Vagy jön mellettem, vagy babakocsi vagy bevásárló szekér. Ha egyszer megengeded, akkor mikor mondod azt, hogy most már nagy vagy, ne futkossál? Öt évesen?

Veszélyes, lever valamit, feldönt valakit, fizethetsz. Attól is tartanék, hogy szem elöl tévesztem őket.

Hisztis akkor lesz, ha nem tudja a szabályokat és nem vagy következetes.

2013. júl. 3. 13:32
 14/37 anonim ***** válasza:
100%
Nem hagyom szaladgálni őket, vagyis nem hagytam, mikor abban a korban voltak. Jelenleg 4, 10 és 13 évesek, hetente, 2 hetente megyünk vásárolni. A két nagyobb most már értelemszerűen egyedül is körülnéz pl.: a könyveknél, írószereknél, esetleg maguk választanak egy-egy dolgot, amit ennének (csoki, gyümölcs stb.), de a 4 éves nem megy el mellőlünk egy fél percre sem. Balesetveszélyes, felesleges, mások számára zavaró lehet. Nem játszótér a bevásárlóközpont.
2013. júl. 3. 13:50
 15/37 anonim ***** válasza:
100%
Nem nem engedem,2 éves a fiam,de beül a bevásárlókocsi ülőrészébe és onnan nézelődik,nincs hiszti sem,mert megtanulta hisztivel nem ér el semmit,ha valamit veszek is neki,türelmesen megvárja még kifizetem és kimegyünk a boltból,pedig nagyon eleven gyerek.Véleményem szerint azért van a szülő,hogy megtanítsa a gyereket a helyes viselkedésre,és arra mikor mit lehet,nos a felnőttek sem fogócskáznak,bújócskáznak a boltokban,mert nem játszótér,arról nem is beszélve,hogy zavarja az ott dolgozókat,vásárlókat,legalábbis engem idegesít ah a boltban gyerekeket kell kerülgetni,mert jobbra balra szaladgálnak leverik az árut.A másik,hogy lehet normális vásárolni,ha közbe azt kell figyelnem a gyerekem hol van mikor dönti magára a polcokat,és nem neveletlen csak dacos.Nagybevásárláskor ha tehetem nem viszem magammal,de igenis bírja ki azt a kis időt,még az ember vásárol.Nyilván a játszótéren szabadabban rohangálhat,játszhat,vagy a kertben,de tudod azért ne fogd a gyereket,mert hisztis lesz,érdekes gondolat,ezek még apróságok de később is engedsz csak nehogy rosszat gondoljon rólad???
2013. júl. 3. 14:02
 16/37 anonim ***** válasza:
97%

Keresztlányommal sokszor mentem bevásárolni, de őt nem engedtem futkorászni. Bárkit meglökhet, leverhet, valaki figyelmetlenségből fellökheti... Az áruház nem játékra való. A saját babánk a pocakban, őt sem fogom engedni rohangászni, játszani. Mindazonáltal nekem volt szerencsém ahhoz, már így várandósan, hogy nagyobbacska gyermek arrébb lökött, én meg majdnem beestem a tejfölök közé. A szülők a közelben sem voltak, vagy kiválóan beolvadtak a tejfölök és kefírek közötti vékonyka résekbe. Mindazonáltal jó paprikás lett a hangulatom és lett volna hozzájuk pár kedves szavam. (Arról nem beszéltünk, hogy az árufeltöltők és a takarítók sok helyen nagyobb gépekkel dolgoznak, simán történhet bármiféle baleset.)

Egyébként dolgoztam a túloldalon, kereskedelemben is, és attól függetlenül, hogy nem szóltunk a kedves vevőnek (azaz nem szólhattunk, míg a gyerek kárt nem okoz) a hátunk közepére sem kívántuk. Egyébként abból ne indulj ki, hogy mosolyogva figyelnek titeket, mert egy kereskedelmi alkalmazottnak sajnos, nem sajnos, mindenhez jó pofát kell vágnia. Attól, mert mi is mosolyogtunk, nagyon nem örültünk, hogy a gyerekek a boltban rohangásznak és bármikor eleshetnek, beüthetik magukat, leverhetnek bármit. (Az anyagi kár a legjelentéktelenebb, a személyi épség lényegesebb.)

Szóval én nem osztom a nézeteidet. Kellenek a szabályok, mivel szabályok szerint élünk. (Óvodában, iskolában, munkahelyen, a játékok is szabályokra épülnek... Mindennek vannak korlátai, amikkel a gyerekeknek szembesülniük kell(ene)).

2013. júl. 3. 14:12
 17/37 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem sem ott kell futkározni. Arra ott a játszótér, a játszóház, a parkok. Neked aranyos a szaladgáló gyereked, másnak meg nem.... Én oda vásárolni megyek, nem szeretném ha baleset történne, mert nekimegyek a kocsival vagy arcon vágom véletlenül a kosárral. A sajátjaimnak sem engedtem, mert nem akarok kifizetni olyan cuccokat, amiket levertek.

Amellett, hogy nem megfelelő viselkedés a boltban rohangászó gyerek, még balesetveszélyes is. Ha lever a gyereked egy üveg málnaszörpöt, elcsúszik és az üvegszilánkok miatt megsérül, akkor ugye nem fogsz senkit hibáztatni, perelni és szó nélkül ellátod a gyereked és feltakarítod a boltot is?

"Véleményem szerint minél jobban fogod a gyereket, annál frusztráltabb lesz és hisztis.Nekik is meg kell adni a teret. "

Akkor vidd a játszótérre. Mindenkinek meg kell tanulnia a megfelelő helyen a megfelelő viselkedést. Az enyémek is elevenek, olyan helyesek ahogy a parkban kergetőznek, a játszótéren üvöltve futnak a labda vagy egy pillangó után, de nem frusztráltak attól, hogy megtanulták hol hogyan kell viselkedni. Sőt, a legjobban a gyerekeimet zavarta az, hogy amikor egyszer a westendben ettünk, két 10 év körüli gyerek az asztalok között fogócskáztak, lökdösték az asztalokat. Értem én, hogy a Westend nem egy több Michelin csillagos luxusétterem, de nyugodtan meg akartuk volna enni a kaját anélkül, hogy valaki úgy meglökje az asztalunkat, hogy az ital az ölünkbe borul.

2013. júl. 3. 14:19
 18/37 anonim ***** válasza:
100%
Az áruház nem arra van, hogy a gyerekek fogócskázzanak, meg rohangáljanak, arra ott a játszótér. Én nem engedem ezt, persze jöhet a lábán, de engem is nagyon idegesít, ha mások gyerekei ott rohangálnak, miközben próbálnék haladni és állandóan őket kell kerülgetni... Ettől meg van adva neki a tér, és nem hisztis ettől, de vannak dolgok, amiket nem lehet, mert másokat zavar vele.
2013. júl. 3. 14:20
 19/37 anonim ***** válasza:
92%
A polcok között nem hagyom mászkálni. De a főbejárattól a vásárlórészig szívesen elfut. De mostanság nagyon buli a bevásárlókocsiban ülni, és onnan bámészkodni. Mi kb. havonta egyszer megyünk hosszabb bevásárlásra, és ilyenkor mindig kap egy olcsóbb, neki való könyvet (pl. Traktor Viktor), és azzal is jól elvan.
2013. júl. 3. 14:25
 20/37 anonim ***** válasza:
94%
Az én lányom is a bejárattól szaladhat a kisautós bevásárlókocsihoz, utána szigorúan ott a helye. A többi bevásárlónak ne kelljen már az én gyerekemre vigyáznia. Nem hiszem, hogy ettől vagy bármelyik másik szabályomtól is frusztrált lenne.
2013. júl. 3. 14:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!