4,5éves kisfiam beszéd gondokkal küzd. Mit tehetnék?
Röviden annyi a történet, hogy 4,5évesen mindent de tényleg mindent megért, nagyon okos, értelmes kisfiú, de a beszéde értelmetlen. A szavakat rosszul ejti ki. Amúgy mondatokban beszél. Ismeri a szavak jelentését, én, te ő alatta, felette, mellette...stb használja helyesen. Az oviban logopédus foglalkozik vele, voltam már vele mindenféle vizsgálaton, de azt mondták semmi baja. Én azért aggódom. Elküldtek minket úszni is, valami agyféltekes dologról meséltek , nincs meg a kapcsolat a két agyféltek között, mert nem mászott, amikor kellett volna, és az úszással akarták orvosolni. Nem tartottam hülyeségnek, jártunk is, de télen, heti 2x usziban...azt értem el, hogy 1 hétig ment oviba, utána 3 hétig nem. Szóval onnan elmaradtunk. Imád énekelni, táncolni, igazi örökmozgó kiskölyök. Imádja ha mesélek neki könyvből vagy csak éppen kitalálok valamit. És hihetetlen fantáziája van neki.
Lehet kicsit értelmetlen, amit írtam, de remélem azért a lényeg leszűrhető. Mindenki szerint egészséges, majd javulni fog, én mégis aggódom.
Kedves utolsó! Nagyon szépen köszönöm. Akkor ez azt jelenti, hogy nem marad így beszéde? Mert komolyan, már erre is gondoltam :( Akkor nincs más dolgunk, mint logopédushoz járni?
Nem tudom, ki volt az az okos, aki lepontozott...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!