Ha azt hallanád egy 7 éves gyerek szájából, hogy "Nem szoktam hozzá, hogy köszönjek", mit gondolnál?
Ez most tényleg egy olyan kérdés, hogy kíváncsi vagyok a véleményekre. Leszűrnél ebből valamit a szüleivel kapcsolatban? Vagy mit gondolnál?
A kérdésben szereplő mondat egyébként arra adott magyarázatot, hogy ő miért nem köszön.
Azt, hogy a gyerek valószínűleg átlagon felüli inteligenciaju, de nehezen kezelhető. 7 évesen nem beszél igy egy átlag gyerek, emiatt feltételezem, hogy okosabb, mint a korabeliek. A kora miatt mar egészen biztos, hogy óvodába járt, talán mar iskolába is, ahol követelmény, hogy koszonjenek. Ha o mégsem teszi, akkor nyilván nem egy könnyen "idomithato" gyerekről beszélünk.
A szüleitől nem gondolnak semmi rosszat. A gyerekek viselkedése nem minden esetben tükrözi a szulo nevelését, vagy annak hiányát.
Utolsó! Mindenkinek feltűnt, de azért elmondom: nem én vagyok az anyuka. Természetesen ezt így nem hagytam volna annyiba, a pofámról lesült volna a bőr. :)
Én majdnem lehidaltam, amikor meghallottam. Ismerem a kisgyereket, tudom, hogy nagyon okos, de nem átlagon feletti az intelligenciája. Egyszerűen a szülei használják ezeket a kifejezéseket, "Nem szoktam hozzá. Megengedhetem magamnak" stb.
Nekem nem is a magyarázó szöveg szúrt szemet, hanem a hangsúly, amivel előadta azt. Én sosem engedném, hogy a gyerekem így visszabeszéljen az apjának. De mindenki más, és ettől szép az élet! :)
Köszönöm a sok véleményt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!