Ha anyagi nehezsegek miatt egy anyuka idegileg nem kiegyensulyozott akkor a gyerekei elott kepesnek kell lennie ezt elleplezni?
"Képesnek kell lennie?" Hát vagy képes, vagy nem, nyilván megpróbálja, és amennyire sikerül, annyira sikerül.
Én más okból vagyok jelenleg nagyon feszült, és nekem ma egyáltalán nem sikerült. Most alszanak, de ahogy visszapörgetem a mai napot, lehetetlenül viselkedtem velük, pedig betegek.
Én annyit tettem, hogy megmondtam nekik (értik amennyire értik), hogy nem velük van a bajom és nagyon szeretem őket. Ez általában megnyugtatja őket ilyenkor.
Ez hülye megfogalmazás.
Az anya is ember érzésekkel, nem pedig egy tökéletes gép.
Jó, ha nem látják folyton a gyerekek, hogy feszült, de hazudni se szabad a jókedvet.
Anyukám folton feszült,nemcsak a munkája miatt, de az is nagy mértékben közrejátszik. Jó, ha tudjuk, hogy mi a helyzet, de ne kezdjetek el kiabálni, törni-zúzni, mert "nem értjük". Értjük mi, csak gyerekek vagyunk, nem tudunk ellene tenni semmit. A sok kiabálástól már teljesen kikészültem, vágtam magam, már tervezzük a barátommal, hogy kimenekít innen. Szóval ha nem akartok minket elveszíteni ne ordítsatok, és ne rajtunk vezzesétek le a feszkót.A kérdésre már nem is kell válaszolnom, egyétrtelmű, hogy mi következik.
Üdv: 15/L
Egyrészt a stresszkezelést kell megtanulni. Egy kiegyensúlyozatlan ember nehezen tartja meg ill. szerez állást, mint egy kiegyensúlyozott, szóval a problémáját nem oldja meg vele csak tönkreteszi magát. Relax, ima vagy amit akarsz, ingyen van, az alkohol, cigi (ha van) nem segít. Másrészt azt a kommunikációt, ami által megérteted a gyerekkel a saját érzéseidet, gondolataidat. Persze nem úgy, hogy rázúdítasz egy az egyben mindent, de őszintén. A gyerekeknek a példaképei vagyunk. Ha mi elhallgatjuk előlük a problémáinkat "mert nem értik", ők sem fordulnak hozzánk, mert nem értjük.
Rengeteg dolog van, amihez nem kell pénz, és mégis fel tudja dobni a hangulatot. Rengeteg ajándékot, játékot tudsz te magad is készíteni, és meg is taníthatod erre a gyerekedet. Pl. társasjáték, kártyajátékok fele ilyen. Egyre inkább divatba jön a kézműves foglalkozások, ahol szinte szemétből csinálnak jobbnál jobb cuccokat a gyerekek. Ilyesmikre kell tanítani, ezekkel kell örömöt adni nekik, és nem arra fektetni a hangsúlyt, hogy megint mit nem kapsz meg, mert nincs pénzünk. Akkor ő maga is átveszi a te frusztráltságodat, és kirekesztettnek érzi majd magát. Egy kicsi egy vizes ronggyal, vagy cipőfűzővel is képes eljátszani órákon át, a mi (indirekt módon) értékrendünk és a reklámok (szándékosan) sulykoljuk beléjük, hogy legyenek elégedetlenek.
Egyébként néhány szokás megváltoztatásával te magad is rengeteget spórolhatsz, és ezzel is könnyítheted a gazdasági helyzet. Nagyon fontos a tudatos vásárlás.
Ajánlom a Zöld pók videóit, többek között ezt: https://www.youtube.com/watch?v=pMds0jTkEWU
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!