Mik az alapok egy boldog, lelkileg kiegyensúlyozott,
önbizalommal rendelkező kisgyermek "kialakításához"?
Figyelt kérdés
Mi az amire feltétlen szüksége van egy 3-4 év körüli gyereknek?
Sokszor érzem h vmit nem jól csinálok. Hogy nagyon rosszul formázom a kis "gyurmát". Mert ilyenkor még mindennek jelentősége van, minden szokással, mondattal formázom.
2011. nov. 28. 13:28
1/8 anonim válasza:
Valami konkrétabbat nem mondanál, hogy mire gondolsz pontosan? Mit nem csinálsz jól véleményed szerint? Miben látod ezt a gyereken megnyilvánulni? Szerintem ebből kéne kiindulni.
Mert általánosságban azt a választ lehet adni, hogy szeretet, elfogadás, biztonság, bizonyos korlátok (kapaszkodók) kellenek a gyerekeknek. Csak hát mindezeket millió féleképpen lehet közvetíteni a gyerek felé, szóval nincsen mindnekire érvényes recept...
2011. nov. 28. 13:37
2/8 A kérdező kommentje:
Sajnos nem vagyok túl türelmes típus, se vele, se mással. Vannak szabályok, ami azt illeti elég sok, szigorúnak vagyok mondható. Úgy érzem nagyon beszabályzom, de mikor próbálok lazítani akkor meg nem bírok vele. Igényli, de nem olyan mértékben mint egy átlag kisgyerek, h vele legyek, fizikai kontaktust. Soha nem voltam egy felkapkodós típus, meg jaj egy karc rohanjunk kórházba, most úgy érzem nem is fordul hozzám ha baj van, nem bízna bennem!?!?!
2011. nov. 28. 13:43
3/8 A kérdező kommentje:
Nagyon durva, verekedős volt (ez az utóbbi pár hónapban lecsitult szerencsére kicsit). Uralkodni akar mindenkin (... ezt látja tőlem, szörnyű tulajdonságom :()
2011. nov. 28. 13:44
4/8 anonim válasza:
Akkor először neked kell változni és nem uralkodni mindenkin.
Szeretet, sok ölelés,puszi, összetartó szülők, és a gyereket kellő távolságra engedni.
2011. nov. 28. 14:01
5/8 anonim válasza:
Szerető, megértő, türelmes, törődő szülők.
2011. nov. 28. 14:34
6/8 anonim válasza:
Ezt a kérdést számtalanszor felteszem magamnak hogyan tudnék magabiztos önbizalommal rendelkező gyereket nevelni hogy ne legyen olyan mint én akinek semmi önbizalma +állandóan idegbeteg.És sajnos rá kell jönnöm annyira hajtom ezt hogy ezzel rontom el.Nagyon nehéz úgy magabiztos gyereket nevelni hogy közben anya sincs teljesen tisztában magával.Amúgy az én lányom viselkedésében is ugyanazok vannak jelen mint nálatok
2011. nov. 28. 14:40
7/8 anonim válasza:
Saját magunk formázása az elsődleges lépés. Mikor beláttad a hibáid és elkezdesz tenni ellenük, ugy fog a gyerek pozitiv irányba alakulni.
2011. nov. 28. 14:43
8/8 anonim válasza:
A gyerek tükröt tart eléd. Te vagy a példaképe.
Ha azt látja otthon, hogy az anya/apja egy tutyimutyi, tróger, akkor ő is olyan lesz, mivel ezt a példát látja.
Ha egy magabiztos, határozott, erős szülőt lát példaként, akkor nagy valószínűséggel ő is olyan lesz.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!