Akiknél szenvedés a körömvágás: mikor lett jobb és mitől?
A mi fiunk lassan 2 éves lesz, de még álmában sem tudtuk neki eddig levágni :D
Elmagyarázzuk neki a dolgot, miközben határozottan megfogjuk a kezét és egy kis nyisszantás. Ezután megdicsérjük. Nagy nehezen, de sikerül a fáradozásunk.
Mindig ketten csináljuk a férjemmel, mert így eredményes.
Nekem 19 hónapos a kisfiam, és eddig én is csak álmában tudtam levágni, mert ha csak közelítettem felé az ollóval, már hadonászott, és ki akarta venni a kezemből.
Egyik nap - az esélytelenek nyugalmával - elővettem az ollót, és legnagyobb csodálkozásomra (szopi közben) jámboran hagyta, hogy levágjam neki. Én csodálkoztam a legjobban, azóta ma még egyszer kipróbáltam, és megint hagyta :).
Szerintem vágd neki álmában, egyszer majd megérik rá és engedni fogja.
Nekem is ismerős mikor nem tudtam neki álmában sem levágni, és jó nagy kapa körmei voltak.
Mindig a gyerek előtt vágtam a körmeimet. Gyakrabban is, mint kellett volna, hogy lássa, hogy ez természetes dolog. Egy idő után mondta, hogy ő is akarja. Persze egy ujjat hagyott, aztán lassan hagyta az összeset. Volt, hogy naponta egyet vágtam:) Mostanában bekapcsolom a babatévét, vagy reklámot (két perc az egész) én meg sietek, ahogy tudok. Ha egyik nap nem hagyja, majd másnap, amikor olyan a hangulata. Van, hogy egyszerre csak az egyik kezéről tudom, akkor másnap a másikat. Apa mindig megdícséri, milyen szépek lettek a körmei, szóval mindent bevetünk, amit tudunk, de legalább már nem kell lefogni, nem szenvedünk vele. Elértük, hogy lazán veszi, ahogy látja tőlem is.
Ja, és álmában sosem hagyta, mindig elrántotta a lábát.
17 hós.
Bekapcsolom a BOgyó és babócát, az ülembe ül és közben vágom le a kezéről. Már ő adja oda az ollósdobozt ilyenkor a kezembe :-)
A lábáról nehezebb, mert azt nem hagyja a BOgyó és babóca közben. Azt úgy csinálom hogy a pelenkázóasztalon fekszik, adok neki szép új érdekes tárgyakat a kezébe és közben megpróbálom a lábáról a körmét vágni. Elég nehéz, mert néha rúgdos, uh nagyon kell figyelnem. A lábáról ritkábban vágom mint a kezéről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!