Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Van olyan anyuka akinek két...

Van olyan anyuka akinek két kicsivel nem "szenvedés" a mindennapok?

Figyelt kérdés

Akárhogy próbálom egyszerűen nem sikerül hogy jó legyen. A kicsi álandóan szopizna, sokat sír eddig a hasfájás most a fogzás miatt, alig van el ha leteszem, nagyon igényli hogy foglalkozzak vele, csak rövideket alszik a nagy sokszor felébreszti a nagy a kiabálásaival zárt ajtókon keresztül is. A nagy álandóan figyelmet akar meg játszani de csak rövideket tudok vele legtöbbször fél figyelemmel, sokszor ő is képtelen koncentrálni, és csak megy az ide oda ugrálás, összevisszaság. És akkor nem beszéltem a házimunkáról amit akkor tudnék ha a kicsi alszik de olyankor a nagyal kellene inkább valamit... a magam igényeit meg totál félre tettem. Nem tudom hogy csináljam hogy ne csak túléljük a napokat hanem értelmük is legyen... úgy tűnik lehetetlen. Segitségem csak 1 nagyszülő de sokszor ő se ér rá és a nagy nem nagyon akar vele elmenni, nélkülünk sehova nem akar menni, nehezen barátkozik csak azzal a 2-3 gyerekkel szeret játszani akiket kicsi kora óta ismer.. Nemtudom mi lesz így az ovival amit nemsokára szeretnénk kipróbálni, nemtudom segíte-e vagy traumát okozna. Most meg jön a rosszidő...

3 éves nagy 4 a kicsi

2012. okt. 28. 10:51
 1/5 anonim ***** válasza:
72%

Már az elejétől igyekeztem minél önállóbbra nevelni a kicsiket (koruknak megfelelően). Nem kapkodtam fel őket mindenért, illetve nem álltam folyamatosan rendelkezésre. Korán közösségbe kerültek, sokat vannak emberek között.

Hogy emiatt, vagy simán csak szerencsés vagyok, de rengeteg időm jut mellettük másra is, illetve nagyon jól elvannak szinte bárkivel, még egymással is csendben eljátszanak. (Néha azért nézek rájuk, mert gyanús a csend)

2012. okt. 28. 10:55
 2/5 anonim ***** válasza:
Amíg a nagy nem lesz ovis, addig ez lesz. Szerintem vidd oviba mindenképpen, ha van hely. Nálunk 20 hó a korkül, hát bolondokháza van többnyire. Mióta a nagy ovis, kisimultak az idegeim valamennyire. Ő csak 3,5 évesen ment oviba, de így is megérte :)
2012. okt. 28. 11:04
 3/5 anonim ***** válasza:
Nálunk is ez volt kedves kérdező!17 hónap van közöttük.Nem tudtam a napirendjüket összehangolni,a kicsit állandóan felébresztette a nagyobb.Felváltva aludtak ,ettek.Ha az egyik élvezte hogy kint vagyunk a másik biztos ki akart menni.Most a nagyobb 3,5 éves oviba jár.Nagyon jót tett neki szerintem már unta a fejünket itthon:)Így a kicsi nyugodtan tud aludni most csak kettesben vagyunk napközben ennyi már neki is jár.Hidd el jobb lesz ha oviba megy.Csak ne hagyd hogy az óvónők rád dumálják hogy vidd haza délben mert nagyon rossz a kicsivel egy délelőtt kétszer megjárni az óvodát.
2012. okt. 28. 11:04
 4/5 anonim ***** válasza:

én szenvedek is és élvezem is. Nem tudom azt mondani hogy szuper jó, és rengetegszer kívánok segítséget de nekem csak a férjem van.

Külföldön élek, habár a férjem ide valósi, de a szülei 500 km-re laknak. Itt nincs senkink sem. Van pár anyuka akivel megismerkedtem, néhány magyar is, velük járunk össze.

2 éves a kislányom 4 hós a még kisebbem.

Megpróbálom a napjainkat össze hangolni. Megpróbálok kitalálni programokat. Járunk tornázni és magyarkörbe heti 1-1 alkalommal. Apuka 18 órakkor ér haza este ekkor sokat segít és hétvégén is rengeteget segít.

Próbáltam háztartásbeli segítséget keresni, de hiába adtam fel többször hirdetést egyetlen egy nö jelentkezett 15 €-t amit én túl soknak találtam. De mindenhol csak keresnek segítséget sehol nem ajánkoznak.

Nekem nincs egyetlen nagyszülö sem, senki. Tényleg egyedül vagyok, egyedül viszem orvoshoz öket, egyedül megyek pl holnap útlevelet csináltatni, mindenhova. Nekem a nagy iszonyat hisztis. A szoptatás azért is ment nehezen mert a nagy végig hísztizte míg óránként szoptattam, már utálta, így szép lassan lemondtam róla. Most már a kicsi 4-5x eszik egy nap, és így könnyebb mindenkinek. a nagy napi 1-2x néz tv-t, a kicsi születése elött ez a heti alkalmak voltak.

Magamra nekem is nehezen marad idö. de ha van akkor gyorsan mindent megcsinálok. én egy egész házat tartok rendben, kerttel együtt.

pénzünk lenne magán bölcsire is, de hiába hívtam fel a magánbölcsik szervezetét nincs egyetlen szabad hely sem a közelben (családi napközi), államiba meg csak dolgozó anyukák gyerekeit veszik fel.

jövöre ovoda, akkor sokkal jobb lesz.

a kicsi félórákat alszik, de ez nem zavar.

én mindig arra gondolok, hogy van akinek ennél rosszabb.

2012. okt. 28. 11:34
 5/5 anonim ***** válasza:
Off, bocsi, csak engem is pont érint a kérdés, mintha én tettem volna fel... Ha majd lesznek fentieken kívül új ötletek, megosztom!
2012. okt. 28. 12:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!