Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Érdemes így megszigorodnom 22...

Érdemes így megszigorodnom 22 hónapos nagyon válogatós kislányomnál?

Figyelt kérdés

Alig eszik meg pár fajta főtt ételt: húsleves (zöldséggel, csigatésztával, belecsempészve nagyon pici húsfalatokat), rizs borsóval és kukoricával, halrudacska, mákos tészta, köménymagos tojásleves, zöldségleves. Semmi egyéb tészta, semmi hús magában, semmi más köret. Eszik mondjuk elég sok gyümölcsöt.

Elegem van, hogy mi is mindig ezeket esszük, a 4 hónapos tesója mellett nincs időm kétfélét főzni.

Most töltött cukkinit csináltam, volt benne rizs és kukorica is, hátha így... Kiköpte... (Sokszor meg sem kóstolja.) Elküldtem akkor aludni, ment is szó nélkül, ebéd nélkül.

Van, aki "megnevelte" a válogatós gyerekét úgy, hogy több alkalommal is ugyanazt kínálta, míg legalább valamennyit meg nem evett belőle?

A reggeli és vacsora is problémás, mert a kenyeret csak csupaszon eszi meg, semmi felvágott, semmi sajt, virsli, tojás is csak az említett levesből megy. Eszik ilyenkor joghurtot, Abonett kenyeret, tejbegrízt, zabkását, vacsira déli maradékot, ilyesmit, ezen még felül is emelkedem, de az ebéd már nagyon idegesít.

Érdemes megpróbálnom?

2013. jún. 22. 12:21
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Én hasonlóan válogatós voltam, mint a kislányod. Anyukámék egyszer megpróbálták, hogy csak azt adják nekem enni, ami van, mást nem. Miután több, mint egy napig nem ettem semmit, feladták :D Szerencsére, ahogy nőttem, ez változott, nem mondom, még mindig válogatós vagyok, de már sokkal jobb a helyzet. Ahogy leírtad, a kislányod azért elég sok mindent megeszik. Szerintem adj neki minél több gyümölcsöt, és ha valami olyan van, amit ő nem szeret, dobj be pl. halrudacskát a sütőbe, az pár perc alatt megsül, így ő sem marad éhen. A válogatós gyerekek többségénél nem válik be az "éheztetés", csak még rosszabb lesz a helyzet tőle...
2013. jún. 22. 12:28
 2/7 anonim válasza:
Nem tehetsz ellene ha nem éhes, bár nem azt mondom hogy hagyd annyiban..Ha gyümölcsöt eszik az jó, csinálj olyat amit szeret és kérdezd meg tőle mit enne (bár nem hiszem hogy tud beszélni).
2013. jún. 22. 12:31
 3/7 anonim ***** válasza:
Nálunk anyu mindig azt mondta, hogy egy kicsit kell belőle enni, akkor is, ha nem szeretjük. Pedig 4-en 4 félét szerettünk enni, csak hát ki bírta volna azt főzéssel! Felnőtt korunkra nem lettünk válogatósak, bár mindenevők sem.
2013. jún. 22. 12:31
 4/7 A kérdező kommentje:
Ha megkérdezem, mit enne, akkor a válasz mindig a "rizs, kukorica". Tudom, hogy nagyon jó, hogy rengeteg gyümölcsöt eszik, és abban is biztos vagyok, hogy felnőtt korára bővül a repertoár, de nekem most elég nehéz mindig pár félét főzni, vagy épp azt elviselni, hogy meg sem kóstolja, max. érzelmi zsarolás után 1 kanállal. Már arra is gondoltam, hogy magunknak rendelek ebédet valamelyik környékbeli cégtől, neki meg megfőzöm a szokásos pár félét, de azt meg nem győznénk pénzzel.
2013. jún. 22. 12:36
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Az én fiam onnantól hogy nem pépeket kap, hanem "darabos" kaját, azóta nem eszik húst. Pépesítve még megette baba korában, de utána nem. Kiköpte, öklendezett tőle. Most már 6 éves, a rántott hús az egyetlen amit megeszik azt is max egy héten egyszer. A gyerekorvost kérdeztem, azt mondta ha eszik elég tejterméket, tojást akkor nem baj ha csak ennyi husit eszik. Egy darabig küzdöttem vele, de volt hogy az lett a vége miután bele erőltettem, hogy hányt. Így feladtam, most már nem erőltetek semmit, azt és annyit eszik amennyi jól esik, minek kínozzam. Szerintem főzz egy héten 1-2 alkalommal neki, és fagyaszd le (húslevest pl) vagy főzz 2 napra, és akkor nem kell minden nap kétfélét főzni.
2013. jún. 22. 13:05
 6/7 anonim ***** válasza:
hasonlo problemakkal kuzdunk mi is, amire en rajottem, hogy ha ujat fozok, akkor azt tobbszor is meg kell csinalnom, mire elfogadja. Muszaj ugy talalnom, hogy latvanyos legyen. Es a legjobb, ha fozes kozben kostoltatom vele is, igy mire elkeszul mar ismert izt eszik. De nem kap mast, probalok ugy fozni, hogy az ismert melle ujat fozok, pl. ismert leves melle, ujfele husit, ha nem kostolja meg ehet levest vagy mehet aludni. Ehen nem fog halni, majd eszik uzsira tobbet.
2013. jún. 22. 13:40
 7/7 anonim ***** válasza:

Ezel vigyázni kell mert lehet hogy ilyen marad sajna középsö fiam szörnyen válogatos maradt,csirke falatok csirke mell csikok bundázva ,gyümölcs minden mennyiségben ,sajtos tészta,mákos tészta,joghurtok,sonka,párizsi,zala felvágott ,virsli,tojás főzve ,hallrudacskák ennyi amit megesszik ,az iskolában sem esszik jobban max megkostolja de ott van olyan amit itthon nem esszik meg .

Kislányom pont az ellentéte mindent megeszik de a gyümölcsökböl csak alma,banánt esszi meg ez idáig .

2013. jún. 22. 13:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!