Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Segítség, hogyan szoktassam...

Segítség, hogyan szoktassam vissza az ízekre? S hogy legalább kostolja meg az ételt!?

Figyelt kérdés
Segítségre lenne szükségem.fiam 26 hós s már nagyon aggasztó amit művel az evéssel, már régóta probálok megoldást találni, védőnő,háziorvos,barátok,hogy mit csináljak de nagyon senki nem találkozott még ilyennel,s nem tudtak mondani semmit.Problémám: másfél éves koráig semmi baj nem volt,minden evő volt,bármit adtam neki megkosolta,megette,aztán szinte egyik napról másikra,elkezdett nagyon durván válogatni, s semmit nem enni,kanállal sem, s kézzel sem.Csak cumisüvegből,tejpépeket,tápszereket,hiába probáltam már a kedvenceket adni,nem fogadta el csak orditott etetőszékbe.S igy kezdödött.hiába probáltam nem kellett neki semmi.Tudom,hogy én hibám is hiszen hagytam a hisztijének, s miattam fajult el idáig dolog,de most kérnék segitséget, ha lehet s nem önző kérés,olyan anyukáktól akik voltak hasonló hejzetben,vagy van ötlete,mert leszúrás most jelenleg nem hiányzik.Szeretném valahogy visszaszoktatni izekre,hogy egyen valami emberi dolgokat is mert félek,baj lesz ebből,nem tudom már elfogadni,hogy kinővi,meg rosszevő de majd változik, vagy h ne agodjak,mert jól néz ki gyerek.Most annyit sikerült már h elül székbe s pépet eszi egyedül,de ha pl. kiflit csak megvajazom már nem kell neki,mondták már h tegyem elé kaját ha nem eszi meg,ne adjak helyette mást,s pár nap mulva ugyis éhes lesz s eszik,de ezt még szivem vhogy nem engedte megtenni.Csak szeretném,hogy egészséges legyen,s egyen normálisan, hátha ki tudom javitani a hibáimmal.Bocsánat kicsit hosszúra sikerült, még igyis sokminden maradt,de lényeget probáltam inkább leirni.Előre is köszönöm.

2013. márc. 18. 17:43
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

"csak" annyi a gond a pépekkel hogy édes,és ehhez van hozzászokva.Mi lenne ha a főzeléket édesebbre csinálnád,és egyre kevesebb cukrot tennél bele,majd elhagynád,hogy normális ízeket is elfogadjon?

Én ezt próbálnám ki,abbol gondolva hogy a pépeket írtad.

Vagy ha nem ez a gond,akkor lehet hogy aszilárd dolgokkal van gondja?nem voltatok esetleg gasztron?

2013. márc. 18. 18:01
 2/6 A kérdező kommentje:
köszönöm,hálisten szilárd dolgokkal nincs baj, mert imádja, sült krumplit, bundást, brassóit, csak egyszer kap pépet, tízóraira, megeszi a sima kiflit, péksüteményt. Én is gondoltam, hogy édes dolgokkal van probléma,de valószinü ez is én hibám, hogy ha elé teszek vmi ujat amit nem ismer, meg sem kostolja csak sir, probálok türelmes lenni,de hisztizik,vagy csúszik ki székből.De nagyon köszönöm teszek probát vele.
2013. márc. 18. 18:15
 3/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Tudom, hogy ez sem jó, de nem próbáltad, hogy elé teszed az ennivalóját és közben bekapcsolod neki a minimaxot vagy valami mesét amit szeret?

Amúgy az én Kisfiam is volt így, nem ennyire durván, de sokat harcoltunk. Amikor nem akarta megkóstolni a natúr joghurtot (holott szereti!!!) én egy kiskanállal összekentem a száját és lenyalta róla, akkor lepődött meg, hogy jé ez joghurt...

Sokszor meg szaladgáltam utána fél délután egy cikk naranccsal, egyszer ilyen egyszer olyan, de mivel az enyém is jól néz ki és a tápszert megissza reggel-este, valamint kap multivitamint is, ha egy-egy nap nem nagyon eszik nem esek még kétségbe :)

2013. márc. 18. 20:18
 4/6 anonim ***** válasza:
A szájbekenést én is csináltam, amikor meg sem kóstolta csak sírt. Meg mikor sírás közben kinyitotta a száját, beleraktam egy kanállal és megízlelés után már ette is, bár ő mindent eszik, csak mikor jön a foga, akkor nem akar enni napokig. De ez a szájbekenés mindig bejön. Meg azt is szoktam, ha nem akar enni, hogy valami nagyon érdekes témáról kezdek el beszélni, ami aznap történt vele, vagy olyan dolgokról amit szeret. Akkor már nem is az ennivalón van az esze, és akkor elkezdem adagolni neki és tátogat rendesen, mert arra figyel, amit mesélek neki!
2013. márc. 19. 11:14
 5/6 A kérdező kommentje:

De jó olvasni ezeket:)) a szájbekenést és orditás közbeni belelapátolást én is csinálom,mert tényleg soxor meglátja és már ordít,pedig tudom szereti. Tv szokott menni,ha nem kanalas evés van, hanem pl bundás vagy ilyesmi,ami tovább tart,mert különben nem ül meg pár percnél tovább.Állandóan dóga van:))

Sajnos fogzás nálunk is nagyon nehézkes, eléggé problémás fogzásunk volt, ezért is evett késön szilárdabbat,mert vérömlenyeken keresztül jött foga, hatalmas dzsihádok voltak....mostmár könnyebben viseli ezeket a hátsó rágókat,ugyhogy már nem engedek hisztinek,akkor is rágni kell.S akkor van hogy ő sem eszik inkább egész nap!

Volt olyan időszak, hogy kádba probáltuk, s rövid ideig ott megette főzeléket:))már csak ezen forog agyam,mit hogy:))

Igaz még kicsit odébb van ovi,de ott enni kell!

Most ebédnél is kiválogatta kruplit,abból evett, zöldségfasirtot szájához tette,s már adta is vissza, utána már krumpli se kellett....

Mivel ő még nem beszél,sajnos még igazából megérteni se tudom mi a baj.

2013. márc. 19. 11:45
 6/6 anonim ***** válasza:

Szerintem a tv a legroszabb ötlet.nemrég volt kérdés hogy mit csináljon az anyuka mert a gyerek csak tv elött hajlandó enni.ez nem vezet jóra sztem.

A visítás közepén a szájába dugott ételröl meg az fog benne maradni hogy ha valami nem jo,és sir,akkor "megtömik".

Én inkább ahogy elsőként irtam,visszaszoktatnám a normál izekre,és evésnél enném közben a saját ebédemet,jóízűen,hátha megkívánja,és ha kér,akkor persze adni neki kóstolót.

2013. márc. 19. 16:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!