Normális az ilyen orvos?
2,5 éves lányom tegnap belázasodott 39 volt a láza, szerencsére lement neki. Bár éjszaka elég rosszul aludt.
Semmi más tünete nincs, reggel elmentünk a boltba,mire hazaértünk már 38,5 volt, kapott Nurfonet,majd fél11kor rovoshoz mentünk:( Annian voltak,hogy enm fértünk be a rendelőbe, mire hazaértem vele kb 10 perc már megint 39 volt a láza. Fél1kor végre bejutottunk az orvoshoz, semmit nem talált nála, a torka is rendben, nem köhög. Annyit mondott,hogy a meleg miatt nehezen megy le a láza, hűtőfürdővagy állot vizes törölközőbe csavarjam be. Ami majd szépne lehúzza,mert hogy a gyógyszerek ilyen esetben úgysem hatnak.
És a biztonsgá kedvéért írt fel antibiotikumot: amoxicillin-t.
Most én vagyok az értetlen?? De ha semmi baja-oké ő az orvos-minek neki antibogyó????
Beadnátok???
Itt egy konkrét esetről van szó! Te eü-i dolgozóként magadra vetted, és sértegetted a válaszolókat! Eü- i dolgozóként tudhatnád, hogy miért káros az indikáció nélküli antibiotikum felírás. A kérdező nem csapkodta az asztalt, hogy adjanak a gyerekének gyógyszert.
Úgyhogy leszállhatnál a magas lórol, mert ha téged attrocitásokmérnek a munkahelyeden, arról mi nem tehetünk!
Szerintem én evvel le is zárom ezt az eszmecserét...
Értelmetlen. Akárcsak a belémkötő, nagyonönérzetes, hőbörgően "namajdénmegmondomneki" vitában élvezkedő okostojás, aki nem bírja ki primitív személyeskedés nélkül.
Engem ez a szint már innentől nem érdekel.
Egyébként a válaszaimmal SENKIT nem sértegettem. Aki ezt mégis úgy érzi, annak talán az inge volt, amit magára vett...
Egyébként tetszik ez a "mi" és "te" helyzetfelépítésed. Kellett már nagyon valaki, akivel veszekedni lehet, ugye?
Végre egy férfi is idedugta a képét, és bele mert szólni a "ti" dolgotokba, ráadásul más a véleménye is...
Köszönöm mindenkinek a véleményét, végül kellett az antib. mert 40 fokos láza lett keddre és köhög is :(
Egyébként ki nem állhatom az antib., főleg amikor értelmetlenül adják. Én nem általánosítok, de sajna a mi dokink rögtön ezzel indít :(
És nem vagyok az a fajta szülő, akkor kiharcolja agyógyszert
Tehát akkor csak kellett az antibiotikum amit itt a többség még véletlenül sem adna be,mert minek az!
A kedves férfi hozzá szólónak igaza van!
Jobbulást a kislányodnak!!!!!!!!!!!!!!!
"Egyébként, 50%-ban még igaza is van az orvosnak, ugyanis sok esetben folytatódik egy vírusos megbetegedés egy bakteriális felülfertőződéssel, amit egy antibiotikum eredményesen elfojthat már csírájában. "
Akkor erről ennyit...
Köszönöm Ibolyának a nyílt "támogatást", jó látni, hogy vannak rajtam kívül is fekete bárányok a birkanyájban...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!