Normális az ilyen orvos?
2,5 éves lányom tegnap belázasodott 39 volt a láza, szerencsére lement neki. Bár éjszaka elég rosszul aludt.
Semmi más tünete nincs, reggel elmentünk a boltba,mire hazaértünk már 38,5 volt, kapott Nurfonet,majd fél11kor rovoshoz mentünk:( Annian voltak,hogy enm fértünk be a rendelőbe, mire hazaértem vele kb 10 perc már megint 39 volt a láza. Fél1kor végre bejutottunk az orvoshoz, semmit nem talált nála, a torka is rendben, nem köhög. Annyit mondott,hogy a meleg miatt nehezen megy le a láza, hűtőfürdővagy állot vizes törölközőbe csavarjam be. Ami majd szépne lehúzza,mert hogy a gyógyszerek ilyen esetben úgysem hatnak.
És a biztonsgá kedvéért írt fel antibiotikumot: amoxicillin-t.
Most én vagyok az értetlen?? De ha semmi baja-oké ő az orvos-minek neki antibogyó????
Beadnátok???
És mire írta fel az antibiotikumot??? Torokgyulladásra? Fülgyulladásra? Húgyúti fertőzésre? Vagy ki tudja???
Nem adnám be neki, pláne úgy, hogy semmilyen gyulladást nem látott. Maximum ha marad a láz még pár napig, akkor elvinném egy másik dokihoz, vagy az ügyeletre hogy most akkor mi lehet.
Az én 1,5 évesem is 3 napig lázas volt, nála sem látott semmit a doki. Aztán ahogy jött a láz, úgy el is múlt. Na, nem mondom, az a 3 nap kicsit húzós volt, de átvészeltük. :-)
Én nem adnám be! 3 nap láz után mennék újra orvoshoz, hogy újra vizsgalja meg, ha nem talál semmit, legalább vérvétel.
Persze, ha nem tudod levinni a lazát, akkor nyilván orvos vagy ügyelet.
De tényleg mire föl kapjon antibiotikumot?,
Az ilyen magas láz általában baktériumfertőzésre utal. Az, hogy a torka rendben van, nem jelenti, hogy máshol nem lehet gyulladás.Az én kislányomnak ilyenkor arcüreg- és középfül-gyulladása szokott lenni. Én elvinném fül-orr gégészhez.
Az antibiotikumot pedig biztosan nem véletlenül írta fel, én beadnám.
Köszönöm mindenkinek!!
Azt mondta rendben van, arra számított mikor elmondtam a tüneteket,hogy nagyon piros lesz a torka, de semmi!!
MEgkérdezte mikor és milyen antibiotikumot kapott már, és mivel régen ősszel, ezért a biztonság kedvéért ír fel.
De azt tudni kell róla,hogy beviszem a gyereket,hogy folyik az orra semmi más tünete nincs, akkor is antibiotikum az első.
Most próbálunk másik gyerekorvos után kutakodni, aki nem rögötn ezzel indít:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!