Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Normális az ilyen orvos?

Normális az ilyen orvos?

Figyelt kérdés

2,5 éves lányom tegnap belázasodott 39 volt a láza, szerencsére lement neki. Bár éjszaka elég rosszul aludt.

Semmi más tünete nincs, reggel elmentünk a boltba,mire hazaértünk már 38,5 volt, kapott Nurfonet,majd fél11kor rovoshoz mentünk:( Annian voltak,hogy enm fértünk be a rendelőbe, mire hazaértem vele kb 10 perc már megint 39 volt a láza. Fél1kor végre bejutottunk az orvoshoz, semmit nem talált nála, a torka is rendben, nem köhög. Annyit mondott,hogy a meleg miatt nehezen megy le a láza, hűtőfürdővagy állot vizes törölközőbe csavarjam be. Ami majd szépne lehúzza,mert hogy a gyógyszerek ilyen esetben úgysem hatnak.

És a biztonsgá kedvéért írt fel antibiotikumot: amoxicillin-t.

Most én vagyok az értetlen?? De ha semmi baja-oké ő az orvos-minek neki antibogyó????

Beadnátok???

2013. jún. 17. 13:46
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
40%
Igen,mindenképp beadnám,mert valószínűleg valamilyen baktérium van nála,attól megy a láza.Attól hogy a torka nem piros még valahol másol lehet nála gyulladás.
2013. jún. 17. 13:53
 2/29 anonim ***** válasza:
65%

És mire írta fel az antibiotikumot??? Torokgyulladásra? Fülgyulladásra? Húgyúti fertőzésre? Vagy ki tudja???

Nem adnám be neki, pláne úgy, hogy semmilyen gyulladást nem látott. Maximum ha marad a láz még pár napig, akkor elvinném egy másik dokihoz, vagy az ügyeletre hogy most akkor mi lehet.

Az én 1,5 évesem is 3 napig lázas volt, nála sem látott semmit a doki. Aztán ahogy jött a láz, úgy el is múlt. Na, nem mondom, az a 3 nap kicsit húzós volt, de átvészeltük. :-)

2013. jún. 17. 13:54
 3/29 anonim ***** válasza:
52%

Én nem adnám be! 3 nap láz után mennék újra orvoshoz, hogy újra vizsgalja meg, ha nem talál semmit, legalább vérvétel.

Persze, ha nem tudod levinni a lazát, akkor nyilván orvos vagy ügyelet.

De tényleg mire föl kapjon antibiotikumot?,

2013. jún. 17. 13:55
 4/29 anonim ***** válasza:
78%
És mi van ha nem baktérium, hanem vírusos eredetű a betegség? Akkor mit sem ér az antibogyó!
2013. jún. 17. 13:55
 5/29 anonim ***** válasza:
75%
Én mindig az orvosra hallgatok és nem az interneten névtelenül írogató akárkikre.
2013. jún. 17. 13:56
 6/29 anonim ***** válasza:
75%
Most vagyunk túl 3-4 napig tartó lázas állapoton. Semmi más baja nem volt. Nem kaptunk antibiotikumot, a lázát próbáltuk levinni.
2013. jún. 17. 13:58
 7/29 anonim ***** válasza:
67%
Az en fiamnak tavaly ilyenkor volt 3 napos laza....es nagyon nehezen ment le tenyleg(akkor is ilyen dög meleg volt).Kapta a lazcsillapitot, bent tarottam a lakasban+ hütöfürdo.En nem adnam be, ha maga az orvos nem talalt semmit nala....bar az mas kerdes, hogy miert irta fel.
2013. jún. 17. 13:59
 8/29 anonim ***** válasza:
60%

Az ilyen magas láz általában baktériumfertőzésre utal. Az, hogy a torka rendben van, nem jelenti, hogy máshol nem lehet gyulladás.Az én kislányomnak ilyenkor arcüreg- és középfül-gyulladása szokott lenni. Én elvinném fül-orr gégészhez.

Az antibiotikumot pedig biztosan nem véletlenül írta fel, én beadnám.

2013. jún. 17. 13:59
 9/29 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek!!

Azt mondta rendben van, arra számított mikor elmondtam a tüneteket,hogy nagyon piros lesz a torka, de semmi!!

MEgkérdezte mikor és milyen antibiotikumot kapott már, és mivel régen ősszel, ezért a biztonság kedvéért ír fel.

De azt tudni kell róla,hogy beviszem a gyereket,hogy folyik az orra semmi más tünete nincs, akkor is antibiotikum az első.

Most próbálunk másik gyerekorvos után kutakodni, aki nem rögötn ezzel indít:(

2013. jún. 17. 14:04
 10/29 anonim ***** válasza:
45%
Antibiotikumot felírni úgy, hogy nem tudja, hogy hol van a gyulladás? Vírus is okozhat lázat. Az ilyen orvosok miatt vannak AB rezisztens bacik. Lelkiismeretes orvos nem ír fel a "biztonság kedvéért" AB-t!
2013. jún. 17. 14:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!