Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek fontosak a vedoolt...

Szerintetek fontosak a vedooltasok?

Figyelt kérdés
egyik ismerosom bevette a fejebe h nem kell az,foloslegeges,igy most en is elgondolkodom rajta,nemtudom mit csinaljak,de inkabb en vedoolta parti vagyok,csak most megis elgondolkodom,ti hogy vagytok vele?
2013. jún. 17. 10:19
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
87%
Igen, nekem nagyon fontosak, de van akinek nem. Nem vagyunk egyformák és sajnos ebben a témában elég nagy viták szoktak kialakulni.
2013. jún. 17. 10:21
 2/12 anonim ***** válasza:
17%
Mivel kötelező, sok esély nincs kikerülni. Választhatóakat egyet sem adattam be, és a kötelezők közül sem adatnám be MINDET. Van ami ellen fontosnak tartom, de van jó pár, ami SZERINTEM felesleges. (Viszont az első mondatom fedezi, tenni nem tudok ellene)
2013. jún. 17. 10:25
 3/12 anonim ***** válasza:
83%
Persze, hogy fontos nem véletlenül nem hallnak meg ma gyerekek pl tüdőgyulladásba ami 60-70 évvel ezelőtt sajnos mindennapos volt.
2013. jún. 17. 10:26
 4/12 anonim ***** válasza:
84%

Szerintem nagyon fontos. Talán az ismerősöd azért gondolja úgy, hogy felesleges, mert kb. egész európa körbe van oltva, így kicsi az esély arra, hogy valaki fertőződjön. Talán ha látott volna közelről olyan betegségeket amik ellen ma már van oltóanyag, nem ez lenne a véleménye.

Tisztában vagyok vele, hogy a védőoltásoknak van kockázata, de úgy gondolom, hogy a betegségeknek nagyobb. Szóval egy percig nem volt kérdés, hogy beadatom-e. A Rota maradt ki, egyrészt az ára miatt, másrészt pedig azért, mert amúgy nem volt, aki hazahozza ezt a vírust. Soha nem követte még láz sem az oltásokat nálunk.

2013. jún. 17. 10:35
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Európa kis betűvel :) Szóval Európa, na.
2013. jún. 17. 10:35
 6/12 anonim ***** válasza:
89%

A kötelező védőoltások fontosak, nagyon sok betegség szinte el is tűnt, mióta kötelező védőoltások vannak.

Én nem örülnék neki, ha a gyerekem elkapná a torokgyíkot, szamárköhögést, a járványos gyermekbénulást vagy a TBC-t, a kanyarót, a mumpszt, rózsahimlő bár nem veszélyes, de kötelező ellene az oltás, ezzel is megakadályozva, hogy esetleg bárki megfertőzzön egy terhes nőt, ami végzetes lehet a magzatra.

Bárányhimlő ellen nem tartom olyan fontosnak az oltást, szerintem jobb is, ha elkapják a gyerekek még gyerekkorban és nem is véd 100%-ban az oltás, csak gyengébb lefolyású lehet a betegség, ez nem is kötelező, de inkább gyerekként fertőzödjünk meg mint felnőttként.

Az agyhártyagyulladás C elleni választható oltást fontosnak tartom, nagyon alattomos betegség, gyorsan gyilkol és egyre többször jelent meg az évek alatt ez a fajta C típus.

Kullancs encephalytis-t is érdemes beadatni, bár sajnos a Lyme-kor ellen nem véd.

A Hepatitis elleni oltás is fontos szerintem. Én oltáspárti vagyok, gyerekeimnek semmi bajuk nem lett az oltástól, max. egy kis hőemelkedés, ami ilyenkor természetes. Ugye teljesen egyértelmű és nagyon fontos, hogy csak 100%-ban egészséges ember oltható!

2013. jún. 17. 10:41
 7/12 A kérdező kommentje:
akkor,jo,megnyugodtam!!!!csak rossz evo a kisfiam,es azt mondta az ismerosom nem gondolom h,azert ilyen rossz evo mert,megkapta ezeket a vedooltasokat...
2013. jún. 17. 10:53
 8/12 anonim ***** válasza:
60%
Igen fontosak, nem véletlenül vannak.
2013. jún. 17. 10:54
 9/12 anonim ***** válasza:
80%
Igen. Életeket mentenek meg. Népszerűek az összeesküvés elméletek (főleg magyar fejekben), de ha megnézzük, hány gyerek halt meg a védőoltások előtt fertőző betegségekben és ma hogy állunk ugyanezzel, látszik, hogy van értelme! Nem is kevés! Soha nem kockáztatnék azzal, hogy nem adatom be neki!
2013. jún. 17. 11:05
 10/12 anonim ***** válasza:
74%
1-es vagyok. A fiam az összes oltást megkapta és nagyon jó evő. Nem értem, hogy az étvágy és az oltások hogyan is függenek össze.
2013. jún. 17. 11:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!