Anyukák! Nektek milyen tulajdonságok fontosak egy bölcsődei gondozónőnél?
Nekem ez a tapasztalatom:
Mikor bementünk megnézni az egyik bölcsit, a gondozónő egyből leguggolt a lányomhoz, és halkan kérdezgette, hogy hogy hívják, kedvesen beszélt vele. Lányom szinte egyből jól viszonyult hozzá, és barátságos volt vele (gondolom ez adódik a szemkontaktusból is, abból hogy leguggolt hozzá a nő).
Másik helyen bementünk, a gondozónő majdnemhogy üvöltve köszönt (túl hangos volt), és rá sem nézett a kislányomra. Velünk rendes volt, de a gyerekkel nem volt közvetlen. Mint ember nekem végülis szimpatikus volt ő is, de látva, hogy a gyereket jóformán észre sem veszi, az azért furcsa volt.
A másik helyen viszont az, hogy egyből a gyerekre koncentrált a gondozóné, és tulajdonképpen rajta keresztül ismert meg minket, és a beszélgetés alatt végig figyelt a gyerekre, nekem sokkal szimpatikusabb volt.
Ami fontos nekem: közvetlenség, kedvesség, barátságosság, vidámság, megbízhatóság. De ezek lejönnek az egész személyiségedből, megjátszani nehéz szerintem, ha nem lennél ilyen alapból.
Én azt szeretném, ha a gondozó néni anya helyett anya lenne.
Ha elesne megvigasztalná, nem csak lemosná a sebét, ha nem tudna elaludni, megsimogatná. Ha kacsalábul vette fel a cipőjét, akkor segítene neki helyesen felvenni, nem csak gyorsan megfordítaná rajta.
Ilyenek.....de ilyen nem létezik szerintem:(
Kedvesség, pozitív kisugárzás, vidámság, nagy mosoly, pontosság, mindenre odafigyelni, a hátán is legyen szeme, határozottság, kb. ilyesmik :)
Meg ami fontos, hogy nem csak a tündibündi édesaranyos kisgyerekeket kell szeretni, hanem a félénkebbeket, rosszcsontabbakat is, csak hát velük több a munka, több odafigyelést igényelnek, de velük is lehet eredményt elérni.
5-ösnek. Igenis léteznek ilyen gondozónénik, sőt óvónénik is. Nekünk szerencsénk volt, mert a bölcsiben is ilyent fogtunk ki, és az oviban is.
Ha kell vígasztalnak, ha kell szigorúak, és mindig tudják, mi volt a gyerekkel, pedig 27-en vannak egy csoportban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!