Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Gyerkőcötök majdnem minden...

Gyerkőcötök majdnem minden ételt megeszik?

Figyelt kérdés
16 hónapos a kisfiam, de (mostanában) valahogy az egészséges, tökjó kaják hidegen hagyják. Nem igazán hajlandó megenni. Zöldséget nem eszik nyersen, levesben igen. Tökjó kajákat csinálok neki általában (pl. csőben sült cukkini...ilyesmi)de nem hajlandó megenni. :( Ellenben pl. a sült krumplit ketchuppal imádja meg a szaftos tésztát is, meg ehhez hasonlókat. Gyümölcsöt sem nagyon hajlandó enni. (kivéve a banán) nagyjából ugyanazt enné már mint mi, nagyon ritkán csinálok neki külön kaját, inkább próbálok olyar csinálni, ami neki is jó lehet. Olyan elkeseredett vagyok, hogy nem eszik zöldséget meg gyümit. (Már többféleképpen megpróbáltam.) :( Másnál is van (volt) ilyen?
2013. jún. 15. 22:37
 1/3 Kerria ***** válasza:

Sajnállak. Sógornőmnél volt/van így. A fiai szinte semmi zöldség-gyümölcsöt nem fogyasztanak.

Nekem (ebben) szerencsém van. Imádja a zöldséget és a gyümölcsöt is, de valami félelmetes módon. Főtételért annyira nincs mindig oda, de ha nyersen kínálom, az mindig nyerő.

Próbáld meg belecsempészni a zöldségeket a kajába. Pl a "szaftos tészta" készülhet úgy is, hogy megpárolod a zöldségeket, majd leturmixolod, és én paradicsompürével öntöm fel, majd teszek rá husit, és így még a sógornőm fiai is megeszik.

Illetve ami még náluk bevált, hogy nasinak ki van rakva a megmosott/pucolt gyümölcs, így játék közben odamegy, eszik egy falatot és kész...

2013. jún. 15. 22:44
 2/3 anonim ***** válasza:

Én abban hiszek, tudja a gyerek, mire van szüksége.

Ismerek olyat, aki egyenesen undorodott világéletében a gyümölcsöktől, sosem ette meg, és kiderült, hogy a gyümölcscukrot nem tudja megemészteni, tehát nem is szabad ennie.

Az én 9 hónaposom csak tejpépet eszik, nagy ritkán tápszert, gyümölcsöt, főzeléket, ha sikerem van, akkor is csak pár kanállal. Amikor a hozzátáplálást kezdtük, akkor még szerette az almát, banánt, most valamiért már egy ideje nem eszi azokat sem. Majd eljön az ideje.

Ne erőltesd a kaját, fordítva is elsülhet, tapasztalatból mondom.

2013. jún. 16. 01:40
 3/3 anonim ***** válasza:
2 és fél éves kislányom szinte semmit nem eszik meg. Főtt étel szinte semmi, gyümölcs, stb. semmi... :(
2013. jún. 16. 10:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!