Gyerkőcötök majdnem minden ételt megeszik?
Sajnállak. Sógornőmnél volt/van így. A fiai szinte semmi zöldség-gyümölcsöt nem fogyasztanak.
Nekem (ebben) szerencsém van. Imádja a zöldséget és a gyümölcsöt is, de valami félelmetes módon. Főtételért annyira nincs mindig oda, de ha nyersen kínálom, az mindig nyerő.
Próbáld meg belecsempészni a zöldségeket a kajába. Pl a "szaftos tészta" készülhet úgy is, hogy megpárolod a zöldségeket, majd leturmixolod, és én paradicsompürével öntöm fel, majd teszek rá husit, és így még a sógornőm fiai is megeszik.
Illetve ami még náluk bevált, hogy nasinak ki van rakva a megmosott/pucolt gyümölcs, így játék közben odamegy, eszik egy falatot és kész...
Én abban hiszek, tudja a gyerek, mire van szüksége.
Ismerek olyat, aki egyenesen undorodott világéletében a gyümölcsöktől, sosem ette meg, és kiderült, hogy a gyümölcscukrot nem tudja megemészteni, tehát nem is szabad ennie.
Az én 9 hónaposom csak tejpépet eszik, nagy ritkán tápszert, gyümölcsöt, főzeléket, ha sikerem van, akkor is csak pár kanállal. Amikor a hozzátáplálást kezdtük, akkor még szerette az almát, banánt, most valamiért már egy ideje nem eszi azokat sem. Majd eljön az ideje.
Ne erőltesd a kaját, fordítva is elsülhet, tapasztalatból mondom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!